• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba Genç Arkadaşlarım :/

adenom yağ bezi değildir.
mr çekilmesinin nedeni hipofizde bulunan prolaktir salgılayan hipofiz tümörü var mı diye bakmak için
sinüsler çok ayrı yerler.
hipofiz adenomu birçok kişide var konu sahibi, tümör diye görünce korkma sakın, genelde prolaktin baskılamak için ilaç yeterlidir, yani kanserli kitle filan değil, korkma sakın.
Sen şimdi benim dediğimden farklı ne söylemiş oldun.Hipofiz nerde mesela.İnsanlar mr niye çektiriyor.Yani şimdi oturup tıbbi açıklama mı yapmak gerekiyor.Kısa yollu kıza en makul şekilde anlattım.Ya da ben kıza yanlış yönlendirecek ne yazdım da doğrusunu !!! yazdın.

Ben gecen hafta adet düzensizliği için doktora gittim. yeni nişanlandım . bana kan tahlili verdi ve ultrasonda baktı. benim prolaktinim 167 baya fazla sanırım . :KK43: sizinkiler 90 dan altı hep okuduğum kadarıyla. acaba bende bi problemmi var ağlyorum neden böyle diye :KK43: dostinex verdi yarım aldım dün akşam bide perşembe alıcam yarım . 20 ocakta MR ım ckilecekmiş. Korkuyorum .
Geçmiş olsun.

Doğru yanlış bilemem ama biri bana koyulan teşhisi açıklarken, madem kanserli kitle türünden bişey değil, tümörün var desin istemem, tümörün var ama korkma tehlikeli değil demek hiç de iç rahatlatıcı değil çünkü:)

Konu sahibi, bu rahatsızlık o kadar uzun süre çocuk sahibi olamamana sebep olacak bişey değil, gereksiz yere kendini yıpratma, Allah korusun tabi ama belki eşinin çocuğu olmayacak yani sen öyle bi durumda eşinin başına mı kakardın? Endişe edilecek onlarca yüzlerce mesele var bu o kadar korkulacak bi rahatsızlık değil, sakin huzurlu dingin kalmaya çalış o zaman daha çabuk kolay atlatırsın en ufak sivilce bile stres yapınca zor iyileşiyo çünkü:)

Belki benim gizli kalp veya gizli şekerim var ise ? yada alerji reaksiyonu kişinin yüksek ise küçük bir dozaj (test) ile bu öğrenilebilinir dimi ? İlla ki çıkacak diye birşey yok ama ya varsa ? bunu denemeden bilemeyiz , o yüzden direk doktor yazdı diye uygulamak yerine daha dikkatli bir şekilde alerji uygulaması yapılması mümkün , ha diyosa ki benim işim başından aşkın yapamam e o zaman sonuçlarınada katlanıcak. Bir kağıt imzalatıp tüm sorumluluğu üzerinden atmak kolay tabi ki , orada ölümle sonuçlansa ilaçtan diyip konuyu kapatıcaklar , asıl soru şu ki ihmalkarlık ve hastayı (insan hayatını) önemsememektir. Çok araştırdım ben bu konuyu ve doktorların peşindende koştum , alerji olduğumu söylediğim halde bana uygulayıp daha ağır alerjik reaksiyona maruz kaldım ve alerji olduğumu söylediğim teknisyenlerin sorumsuzlukları yüzünden, artık hiç bir şeyi araştırmadan bonibon dahi verseler ağzıma atmam.

bakın anlatamadım galiba allerji dozdan bağımsızdır, aynı ilacı sürekli alan birinde bile allerji gelişebilir, o yüzden allerji testi yapılmasının hiçbir mantığı yoktur, artık penisilinde vs bile yapılmıyor, çünkü anlamsız. sallamamak ya da ihmalkarlık değil sebep.

Dostinexi düzenli kullandığında düşüyor.MR çekilmesinin sebebi,prolaktine bağlı olarak,sinüs bezlerinde adenom denen küçük bir yağ kitlesi olabilir onu öğrenmek için çekerler.
Dünyada 10 insandan birinin prolaktin değeri yüksek.Erkeklerde de var.

Sen şimdi benim dediğimden farklı ne söylemiş oldun.Hipofiz nerde mesela.İnsanlar mr niye çektiriyor.Yani şimdi oturup tıbbi açıklama mı yapmak gerekiyor.Kısa yollu kıza en makul şekilde anlattım.Ya da ben kıza yanlış yönlendirecek ne yazdım da doğrusunu !!! yazdın.

yağ kitlesi değil ve sinüste değil, sinüs bezi de yoktur, prolaktin de hipofizden salgılanır ve yüksek olmasına hipofizdeki bir kitle sebep olabilir diyorum ben de. tıbbi açıklama yapmana gerek yok bana zaten biliyorum, hayır yanlış bilgi veriyorsunuz, doğrusunu yazıp düzeltince neden kabul etmeyip atarlanıyorsunuz anlamadım yani.
hipofiz-bezi-tumorleri.jpg

h__pof__z_resm___1241916756%5B1%5D.jpg

images

Stresten uzak durmanız gerekiyor arkadaşım elinizden geldiği kadar.Geçen sene benim de o hormonum yüksekti.Doktor, evli olsan sorun olurdu demişti.Hamile kalmakla bu hormon arasında doğru bir ilişki olduğu için böyle söylediğini düşünüyorum.Diğer arkadaşlarımında söylediği gibi ilaçlarla eski haline döner.Ben,ilaçlara bile gerek kalacağını düşünmüyorum:)) 14 şubatı güzel bir şekilde atlatın,bütün hormonlar da düzene girer:)) Hakkınızda herşeyin en hayırlı ve güzelleri olsun HERZAMAN:))

yağ kitlesi değil ve sinüste değil, sinüs bezi de yoktur, prolaktin de hipofizden salgılanır ve yüksek olmasına hipofizdeki bir kitle sebep olabilir diyorum ben de. tıbbi açıklama yapmana gerek yok bana zaten biliyorum, hayır yanlış bilgi veriyorsunuz, doğrusunu yazıp düzeltince neden kabul etmeyip atarlanıyorsunuz anlamadım yani.
hipofiz-bezi-tumorleri.jpg

h__pof__z_resm___1241916756%5B1%5D.jpg

images
Güzelim git kendini kanıtlama derdini başka yerde göster.Böyle kelimelere takılıpta kendini ordinaryüs ilan edip,bir de üşenmeden sırf haklı çıkmak için çizelgelerle beyanat vererek gülünç duruma düşme.İşin gücün yok mu senin.BEN YANLIŞ NE DEMİŞİM SENDEN FARKLI.YANLIŞ BİLGİMİ VERMİŞİM.YANLIŞ İLAÇ MI SÖYLEMİŞİM YANLIŞ TEDAVİ YÖNTEMİMİ SÖYLEMİŞİM DE SEN KALKIP BANA AHKAM KESİYORSUN.
Ben şimdi sana burdan hipofiz bezinde bulunan adenomun,sünüse baskı yapmasını,göz sinirlerine kadar etkilemesini,amelyatın sinüs yolu üzerinden yapılmasını filan filan filan.......bunlarımı yazsaydım.Hipofiz demedim sinüs dedim bu mu olay.Ya git Allah aşkına ya.Ukalalaığa hiç gelemem.Hee yanlış ilaç bilgisi veririm yanlış tedavi yöntemi söylerim,nazikçe düzletirsin anlarım da,bu nedir ya.Yazma bana.

Back
X