merhaba kızçelerr bir bakın fikir istiyorum...

nefeskesen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2011
776
191
123
İstanbul
kızlar cok yakın 15 senelik dostumla ilgili bu mesajım...

kendisinin 4 senelik bir birlikteliği var.. evlilik kararı aldılar.. evlilik kararları teklifler falan derken malum butun kızlarda oldugu gibi sabahlara kadar konusurduk.. dedikodu var hanımm diyerekten:1::1::1::ssz::ssz:

ama bundan 3 gün önce müstakbel damadımız evlilik sözlesmesinden bahsetmıs arkadsıma.. tabi bizimki kalakalmıs oyle.. gercı bızede anlattıgında bızde oyle kalakalmıstık..

mustakbel damat ile arkadsımın ılıskısı okadar guzeldıkı manevi yogunlukları olan... ıster ıstemez güven sorgulaması aslında bir nevi evlılıkten sonraki bosanmayı dahi hesaplayan, mal beyanları olan buz gibi bir kagıt parcasıymıs arkadasımın okudukları.. arkadsım imzalıyacak.. Aslında ilk once imzalamamayı dusundu bukadarmı bana guvenmıo yada neyın guvencesı ıstıyor benden ve ailemden diyerek cok agladı.. ımzalamaya karar verdi..

mustakbel damadada kızmıyorum.. benim cevremde ve arkadsımın cevresınde bu tarz bir sozlesme yapan bır ınsan yok.. x in hayatı kucuklugunden berı sırketlerde guvence gereketıren ıslerde olmus hayatında ınsanlar hep pervane olmus onu okadar farklı profıllere konulmuskı halbuki kendısı cok kibar mülayım biri
''kendimce bir güvence istiyorum senden seni cok seviyorum ne olur anlamaya calıs beni ben güvenmek istiyorum sana'' demiş..
ve sanırım bu tarz bır uygulamayı aılesı ıstedı bız boyle dusunduk..

zenginlik göreceli kavramlardır ama baya bir maddi durumu iyi..

Asıl soruma gelince bende arkadsıma dedımkı madem imzalayacaksın kendınden maddelerde olsun dedım ..

tabi hukuksal terimlere gore yazılacak ben gelişi güzel yazıyorum:

taraflardan herhangi biri bosanmak ısterse tek celsede bosanılacak
taraflardan '' '' zina ve ya sadakatsizlik yaptıgında tek celsede bosanma sebebi zorluk cıkarılmayacak
herhangi saglık problemlerınde kısıler hür ıradesi ile evliliklerine devam etmek ısterse eslerine yanında kalıcak
verilen hediyeler özel-genel gunler de dahıl olmak uzere kısılerde kalıcak (bunu sundan dusunduk sozlesmede kişi kendı uzerıne ne alırsa ayrıldıgında sahıbı teslimedilecektır gıbi dıye bır madde varmıs yani bir araba alıyor kocası hediye ayrıldıklarında tekrar geri veriosun) yeni kanuna gore ne alınırsa ortak evlılıkte ama sozlesme olunca degısebılıormus

sızdende yardım beklıoruz nasıl maddeler yazabılır arkadsım fransa ve ıngılterede ısıkların kacta kaapanacagından tut haftalık cınsel bırlıktelik bile maddelere yazılıormus.. turkıyede sadece mal konusunda bız bıraz degıstırmek ıstedık fıkırlerınıze ıhtıyacımız var kızlar nasıl maddeler koyabılırız daha baska:44::44::44:

evet mehir ve hediyelerin kalacağına dair,
erkeğin başkasına aşık olması ve ya herhangi bir sebepten ötürü boşanmak istemesi sebiyle (en az 500.000 tllik) kadının maddi manevi tazminat açabileceğine dair,
ailelerden dolayı oluşabilecek evlilik birliğinin yıkılabilmesi durumunda maddi manevi(en az 500.000tl'lik) dava açabileceğine dair
-maddeleri de ekleyebilirsiniz .bence:)

Evlilik sözleşmeside ne oluyor ya son yılların moda trendi galiba,benimle evlenecek adam benden evlilik sözleşmesi isteyecek hayatta imzalamam bana güvenmeyen adamla işim olmaz,aşkından ölsemde hayatta evlenmem hatta deseki sözleşmeden vazgeçtim bile dese evlenmem çünkü evliligimiz sağlam temeller üzerine kurulmaz.

Arkadaşına söyle evlilik sözleşmesini imzalamasın çünkü bu evliligin temelleri sağlam olmaz.
:20::20:

Hmm şimdi öyle bi'şey ki çok dikkat etmeniz lazım;
Misal öyle bi'maddeye imza atar ki yarın öbür gün Allah göstermesin aldatılma olsa tazminat bile alamaz.
Bence çocuk oyuncağı değil bi'avukat tanıdıkla vs.yapsın maddeleri.

Garipsemedim ama ben çok kırılırdım ya:26:

evet mehir ve hediyelerin kalacağına dair,
erkeğin başkasına aşık olması ve ya herhangi bir sebepten ötürü boşanmak istemesi sebiyle (en az 500.000 tllik) kadının maddi manevi tazminat açabileceğine dair,
ailelerden dolayı oluşabilecek evlilik birliğinin yıkılabilmesi durumunda maddi manevi(en az 500.000tl'lik) dava açabileceğine dair
-maddeleri de ekleyebilirsiniz .bence:)

ahaha güzel ama arkadsım maddiyat olayına yanasagını sanmıyorum.. aslında hak bu sekılde mal beyanı yapan bırısıne kendısı cok ıyı bırı ama... ama su guzelmıs aılelerden olusan evlılık bırlıgının yıkılabılmesı durumunda buyuk ıhtımal ztn aılesı dayattı bu tarz bır uygulamayı baktılar kendılerıne gore gayet mütevazi bir aile potalsiyel avcımı gorduler nedir arkadsımlada konustuk annesi surekli hareketlerını yurumesını herseyını ınceliyormus

Evlilik sözleşmeside ne oluyor ya son yılların moda trendi galiba,benimle evlenecek adam benden evlilik sözleşmesi isteyecek hayatta imzalamam bana güvenmeyen adamla işim olmaz,aşkından ölsemde hayatta evlenmem hatta deseki sözleşmeden vazgeçtim bile dese evlenmem çünkü evliligimiz sağlam temeller üzerine kurulmaz.

Arkadaşına söyle evlilik sözleşmesini imzalamasın çünkü bu evliligin temelleri sağlam olmaz.
:20::20:

bende bu sekılde dedim arkadsım.. cok onur kırıcı yaralayıcı benı ne olarak gormus dıye dusunurdum keza arkadsımda oyle dusundu.. ama hem seviyor hemde ımzalamazsam ailesinin ekmegıne bal sürecem diyor..

Hmm şimdi öyle bi'şey ki çok dikkat etmeniz lazım;
Misal öyle bi'maddeye imza atar ki yarın öbür gün Allah göstermesin aldatılma olsa tazminat bile alamaz.
Bence çocuk oyuncağı değil bi'avukat tanıdıkla vs.yapsın maddeleri.

Garipsemedim ama ben çok kırılırdım ya:26:

cok onur kırıcı.. aynı cumleyı kurdum arkadsıma.. senı ne olarak gordu dedım ama buyuk ihtimal aile dayaattı bu sozlesmeyı.. arkadsımın hersıyını ınceleyip duruyormus ensemde sureklı bır goz hıssediyorum dıyor.. Arkasını donunce hemen gulumsuyormus sorular sormaya baslıyormus arkadsıma annesi
zaten avukatla olucak sadece ayrıyeten farklı maddeler nasıl olabilir diye dusunduk sizlerdende fikir alayım dedim..

cok onur kırıcı.. aynı cumleyı kurdum arkadsıma.. senı ne olarak gordu dedım ama buyuk ihtimal aile dayaattı bu sozlesmeyı.. arkadsımın hersıyını ınceleyip duruyormus ensemde sureklı bır goz hıssediyorum dıyor.. Arkasını donunce hemen gulumsuyormus sorular sormaya baslıyormus arkadsıma annesi
zaten avukatla olucak sadece ayrıyeten farklı maddeler nasıl olabilir diye dusunduk sizlerdende fikir alayım dedim..

Çok bi'fikrim yok ne eklenir vs.ama o tazminat vb.şeylere dikkat etseniz iyi olur:44:
O değil de bence en büyük sorun bu aileye gelin gidecek olması kadın öyleyse çekeceği var:53:
Allah yardım etsin arkadaşına, hakkında hayırlısı olsun inşallah.

ya hersey varmıs cocukkarı olursa bosanıldıgı vakitte ne sekılde nafaka ılgılı bır ton ıslem dedimm ya buz gibi bir kagıt parcası hayatı planyan programlayan..

arkadsım cok uzgun uyuyamıo acabalar olustu hep kafasında bunları onunla kısmen paylasıomus daha fazlasını anlatırsa bazı kısılerı haklı cıkarıcak .. maddiyata duskun gıbı gozukmek olur dıye anlatamıyor ıcındekılerı.. o cok normal karsılıyor hatta sacmala demiş maddiyatla ılgılenen bırı degıl ama onune mal beyanı cıkınca allak bullak oldu keza bizde oyle nasıl teselli verecegımı sasırdım ancak bunu diyebildim..

ya hersey varmıs cocukkarı olursa bosanıldıgı vakitte ne sekılde nafaka ılgılı bır ton ıslem dedimm ya buz gibi bir kagıt parcası hayatı planyan programlayan..

arkadsım cok uzgun uyuyamıo acabalar olustu hep kafasında bunları onunla kısmen paylasıomus daha fazlasını anlatırsa bazı kısılerı haklı cıkarıcak .. maddiyata duskun gıbı gozukmek olur dıye anlatamıyor ıcındekılerı.. o cok normal karsılıyor hatta sacmala demiş maddiyatla ılgılenen bırı degıl ama onune mal beyanı cıkınca allak bullak oldu keza bizde oyle nasıl teselli verecegımı sasırdım ancak bunu diyebildim..

​Arkadaşınızın ailesi nediyor bu duruma şayet benim ailem olsa onlarda benim gibi düşünürdü.

Çok bi'fikrim yok ne eklenir vs.ama o tazminat vb.şeylere dikkat etseniz iyi olur:44:
O değil de bence en büyük sorun bu aileye gelin gidecek olması kadın öyleyse çekeceği var:53:
Allah yardım etsin arkadaşına, hakkında hayırlısı olsun inşallah.

bende aynısı dusunuyorum.. dısarıdan herkes ısıltılı gıbı goruyor ımrenerek bakıyor ama olayın ıc yuzu bambaska gecen arkadsımla ana ogul yemege cıkmıslar kayınvalıde teklıf etmıs yemek ıcın.. sonra bırdaha aramıs ne gıyeceksın demıs.. halbuki arkadsım cok sık gıyınır zevk sahıbıdır.. baya bır soru sormus ama kendı kızı cok salas gıyınıyor anlam veremedık tabıkıde mekana vaya davete gore guzel gıyınılmesı lazım ama sureklı bır sorgu sual olmus telefonda

​Arkadaşınızın ailesi nediyor bu duruma şayet benim ailem olsa onlarda benim gibi düşünürdü.

ne diyebilirlerki ben hak veriyorum size keza arkadsımda boyle dusunuyor ama arkadsım 27 yasında kariyer sahibi ve uzun zamandır ıstanbulda tek yasıor.. ailesıne bahsetti aılesıde arkdslarıda aslında farklı yollardan olarak aynı cumlelerı kullandık.. babası kızım demıs sen nedersen hıc uzulme yuregın nasıl ıstıyorsa kendı kararındır aksi bir durumda bız buradayız evin burada demiş.. evlenınce calısmayacak..

Son düzenleme:
Back
X