- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.773
- 348
Ben böyle öğrencilerin sesini kapatıyorum. Dersi sabote etmek için bir şeyler söylemeye mi başlıyor sorgusuz sualsiz pat kapatiyorum mikrofonunu. Size de tavsiye ederim. İşe yarıyor. Artık eskisi kadar lafa atlamiyorlar. Herkese anladığı dilden konuşmak gerek. Arka fondan başka gürültüler gelince kapatıyorum mikrofonunu dersle ilgili söz hakkı istiyorsa açıyorum. Yoksa çok zor kasıtlı konuşuyorlar.Aynı şeyi diyecektim. Bir çocuğun aşağılanması asla kabul edilmez ama bazı çocuklar asla laftan anlamıyor. 20 kişilik bir sınıfta canlı ders esnasındaki lütfen bitirenler beklesin dediğim halde ben yazdım ben bitirdim diye bağıran, hatta heceleyerek okuyarak yazmayın bakın rahatsız oluyor arkadaşlarınız dediğimiz halde bunu inatla yapan, arkadaşına ders sırasında küfür eden pek çok örnek gördüm. Hatta tüm aile canlı dersi izleyip bir de aynı Anda tv açanlar da var da neyse. Geçen bir Veli okula gelip kızıyla yanı sınıfta yer alan kuzenini örnek gösterip ona çok söz hakkı verdiniz, kızım üzüldü diye şikayet etmiş bizi. Komik... konu sahibinin bir şeyleri eksik anlattığını düşünüyorum ama durum anlatılan gibiyse hem evladımı alır hem de şikayet ederdim ama durum buysa tabi.
Bir de bu konuda konu sahibi her dersi kayıt mi ediyordu en başından? Kim böyle bir işe girişir?
Hususi bu dersi kayıt ediyorsa neden buna gerek duydu bunu düşünmek gerek.
Öğretmen çıldırdığı zaman hemen kayda alsa sanmıyorum o anı kayıt alsın yetişmez.
Başından beri ders kayda alınmışsa bu olayın öncesi de vardır. Ama konu sahibi bu durumdan hiç bahsetmiyor .