- 20 Temmuz 2014
- 5.259
- 14.715
- 498
Oğlum ilkokulda iken bir öğretmen sınıfın en hareketlisine ( bu kibarca söyleniş zira çocuk ders ile ilgisiz değişik değişik küfürler eden arkadaşlarına sataşan onları küçük düşürecek söz ve hareketler sergileyen, bu sorunlardan bol bol şikayet alan bir çocuk) “ders dışı konuşma arkadaşlarının zamanını çalıyorsun” demiş
Annesi okuldan almaya gelince oğlu ağlamış bana hırsız dedi çokkkk üzüldüm diye
Neyse okula şikayet vs etmişler öğretmen ben o şekilde düşüneceğimi bilemedim, kusura bakmayın ders zamanı malum kısıtlı, ders işlenmesine engel olma, arkadaşların bu sürede öğrenmek istiyor ama ders dışı konuşunca konuyu anlatamıyorum demek istedim vs açıklamış
Ertesi sene x öğretmenle geçen sene büyük sorun yaşadık okul idaresi de sorunu çözmedi x öğretmen okulda hala, hadi geçen sene dönem ortası diye göndermediler halen neden burada ben çocuğumu alacağım dedi
Ne oldu diye sordun gayriihtiyari bu anneye ve hırsız dedi gibi bir şey söyledi basıl deyince arkadaşlarının zamanını çalıyorsun demiş diye anlattı
Şimdi çocuğuna hırsız dedi farklı ders dışı konuşma arkadaşlarının zamanını çalıyorsun farklı
Okul idaresi bu cümle ile öğretmen gönderse okullarda öğretmen kalmaz
Bakın ne güzel anlatmissiniz ve anlamak isteyen nasıl güzel anlıyor,
Son 3 iletimde kastettiğim tam da bu!
* İlişkileri, söyleme tarzı, niyeti , ortam, fiziki ve duygusal durum vs vs sıralanabilir , olayları ve şahısları bambaşka yere taşıyabilir
* İlk okuduğunuzda 10 yaşındaki bı çocuk ortam içinde rencide edilmiş gibi duruyor bu kabul edilemez algısı oluşturuyor normal
* Ama bahsettiğiniz örnekte olduğu gibi kişinin portföyü, toplumda nasıl bilindiği, nasıl davrandığı , olaydaki ses tonu vs vb o kadar değişkeni var ki saecde bu konu için demiyorum anlamadan bilmeden " Vurun Kahpeye" demek çok kolay çoğunluk için