- 24 Kasım 2023
- 1.798
- 602
- 43
- Konu Sahibi morciveert
-
ya kimyasalda olsa olması mı iyi olmaması mı bilemiyorum.Allah yardımcınız olsun. bende yaklaşık 2 yıldır deniyorum. kimyasal gebelik bile olmadı. önümüzdeki ay aşılama yapacağız bakalım.
ikiside kötü ya. ama bilmiyorum kimyasal bile geçirsem hiç değilse hamile kalabiliyorum diye sevinirdim biraz. Allah yardımcımız olsun ne diyim.ya kimyasalda olsa olması mı iyi olmaması mı bilemiyorum.
evet doktorum bana kimyasal olunca en azından gebe kalabildiğini görüyoruz diyerek teselli vermişti. Ama daha ne kadar göeceğiz yani.ikiside kötü ya. ama bilmiyorum kimyasal bile geçirsem hiç değilse hamile kalabiliyorum diye sevinirdim biraz. Allah yardımcımız olsun ne diyim.
İnşallah tez zamanda sağlıklı bebeklerimiz olur.
sizde pcos vs gibi sorun var mı? ya da eşinizde?
yok bakılmadı. yani kimyasalları düsükten saymıyorum diyor doktor. her kadın bilmeden bile geçirebilirmis. normal düşüğüm içinde daha küçüktü ve saglıksızdı vucudun saglıksız gebeligi istemedi dedi. ilk gebeliklerde bunun normal olabilecegini söyledi. bilmiyorum doktorum mu sorunlu amainancını kaybetme kuzum ya. sonucta gebelik olmuyor değil.. hiç genetik test vs yapıldı mı? neden kimyasal veya düsük oluyor bakıldı mı?
bence doktoru değiştir. sonucta sağlıksız gebelik tamam vücut tarafından sonlandırıldı ama neden sağlıksız gebelik oluşuyor? bir değil, iki değil. bence baska bir doktordan da fikir al. düsükten saymamak ne demek yani.yok bakılmadı. yani kimyasalları düsükten saymıyorum diyor doktor. her kadın bilmeden bile geçirebilirmis. normal düşüğüm içinde daha küçüktü ve saglıksızdı vucudun saglıksız gebeligi istemedi dedi. ilk gebeliklerde bunun normal olabilecegini söyledi. bilmiyorum doktorum mu sorunlu ama
kimyasal düşükten sayılmıyor diyor. araştırma gereği duymuyoruz diyor. çok fazla sayıda olursa belki diyor. e benim vucuudum ne olacak? belki de hormonlarım alt üst oluyor.bence doktoru değiştir. sonucta sağlıksız gebelik tamam vücut tarafından sonlandırıldı ama neden sağlıksız gebelik oluşuyor? bir değil, iki değil. bence baska bir doktordan da fikir al. düsükten saymamak ne demek yani.
yaşınız küçükse o yüzden de olabilir. herşeyin bir vakti vardır daha çok yeni evli sayılırsınız. yaşınızda küçükse bunlar normal olabilir.evet doktorum bana kimyasal olunca en azından gebe kalabildiğini görüyoruz diyerek teselli vermişti. Ama daha ne kadar göeceğiz yani.
pcos demiyor hormonlarla alakalı da sorunum yok ama bekarlıgımdan beri geç adet oluyorum yanş zaten ilaçlarla olmuştum o sebeple düzensizlik var. eşim hiç tahlil vermedi ne hikmetse eşimden tahlil şstemedi doktorum bilmştorum hamile kalabiliyorum sorun bendemidir diye mi düşündü
ben 29 eşim 33 yasında 2 senelik evliyiz işte. en basından beri korunmadıkyaşınız küçükse o yüzden de olabilir. herşeyin bir vakti vardır daha çok yeni evli sayılırsınız. yaşınızda küçükse bunlar normal olabilir.
benim 19-22 yaş arasında evlenen tanıdıklarımın genelde ilk iki gebelikleri ya kimyasal ya düşük oldu. sanırım biraz da yaşla alakalı
tabii ki.. kaldı ki bir test yapılacak yani cebinden mi ödeniyor? sürekli kimyasal yasamak da insanı yıpratıyor. hem fiziksel hem psikolojik olarak bu kadar yorgunken zaten nasıl sağlıklı gebelik olacak?kimyasal düşükten sayılmıyor diyor. araştırma gereği duymuyoruz diyor. çok fazla sayıda olursa belki diyor. e benim vucuudum ne olacak? belki de hormonlarım alt üst oluyor.
Evet haklısın. Teşekkür ederim yazdıkların için.tabii ki.. kaldı ki bir test yapılacak yani cebinden mi ödeniyor? sürekli kimyasal yasamak da insanı yıpratıyor. hem fiziksel hem psikolojik olarak bu kadar yorgunken zaten nasıl sağlıklı gebelik olacak?
asla ümitsiz olma. zamanlamaya inan gercekten bak.. sağlıkla hamile kaldığında ve bebeğine kavustuğunda anlayacaksın bu dediğimi. her ay o umudu dire tut içinde.
ve bence baska bir doktorla da görüş. sen de kuluçka makinesi değilsin ki bu olmadı, sıradaki diyip sürekli aynı seyleri yasayasın. bence iyice bir araştırılması seni de psikolojik olarak rahatlatacaktır
şöyle söyleyeyim.. benim doktorum iyiydi ve güveniyordum. bana bir ay ara verelim, dinlen dedi.Evet haklısın. Teşekkür ederim yazdıkların için.
En son gittiğimde rahmin temiz olduğunu bir problem olmadığını söyleyerek regl olunca gel tedaviye tekrar başlayalım dedi. Klomen+femara falan onlardan bahsediyor. Ama gitmeyeceğim. Sürekli git gel olsun ama olmasın yoruldum artık.
Biraz kendi çabalarımla düşünmeyerek, biraz salacağım açıkcası.
Bi yandan da o diyet listesine başlayıp yürüyüş yapıp fazla kilolarımı versem iyi olacak. En azından kafam da dağılmış odak noktam değişmiş olur.
Sizce mantıklı mı düşüncelerim ? Yoksa başka doktora gidip tedavi mi olmalıyım.
Evet hatırlıyorum sizin gebelik haberinizi verdiğiniz konunuzu falan :)şöyle söyleyeyim.. benim doktorum iyiydi ve güveniyordum. bana bir ay ara verelim, dinlen dedi.
ben de o ay bari kendime iyi gelen bir seyler yapayım diyip diyet ve pilatese başladım. gebeliği hiç düsünmemek mümkün değil ama o ay “bu ay pas geciyorum” kafasındaydım. arkadaslarımla zaman gecirdim, alışveriş yaptım oyalandım yani.
o ay gebeliğe hiç ihtimal vermedik esimle 2 kez birliktelik oldu zaten. ama hamile kalmışım.
beynin rahat olması gercekten cok önemli. benim doktorum bana hep düsünmeyi bıraktığın zaman hamile kalacaksın diyordu. o zamanlar “24 saat aklımda nasıl bırakabilirim ki düsünmeyi” diyordum. ama cidden de öyleymis
hatta ben gebelik testi de yapmayacaktım cünkü hiç ihtimal vermiyordum. burda bir arkadas ısrar etmisti test yapmam için.
o yüzden bence ilk basta sen iyi ol. bir ay, iki ay ne ladar ihtiyacın varsa sadece kendine iyi gelen seyleri yap. sonra yine her seye bastan başlarsın. ama önce biraz dinlen bence
yeğenim yok ama evlat sevgisi çok başkaEvet hatırlıyorum sizin gebelik haberinizi verdiğiniz konunuzu falan :)
Evet haklısın biraz kendime odaklanarak çocuk meselesini bir kaç ay aklımdan çıkarsam iyi olacak. Olacağı varsa zaten olacak.
Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. Yeğenlerim var çok seviyorum, evlat bambaşka bir şeydir :)
Ben geçen yıl temmuz da ilk kez gebe kalmıştım. hiç umursamadıgım beklemediğim anda 4 haftalık kimyasal gebelik oldu kese oluşmamıştı çevremde ne kısırlığım kaldı ne kıskanclıgım kalmıştı hatta herkes sürekli yargılama yapıyordu ve ben 14 ay boyunca bebek denedim resmen ve sonrasında hiç aklıma bile gelmedi bebek konusu hatta tatile geldim arkadasıma regl olucam galiba karnım agrıyo gerş bitiyor ağrısı dedim o da zorla test yaptırdı meger 5 haftalık hamileymisim ben ummadıgın anda ve kafana takmadıgında oluyor ve o geleceği zamanı senden bendwn daha iyi biliyor inan ki2 yıldır bu siteye yazıp duruyorum. Bende anne olmak istiyorum ama hep boşa çabalıyormuşum gibi hissediyorum. 2 kimyasal geçirdim 3 ay öncede 4 hatalık falan düşüğüm oldu kalp atışını duyamamıştık.
Zaten bu gebeliklerin hepsi klomen+femara falan ilaçları kullanınca oluşmuştu.
Kızlar çok sıkıldım artık çabalamaktan, sonuç elde edememekten elde ettiğim sonucu kaybetmekten
Çok saldım kendimi, kilo aldım.
Bi ara sağlıklı beslenerek hamile kalmaya yönelik diyetisyenle de çalışmıştım. Onun listeleri ile güzel kilo verdim. Tekrar başlayayım diyorum yada aynı listelerle devam edeyim diyorum ama gücüm yok.
İnşallah canım. Sağlıkla büyüt inşallah.Ben geçen yıl temmuz da ilk kez gebe kalmıştım. hiç umursamadıgım beklemediğim anda 4 haftalık kimyasal gebelik oldu kese oluşmamıştı çevremde ne kısırlığım kaldı ne kıskanclıgım kalmıştı hatta herkes sürekli yargılama yapıyordu ve ben 14 ay boyunca bebek denedim resmen ve sonrasında hiç aklıma bile gelmedi bebek konusu hatta tatile geldim arkadasıma regl olucam galiba karnım agrıyo gerş bitiyor ağrısı dedim o da zorla test yaptırdı meger 5 haftalık hamileymisim ben ummadıgın anda ve kafana takmadıgında oluyor ve o geleceği zamanı senden bendwn daha iyi biliyor inan ki
İnşallah her şey ikimiz için de güzel ve hayırlı ilerlerİnşallah canım. Sağlıkla büyüt inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?