Yöresel Tarif merhabalar bende geldim gaziantep mutfaği

Yöresel Yemekler

talhagizem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
175
1
46
Gaziantep
gaziantep mutfağinda merak ettiğiniz herşeyi bana sorabilirsiniz size ne tarifler vercem hayran kalacaksınız deneyip görün sorularınızı bekliyorum??????????:56::56::56::56:

mesela kuru patlıcan dolma tarifi isterim. biir gün bi restaurant da yemiştim tadına doyamamıştım bulgurluydu sanırım hatırlamıyorum pek

bende gaziantepte oturuyorum.ama buralı değilim.gerçekten dolmaları çok süper oluyor...kuru köfte yapıyorlar.çok leziz.................:56:

önce sana patlıcan kurusu lazım eğer varsa patlıcanı bigüzel haşlayacaksın şöyle yarı buçuk çümkü dolduktan sonrada pişeceği için çok hamur olmasın içi için ister bulgurlusu olur onun ister pirinç ama ben pirinç i tavsiye ederim ben sana içene konacakları yazyım ama tam bir ölçü vermiycem sen ne kadar istersen o kadar ayarlarsın
önce bol kuru soğan
sonra yine bol sarımsak taze kuru fark etmez
domates
pirinç veya bulgur hangisini istersen
eğer etli istersen yağlı et bizim burada etsiz hiçbirşey olmaz ama istersen zeytinyağlıda yapabilirsin ama burada yağı bol kullan ve tuz,karabiber,bol salça biz fazla baharat koymayız ama senin sevdiğin baharatlar varsa koya bilirsin anlamadığın yer olursa sor yardımcı olurum sana afiyet olsun......:1::1:

gaziantep mutfağı en lezzetli mutfaklarımızdan biri.Sadece Gaziantep kelimesini duyunca bile ben acıkıyorum yaaaa.Yöresel yemekler konusuna bundan böyle bakmamaya karar verdim.Canım çekiyo çünkü sonra akşama kadar yemek düşünüyorum:1:

Back
X