- 12 Ağustos 2014
- 1.214
- 1.110
- 133
- 37
- Konu Sahibi mercandedee
-
Valla bence yatın kalkın şükredin bir de yurt dışındaymışsınız. Evladınız da varmıs. İnsan daha ne4 ister:)Slmlar. Ben uni okumus biriyim anadoluda bir unıversıtede ve zamanında erasmus farabide yaptm . Avrupa’da da gezdm ama. Çalışma hayatm kısa oldu . Su an şartlardan dolayı beklıyorm ara verdm. Boş zaman da var tabi okullara bakıyorm karıyer yapanlara meğerse cift anadal durumu varmış ben bundan habersizdim. Cok üzgünüm ki biuseydm İngilizce çift anadal okurdum. Artık yalnız tek başıma degılım gıdeym bır okula okuyayam rahat rahat durumu olmaz . Ve yaş oldu 34okadar gec kaldımkı. Yeni bir arkadaşm İstanbul da br üniversiteye öğretim uyesi oldu aynı sınıftaydık ve o irmek irmek prdu karıyerını. Bende çocuk bakıyorum boşa yıllarım geçti okadar uuzluyprum ki unıdeyken nerde me var ne yaparm diye arastırmadgıma. Ne yüksek lisans yaptım ne formasyon aldım . Formasyon yerıne erasmus yapmıştım. Uni bitti cesaret edip össye gıremedım gırseydm İstanbul’da guzel bıyere yerleşırdım ama o an başka sebeblerden bunu yapamadım hep cesaretlszgımden bıcok sansı kacırdım. Su an yurtdısındym burda okumak turkıyeye göre daha zor daha masraflı. Ne olur guzel deneyımlerınze ihtycm var
Bu arada neden kendınızı bır baskası ile kıyaslıyorsunuz ki ? yas olmus 34.Evlenmiş cocuk sahibi olmussunuz neye gec kaldınız anlayamadım.Ne evliyim ne cocugum var hiçte gec kaldım demedım.Buradan anladıgım cocuk bakmak sizi daraltmıs.Hayatınızın kıymetını unutmussunuz.Anladığım kadar ile siz calısmak ile ilgili bir durumunuz yok sadece kariyer yapmak istiyorsunuz. Artık evden bile eğitim alabilirsiniz. Bu dramı anlayamadımSlmlar. Ben uni okumus biriyim anadoluda bir unıversıtede ve zamanında erasmus farabide yaptm . Avrupa’da da gezdm ama. Çalışma hayatm kısa oldu . Su an şartlardan dolayı beklıyorm ara verdm. Boş zaman da var tabi okullara bakıyorm karıyer yapanlara meğerse cift anadal durumu varmış ben bundan habersizdim. Cok üzgünüm ki biuseydm İngilizce çift anadal okurdum. Artık yalnız tek başıma degılım gıdeym bır okula okuyayam rahat rahat durumu olmaz . Ve yaş oldu 34okadar gec kaldımkı. Yeni bir arkadaşm İstanbul da br üniversiteye öğretim uyesi oldu aynı sınıftaydık ve o irmek irmek prdu karıyerını. Bende çocuk bakıyorum boşa yıllarım geçti okadar uuzluyprum ki unıdeyken nerde me var ne yaparm diye arastırmadgıma. Ne yüksek lisans yaptım ne formasyon aldım . Formasyon yerıne erasmus yapmıştım. Uni bitti cesaret edip össye gıremedım gırseydm İstanbul’da guzel bıyere yerleşırdım ama o an başka sebeblerden bunu yapamadım hep cesaretlszgımden bıcok sansı kacırdım. Su an yurtdısındym burda okumak turkıyeye göre daha zor daha masraflı. Ne olur guzel deneyımlerınze ihtycm var
İlmek yerine irmek yazmışsınız bence üniversite sınavına girmeyin boşa. Ayrıca çift anadal vs yapmanın ne mantığı var sizin durumunuzda? Tek bölüm mezunları akademik kariyer yapabilir ya da mesleklerinde çok yükselebilir. Siz zamanında yapmadığınız şeylerden pişmanlık duyma artık benden geçti deme modundasınız. Gayet de çalışabilirdiniz, şu an cok yükselmiş olabilirdiniz. Hiçbir alakası yok şu an çocuk bakmanızla bunun. Haberim yokdu çift anadaldan diyorsunuz, haberim olsa okurdum diyorsunuz bu komik. Yapanlara da hocalar rehberlik hizmeti vermiyor. Azimli oluyolar araştırıp öğreniyolar, siz üşengeçmişsiniz araştırmamışsınız bile. Aklınıza bile seneler sonra gelmiş.Slmlar. Ben uni okumus biriyim anadoluda bir unıversıtede ve zamanında erasmus farabide yaptm . Avrupa’da da gezdm ama. Çalışma hayatm kısa oldu . Su an şartlardan dolayı beklıyorm ara verdm. Boş zaman da var tabi okullara bakıyorm karıyer yapanlara meğerse cift anadal durumu varmış ben bundan habersizdim. Cok üzgünüm ki biuseydm İngilizce çift anadal okurdum. Artık yalnız tek başıma degılım gıdeym bır okula okuyayam rahat rahat durumu olmaz . Ve yaş oldu 34okadar gec kaldımkı. Yeni bir arkadaşm İstanbul da br üniversiteye öğretim uyesi oldu aynı sınıftaydık ve o irmek irmek prdu karıyerını. Bende çocuk bakıyorum boşa yıllarım geçti okadar uuzluyprum ki unıdeyken nerde me var ne yaparm diye arastırmadgıma. Ne yüksek lisans yaptım ne formasyon aldım . Formasyon yerıne erasmus yapmıştım. Uni bitti cesaret edip össye gıremedım gırseydm İstanbul’da guzel bıyere yerleşırdım ama o an başka sebeblerden bunu yapamadım hep cesaretlszgımden bıcok sansı kacırdım. Su an yurtdısındym burda okumak turkıyeye göre daha zor daha masraflı. Ne olur guzel deneyımlerınze ihtycm var
İlmek mi irmik mi, karar vermelisiniz
Dün gece konuyu okuduğumdan beri aklımda irmik helvası varİrmik dedin helva olsa da yesek Kudra
Dün gece konuyu okuduğumdan beri aklımda irmik helvası varevde irmik yok, arabamı kocam çalmış markete gidemiyorum. Allahtan hamile falan değilim
Bence yanlış düşünüyorsun bu kadar karamsar olmaya gerek yok Ben de üniversite hayatını çok başarılı bir şekilde bitirmiş derece ile mezun olmuş biriyim çevremde herkes beni takdir etti çalışma hayatının oldu ama çocukların doğduktan sonra işi bıraktım Bu da hayatımın sonu olmadı 12 yaşındaki kızımla çok güzel zamanlar geçirdim şimdi 6 aylık İkizlerim var yeni bir sayfa açmış gibi onlarla devam ediyoruz huzursuz mutsuz karamsar bir anne olursam Bu Benim çocuklarıma da yansıyacak onları bu şekilde etkilemeye hiç bir hakkım yok diye düşünüyorumSlmlar. Ben uni okumus biriyim anadoluda bir unıversıtede ve zamanında erasmus farabide yaptm . Avrupa’da da gezdm ama. Çalışma hayatm kısa oldu . Su an şartlardan dolayı beklıyorm ara verdm. Boş zaman da var tabi okullara bakıyorm karıyer yapanlara meğerse cift anadal durumu varmış ben bundan habersizdim. Cok üzgünüm ki biuseydm İngilizce çift anadal okurdum. Artık yalnız tek başıma degılım gıdeym bır okula okuyayam rahat rahat durumu olmaz . Ve yaş oldu 34okadar gec kaldımkı. Yeni bir arkadaşm İstanbul da br üniversiteye öğretim uyesi oldu aynı sınıftaydık ve o irmek irmek prdu karıyerını. Bende çocuk bakıyorum boşa yıllarım geçti okadar uuzluyprum ki unıdeyken nerde me var ne yaparm diye arastırmadgıma. Ne yüksek lisans yaptım ne formasyon aldım . Formasyon yerıne erasmus yapmıştım. Uni bitti cesaret edip össye gıremedım gırseydm İstanbul’da guzel bıyere yerleşırdım ama o an başka sebeblerden bunu yapamadım hep cesaretlszgımden bıcok sansı kacırdım. Su an yurtdısındym burda okumak turkıyeye göre daha zor daha masraflı. Ne olur guzel deneyımlerınze ihtycm va
Kendi ellerimlen getiririm. Bebinin canı çeker.Yaparsan bana da yolla kargoyla
Üniversitede okuyup nasil cift anadaldan habersiz olursunuz, isteyen her yasta her şeyi yapabilir pekala ama sanirim siz sosyal medyada arkadaşlarınızı görüp üzüldünüz.Gerçekçi olmak gerekirse tren kaçmış artıkSlmlar. Ben uni okumus biriyim anadoluda bir unıversıtede ve zamanında erasmus farabide yaptm . Avrupa’da da gezdm ama. Çalışma hayatm kısa oldu . Su an şartlardan dolayı beklıyorm ara verdm. Boş zaman da var tabi okullara bakıyorm karıyer yapanlara meğerse cift anadal durumu varmış ben bundan habersizdim. Cok üzgünüm ki biuseydm İngilizce çift anadal okurdum. Artık yalnız tek başıma degılım gıdeym bır okula okuyayam rahat rahat durumu olmaz . Ve yaş oldu 34okadar gec kaldımkı. Yeni bir arkadaşm İstanbul da br üniversiteye öğretim uyesi oldu aynı sınıftaydık ve o irmek irmek prdu karıyerını. Bende çocuk bakıyorum boşa yıllarım geçti okadar uuzluyprum ki unıdeyken nerde me var ne yaparm diye arastırmadgıma. Ne yüksek lisans yaptım ne formasyon aldım . Formasyon yerıne erasmus yapmıştım. Uni bitti cesaret edip össye gıremedım gırseydm İstanbul’da guzel bıyere yerleşırdım ama o an başka sebeblerden bunu yapamadım hep cesaretlszgımden bıcok sansı kacırdım. Su an yurtdısındym burda okumak turkıyeye göre daha zor daha masraflı. Ne olur guzel deneyımlerınze ihtycm var
4 ( dört) çocuğun doğumları arasında hiç akla gelmeyen varoluşsal kişisel gelişim dertleri niye şimdi birden gelmiş ki konu sahibinin aklına? İnstada mutlu ve zayıf görünen arkadaş kıskançlığı konusuna dönüyor iyice bu konuYanlış hatırlamıyorsam yaşları birbirine yakın 3 ya da 4 çocuğunuz vardı. Bunalmış olabilirsiniz bu sebeple ama arkadaşım onu yaptı bunu yaptı diye hayıflanmanın su aşamada size hiçbir faydası yok.
Sonuçta evlenip, üst üste çocuk yapmayı tercih etmişsiniz bir şekilde.
Bundan sonra kendiniz için ne yapabilirsiniz ona odaklanın. Geçmişe takılı kalmanın bir anlamı yok.
Sen bunu yazarken maaşın 650 ye düştüÜniversitede çalışıyorum an itibariyle maaşım 700 dolar
10 sene önce işe başladığımda 1100 dolar kazanıyodum (öğretmendim)
Diyeceklerim bu kadar
Piraye tek sorun o da değil ki? Kocasını çok şişman bulup mesleğini beğenmeyip neden erkenden evlendim. Öğretmenlik okusaydım 35e doğru daha düzgün bir evlilik yapardım derdi durmadan. O kısım tepki çekince herhalde sadece mesleğine doğumlarına hayıflanmaya başlamış.4 ( dört) çocuğun doğumları arasında hiç akla gelmeyen varoluşsal kişisel gelişim dertleri niye şimdi birden gelmiş ki konu sahibinin aklına? İnstada mutlu ve zayıf görünen arkadaş kıskançlığı konusuna dönüyor iyice bu konu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?