Merhabalar beni derinden üzen durumlar , tavsıye deneyim beklıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla bence yatın kalkın şükredin bir de yurt dışındaymışsınız. Evladınız da varmıs. İnsan daha ne4 ister:)

elini çarpsan sokakta yüksek lisans yapıyor. ay bence de erasmus daha iyi, ben de erasmus yapamadığım için üzülüyorum. valla bence bir şey yapmak istiyorsanız ingilizcenizi geliştirin. olmuşla ölmüşe çare yok, geleceğe yatırım yapın.

Bu arada neden kendınızı bır baskası ile kıyaslıyorsunuz ki ? yas olmus 34.Evlenmiş cocuk sahibi olmussunuz neye gec kaldınız anlayamadım.Ne evliyim ne cocugum var hiçte gec kaldım demedım.Buradan anladıgım cocuk bakmak sizi daraltmıs.Hayatınızın kıymetını unutmussunuz.Anladığım kadar ile siz calısmak ile ilgili bir durumunuz yok sadece kariyer yapmak istiyorsunuz. Artık evden bile eğitim alabilirsiniz. Bu dramı anlayamadım

İlmek yerine irmek yazmışsınız bence üniversite sınavına girmeyin boşa. Ayrıca çift anadal vs yapmanın ne mantığı var sizin durumunuzda? Tek bölüm mezunları akademik kariyer yapabilir ya da mesleklerinde çok yükselebilir. Siz zamanında yapmadığınız şeylerden pişmanlık duyma artık benden geçti deme modundasınız. Gayet de çalışabilirdiniz, şu an cok yükselmiş olabilirdiniz. Hiçbir alakası yok şu an çocuk bakmanızla bunun. Haberim yokdu çift anadaldan diyorsunuz, haberim olsa okurdum diyorsunuz bu komik. Yapanlara da hocalar rehberlik hizmeti vermiyor. Azimli oluyolar araştırıp öğreniyolar, siz üşengeçmişsiniz araştırmamışsınız bile. Aklınıza bile seneler sonra gelmiş.

Son düzenleme:
Bence yanlış düşünüyorsun bu kadar karamsar olmaya gerek yok Ben de üniversite hayatını çok başarılı bir şekilde bitirmiş derece ile mezun olmuş biriyim çevremde herkes beni takdir etti çalışma hayatının oldu ama çocukların doğduktan sonra işi bıraktım Bu da hayatımın sonu olmadı 12 yaşındaki kızımla çok güzel zamanlar geçirdim şimdi 6 aylık İkizlerim var yeni bir sayfa açmış gibi onlarla devam ediyoruz huzursuz mutsuz karamsar bir anne olursam Bu Benim çocuklarıma da yansıyacak onları bu şekilde etkilemeye hiç bir hakkım yok diye düşünüyorum

Yanlış hatırlamıyorsam yaşları birbirine yakın 3 ya da 4 çocuğunuz vardı. Bunalmış olabilirsiniz bu sebeple ama arkadaşım onu yaptı bunu yaptı diye hayıflanmanın su aşamada size hiçbir faydası yok.
Sonuçta evlenip, üst üste çocuk yapmayı tercih etmişsiniz bir şekilde.
Bundan sonra kendiniz için ne yapabilirsiniz ona odaklanın. Geçmişe takılı kalmanın bir anlamı yok.

Üniversitede okuyup nasil cift anadaldan habersiz olursunuz, isteyen her yasta her şeyi yapabilir pekala ama sanirim siz sosyal medyada arkadaşlarınızı görüp üzüldünüz.Gerçekçi olmak gerekirse tren kaçmış artık

İmrendiği -öyle görmek istiyorum- arkadaşının evli olmadığını ya da çocuksuz olmadığını yazmış mı ki? Ben göremedim. Öyle olsa bile karşılaştırma kendini tercih meselesi. Yine de çok istersen çocuğun 2,5-3 yaşını geçti ise başlayabilirsin bir yerden. Benim üniversitede arkadaşım 1. Yılın sonunda evlendi 4.yili bebekle bitirdi. Ben görmedim başka üniversiteye geçmişti ama haberleşiyorduk. Bence beklemeliyfi ama o da onu tercih etti. İstedikten sonra oluyor diye örnek verdim

4 ( dört) çocuğun doğumları arasında hiç akla gelmeyen varoluşsal kişisel gelişim dertleri niye şimdi birden gelmiş ki konu sahibinin aklına? İnstada mutlu ve zayıf görünen arkadaş kıskançlığı konusuna dönüyor iyice bu konu

Son düzenleme:
ablam mumurluga başladı aynı dönem memur olan aradaşları yla sınavlara girdiler onlar yükseldi ,sınavları kazandı ama ablam bir türlü beceremedi o sınavı o dönem , sonra ablam iyi mevkiden biriyle evlendi 2 oğlu var ,
diğer arkadaşları müdür oldu ama ikiside bekar koca diye deliye dönüyorlar ama yok yaş geçti bulamadılar birini ,

ablam emekli oldu onlar emekli olup ne yaacaz devlet bizi atana kadar çalışacaz diyorlar ,

yani herşey kısmet hee bu senın herşeyi salmana sebep değil yurtdışında yaşıyorsun , okumak bence çokta zor değildir , sen gözünde büyütüyor olabilirsin ,

Üni mezunu bi insan nasıl bu kadar imla hatalarıyla, yazım yanlışlarıyla dolu bi yazı yazar anlayamadım ben, hem başkalarının hayatından, başarılarından size ne? Herkes odağını kendine çevirsin, herkesin gerçeği farklı çünkü, kimse kimseye kıstas olmamalı

Hayalperest gibi bi nickiniz vardı sizin. Kocanızı yerin dibine sokar, çocuklar tek onun çocuğu da siz boşa bakıyormuşsunuz gibi yazardınız. Hatta bir dolap satma durumu olmuştu da kocanız her yerde bavul giysi bıktım demişti. Ne ev temizliyordunuz ne yemek yapıyordunuz. Sadece 35te evlenip daha iyi evlilik yapardım diye tekrarlıyordunuz. Takılı plak gibi durmadan erken evlendim öğretmenlik okumadım derdiniz. Kaç sene geçti hala aynı. Yazık o çocuklarınıza böyle melankolik ve enerjisiz bir anneleri var.

Piraye tek sorun o da değil ki? Kocasını çok şişman bulup mesleğini beğenmeyip neden erkenden evlendim. Öğretmenlik okusaydım 35e doğru daha düzgün bir evlilik yapardım derdi durmadan. O kısım tepki çekince herhalde sadece mesleğine doğumlarına hayıflanmaya başlamış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…