- 29 Mayıs 2021
- 14.951
- 97.456
- 548
- 37
- Konu Sahibi mercandedee
-
Genel olarak mutsuz, memnun değil hayatından, yaşadığı ülkeye alışamamış, üst üste çocuklar derken, arkadaşının hayatı cazip gelmiş olabilir ama kimse kendisine zorla yaptırmamış bunları sonuçta. Kocasından da memnun değil. Üstelik ömrü sadece sizlanarak geçecek çok büyük bir ihtimalle. Tek yaptığı o çünkü.4 ( dört) çocuğun doğumları arasında hiç akla gelmeyen varoluşsal kişisel gelişim dertleri niye şimdi birden gelmiş ki konu sahibinin aklına? İnstada mutlu ve zayıf görünen arkadaş kıskançlığı konusuna dönüyor iyice konu
Doğurmaya enerji bulmuş maşallah. Hem calismayip hem çabalamayip hem kocanın mesleğini tipini beğenmeyip , hayatından memnun olmayıp arka arkaya çocuk yapıp çocuklara bakmamak da iyiymiş yalnız. Ben de konu sahibine imrendim şimdi. Ne içiyorsa aynından istiyorumHayalperest gibi bi nickiniz vardı sizin. Kocanızı yerin dibine sokar, çocuklar tek onun çocuğu da siz boşa bakıyormuşsunuz gibi yazardınız. Hatta bir dolap satma durumu olmuştu da kocanız her yerde bavul giysi bıktım demişti. Ne ev temizliyordunuz ne yemek yapıyordunuz. Sadece 35te evlenip daha iyi evlilik yapardım diye tekrarlıyordunuz. Takılı plak gibi durmadan erken evlendim öğretmenlik okumadım derdiniz. Kaç sene geçti hala aynı. Yazık o çocuklarınıza böyle melankolik ve enerjisiz bir anneleri var.
Bu kadar karamsarlık neden.ayroca hiç geç kalınmış bı yaşta değilsiniz.Slmlar. Ben uni okumus biriyim anadoluda bir unıversıtede ve zamanında erasmus farabide yaptm . Avrupa’da da gezdm ama. Çalışma hayatm kısa oldu . Su an şartlardan dolayı beklıyorm ara verdm. Boş zaman da var tabi okullara bakıyorm karıyer yapanlara meğerse cift anadal durumu varmış ben bundan habersizdim. Cok üzgünüm ki biuseydm İngilizce çift anadal okurdum. Artık yalnız tek başıma degılım gıdeym bır okula okuyayam rahat rahat durumu olmaz . Ve yaş oldu 34okadar gec kaldımkı. Yeni bir arkadaşm İstanbul da br üniversiteye öğretim uyesi oldu aynı sınıftaydık ve o irmek irmek prdu karıyerını. Bende çocuk bakıyorum boşa yıllarım geçti okadar uuzluyprum ki unıdeyken nerde me var ne yaparm diye arastırmadgıma. Ne yüksek lisans yaptım ne formasyon aldım . Formasyon yerıne erasmus yapmıştım. Uni bitti cesaret edip össye gıremedım gırseydm İstanbul’da guzel bıyere yerleşırdım ama o an başka sebeblerden bunu yapamadım hep cesaretlszgımden bıcok sansı kacırdım. Su an yurtdısındym burda okumak turkıyeye göre daha zor daha masraflı. Ne olur guzel deneyımlerınze ihtycm var
İrmik helvası yapmak çok zor ya.insanın kolu kopuyor kavururken.İlmek mi irmik mi, karar vermelisiniz
Bazılarınız hiç düşünmeden ne hissettirim diye düşünmeden yazıyor. Burası dert anlatma yeriydı dert yazdım. Alaycı yazılarınızı yazmayın4 ( dört) çocuğun doğumları arasında hiç akla gelmeyen varoluşsal kişisel gelişim dertleri niye şimdi birden gelmiş ki konu sahibinin aklına? İnstada mutlu ve zayıf görünen arkadaş kıskançlığı konusuna dönüyor iyice bu konu
Evet yoktu sonradan haberim oldu . Evet arastırcagım inş teşşekurler en azından bazı cok yardımsever kadınlar gibi alaycı deyler yazmadınızErasmustan farabiden haberinizin olup çift anadaldan nasıl haberiniz olmaz. Bu hepsinden daha eski diye tahmin ediyorum. Bakın eğitim sertifika yüksek lisans doktora önemli evet ama bir yere kadar daha önemlisi problem çözme yetisi maharet beceri cesaret. Yurtdışında denklik almak kolay değil belki ama sizin yerinize olmak isteyen insanlar var unutmayın. Çocuğu yaşı bahane etmeyin lütfen yapabileceğiniz şeyleri araştırın.
Ne guzel şeyler yazdınız ınanın içime su serptınız bazen insan anlayamıyor karşıdan duymak istiyor ve hersey göründügü gıbı degıl . Su an bile cok kotu hissediyordum hayat sevıncım istegm azalmıştı ama sebebını yazamayacagım. İnsanlar yargılayıcı konustu ben tavsıye isterlen. Siz ne guzel şeyler yazdınız. Gönlünüzden ne gecerse Allah kat be katını versin sizeBu kadar karamsarlık neden.ayroca hiç geç kalınmış bı yaşta değilsiniz.
Ve çocuk bakıyorum demişsiniz, boşa değil ilmek ilmek evlat yetistiriyosunuz bundan daha güzel şey mi olur.
Çok güzel bı mesleğim var ama bebeğim yok keşke olsa su dakka bırakır, bebeğimi biyuturdum.
Benim yasadıklarımı bir nebze yaşamanı dılıyorum anlarsın onzaman.Doğurmaya enerji bulmuş maşallah. Hem calismayip hem çabalamayip hem kocanın mesleğini tipini beğenmeyip , hayatından memnun olmayıp arka arkaya çocuk yapıp çocuklara bakmamak da iyiymiş yalnız. Ben de konu sahibine imrendim şimdi. Ne içiyorsa aynından istiyorum
Bilmeden fikriniz olmadan konuşma hanımfenedi. Allah yasagdm zorluklardan sana da versin o zaman gel yargılaGenel olarak mutsuz, memnun değil hayatından, yaşadığı ülkeye alışamamış, üst üste çocuklar derken, arkadaşının hayatı cazip gelmiş olabilir ama kimse kendisine zorla yaptırmamış bunları sonuçta. Kocasından da memnun değil. Üstelik ömrü sadece sizlanarak geçecek çok büyük bir ihtimalle. Tek yaptığı o çünkü.
Bu arada olan da çocuklara oluyor, bu kadar memnuniyetsiz ve olumsuz düşünen annenin evladı olmak, hayatlarına bir sürü sorun olacak dönecek.
Cekirdek cayda istermisiniz. Ne biçim insanalrsınz ya . Kadınlar klubunde böyle insanlar mı var mışPiraye tek sorun o da değil ki? Kocasını çok şişman bulup mesleğini beğenmeyip neden erkenden evlendim. Öğretmenlik okusaydım 35e doğru daha düzgün bir evlilik yapardım derdi durmadan. O kısım tepki çekince herhalde sadece mesleğine doğumlarına hayıflanmaya başlamış.
Sagolun inş bazı şeyler daha yoluna girerse belki daha iyi hissederimValla bence yatın kalkın şükredin bir de yurt dışındaymışsınız. Evladınız da varmıs. İnsan daha ne4 ister:)
Amin.cok sağolun. Eleştirileri dert etmeyin.Ne guzel şeyler yazdınız ınanın içime su serptınız bazen insan anlayamıyor karşıdan duymak istiyor ve hersey göründügü gıbı degıl . Su an bile cok kotu hissediyordum hayat sevıncım istegm azalmıştı ama sebebını yazamayacagım. İnsanlar yargılayıcı konustu ben tavsıye isterlen. Siz ne guzel şeyler yazdınız. Gönlünüzden ne gecerse Allah kat be katını versin size
Bu ülkenin en iyi okullarından birinden, çalışıp harcligimi çıkararak mezun oldum yine bu okullardan birinde kazandığım yüksek lisansı geçim derdi nedeniyle bırakmak zorunda kaldım . 43 yaşımdayım 20 si profesyonel meslek hayatı olmak üzere 27 yıldır calisiyorum, yine de tek çocuk yapabildim çünkü ikinciye gücüm yetmiyor. Geri dönüp bakınca vicdan rahatlığından başka birşey hissetmiyorum çünkü elimden geleni yaptım, kendimle ve çocuğumla gurur duyuyorum. Aynı şeyleri yaşayamayız yani, bana rahat batmaz şu saatten sonra , mümkün değilBenim yasadıklarımı bir nebze yaşamanı dılıyorum anlarsın onzaman.
20li yaşlarında beğenmediğin adamla evlenip dört tane çocuk yapıp sürekli hayıflanmaktan başka bir şey yapmıyor kendisi de. Tek çocuğu varken hayalperest nickiyle gelir kocasını beğenmez bekarlıktan şikayet eden konulara girip 35ten önce evlenme derdi. Durmadan konu açardı erken evlendim pişmanım. Sürekli keşke diyorum derdi. E madem o kadar pişmandın ikinci üçüncü dördüncüyü neden yaptın? Beğenmediğin adamdan nasıl yaptın? İlk çocukta bir yol çizseydin o zaman kendine. Boşansaydın çocuğunla kariyer planı yapsaydın madem.Bu ülkenin en iyi okullarından birinden, çalışıp harcligimi çıkararak mezun oldum yine bu okullardan birinde kazandığım yüksek lisansı geçim derdi nedeniyle bırakmak zorunda kaldım . 43 yaşımdayım 20 si profesyonel meslek hayatı olmak üzere 27 yıldır calisiyorum, yine de tek çocuk yapabildim çünkü ikinciye gücüm yetmiyor. Geri dönüp bakınca vicdan rahatlığından başka birşey hissetmiyorum çünkü elimden geleni yaptım, kendimle ve çocuğumla gurur duyuyorum. Aynı şeyleri yaşayamayız yani, bana rahat batmaz şu saatten sonra , mümkün değil
Bu arada evet ben de tek çocukta kalanlardanım mesela. 37 yaşındayım ve tek çocuklu olarak kalacağım. Dördü geçtim ikinciyi gözüm kesmiyor.Bu ülkenin en iyi okullarından birinden, çalışıp harcligimi çıkararak mezun oldum yine bu okullardan birinde kazandığım yüksek lisansı geçim derdi nedeniyle bırakmak zorunda kaldım . 43 yaşımdayım 20 si profesyonel meslek hayatı olmak üzere 27 yıldır calisiyorum, yine de tek çocuk yapabildim çünkü ikinciye gücüm yetmiyor. Geri dönüp bakınca vicdan rahatlığından başka birşey hissetmiyorum çünkü elimden geleni yaptım, kendimle ve çocuğumla gurur duyuyorum. Aynı şeyleri yaşayamayız yani, bana rahat batmaz şu saatten sonra , mümkün değil
Artık emin oldum eşi de pırlanta gibi adamdır Allah bilir. Gerçekten zor biri olsa 4 çocuk yapılır mıydı şimdiye kadar? Konu sahibi yurtdışında rahata alışınca belli ki bununla evlenmeseydim kesin Royale gelin alırlardı beni, yediğim önümde yemedigim ardımda demek ki kraliçe gibi kadınım gibi bir hezimete kapılmış boş oturmaktan ama cıks, hiç zannetmiyorum balım yaa, bazı insanlar hakettiginden çok daha iyi muamele görüp, yaşayınca rehavete kapılıp nankör oluyor sadece, olay bu20li yaşlarında beğenmediğin adamla evlenip dört tane çocuk yapıp sürekli hayıflanmaktan başka bir şey yapmıyor kendisi de. Tek çocuğu varken hayalperest nickiyle gelir kocasını beğenmez bekarlıktan şikayet eden konulara girip 35ten önce evlenme derdi. Durmadan konu açardı erken evlendim pişmanım. Sürekli keşke diyorum derdi. E madem o kadar pişmandın ikinci üçüncü dördüncüyü neden yaptın? Beğenmediğin adamdan nasıl yaptın? İlk çocukta bir yol çizseydin o zaman kendine. Boşansaydın çocuğunla kariyer planı yapsaydın madem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?