Merhabalar beni derinden üzen durumlar , tavsıye deneyim beklıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Genel olarak mutsuz, memnun değil hayatından, yaşadığı ülkeye alışamamış, üst üste çocuklar derken, arkadaşının hayatı cazip gelmiş olabilir ama kimse kendisine zorla yaptırmamış bunları sonuçta. Kocasından da memnun değil. Üstelik ömrü sadece sizlanarak geçecek çok büyük bir ihtimalle. Tek yaptığı o çünkü.

Bu arada olan da çocuklara oluyor, bu kadar memnuniyetsiz ve olumsuz düşünen annenin evladı olmak, hayatlarına bir sürü sorun olacak dönecek.

Doğurmaya enerji bulmuş maşallah. Hem calismayip hem çabalamayip hem kocanın mesleğini tipini beğenmeyip , hayatından memnun olmayıp arka arkaya çocuk yapıp çocuklara bakmamak da iyiymiş yalnız. Ben de konu sahibine imrendim şimdi. Ne içiyorsa aynından istiyorum

34 yaşına gelip de üniversitedeyken çağ diye bir şey varmış niye yapmadım diye ağlaşmak her şeyin sorumluluğunu ona yıkmak da normal gelmedi bana. Okul bize bir ufuk katar ama her şey değildir. Hayat okuldan sonra başlıyor. Kariyerimizi okuldan sonra şekillendiriyoruz genllikle. Akademisyen olmayacağına göre bu saatten sonra üniversitede kendimi geliştiremedim diye ağlaşmak garip. Üniversite biteli 10yıldan fazla olmuş. Keşke bu arada çalışsaydınız.

Bu kadar karamsarlık neden.ayroca hiç geç kalınmış bı yaşta değilsiniz.
Ve çocuk bakıyorum demişsiniz, boşa değil ilmek ilmek evlat yetistiriyosunuz bundan daha güzel şey mi olur.
Çok güzel bı mesleğim var ama bebeğim yok keşke olsa su dakka bırakır, bebeğimi biyuturdum.

Erasmustan farabiden haberinizin olup çift anadaldan nasıl haberiniz olmaz. Bu hepsinden daha eski diye tahmin ediyorum. Bakın eğitim sertifika yüksek lisans doktora önemli evet ama bir yere kadar daha önemlisi problem çözme yetisi maharet beceri cesaret. Yurtdışında denklik almak kolay değil belki ama sizin yerinize olmak isteyen insanlar var unutmayın. Çocuğu yaşı bahane etmeyin lütfen yapabileceğiniz şeyleri araştırın.

Son düzenleme:
Ne kadar güzel şeyler yazdınız. Kadınlar klübü oyle mi . İnsanı yargılamak yerine tavsıye verebirdniz. Sacma sapan yargılayıcı düşüncelerinizi yazmayın buraya . Bikaç kişiyi tenzih ediyorum

Bazılarınız hiç düşünmeden ne hissettirim diye düşünmeden yazıyor. Burası dert anlatma yeriydı dert yazdım. Alaycı yazılarınızı yazmayın

Evet yoktu sonradan haberim oldu . Evet arastırcagım inş teşşekurler en azından bazı cok yardımsever kadınlar gibi alaycı deyler yazmadınız

Ne guzel şeyler yazdınız ınanın içime su serptınız bazen insan anlayamıyor karşıdan duymak istiyor ve hersey göründügü gıbı degıl . Su an bile cok kotu hissediyordum hayat sevıncım istegm azalmıştı ama sebebını yazamayacagım. İnsanlar yargılayıcı konustu ben tavsıye isterlen. Siz ne guzel şeyler yazdınız. Gönlünüzden ne gecerse Allah kat be katını versin size

Benim yasadıklarımı bir nebze yaşamanı dılıyorum anlarsın onzaman.

Bilmeden fikriniz olmadan konuşma hanımfenedi. Allah yasagdm zorluklardan sana da versin o zaman gel yargıla

Cekirdek cayda istermisiniz. Ne biçim insanalrsınz ya . Kadınlar klubunde böyle insanlar mı var mış

Hicbir sey icin gec degil bence insanlar 60’ında 70’inde mezun oluyor. Her sey istemekte ve niyette bitiyor. Su an çocuğunuz varmıs biraz zorlayabilir egitim durumları. İlk önce icinizdeki karamsarlıgı yok ederek baslayabilirsiniz her seye.

Amin.cok sağolun. Eleştirileri dert etmeyin.
Aradığınız enerji sizde bunun için az bı çaba inanin yeterli.
Beslenme şeklinizi de bı gözden geçirin derim ben. Dilerim her şey istediğiniz gibi olur.

Benim yasadıklarımı bir nebze yaşamanı dılıyorum anlarsın onzaman.
Bu ülkenin en iyi okullarından birinden, çalışıp harcligimi çıkararak mezun oldum yine bu okullardan birinde kazandığım yüksek lisansı geçim derdi nedeniyle bırakmak zorunda kaldım . 43 yaşımdayım 20 si profesyonel meslek hayatı olmak üzere 27 yıldır calisiyorum, yine de tek çocuk yapabildim çünkü ikinciye gücüm yetmiyor. Geri dönüp bakınca vicdan rahatlığından başka birşey hissetmiyorum çünkü elimden geleni yaptım, kendimle ve çocuğumla gurur duyuyorum. Aynı şeyleri yaşayamayız yani, bana rahat batmaz şu saatten sonra , mümkün değil

20li yaşlarında beğenmediğin adamla evlenip dört tane çocuk yapıp sürekli hayıflanmaktan başka bir şey yapmıyor kendisi de. Tek çocuğu varken hayalperest nickiyle gelir kocasını beğenmez bekarlıktan şikayet eden konulara girip 35ten önce evlenme derdi. Durmadan konu açardı erken evlendim pişmanım. Sürekli keşke diyorum derdi. E madem o kadar pişmandın ikinci üçüncü dördüncüyü neden yaptın? Beğenmediğin adamdan nasıl yaptın? İlk çocukta bir yol çizseydin o zaman kendine. Boşansaydın çocuğunla kariyer planı yapsaydın madem.

Bu arada evet ben de tek çocukta kalanlardanım mesela. 37 yaşındayım ve tek çocuklu olarak kalacağım. Dördü geçtim ikinciyi gözüm kesmiyor.

Artık emin oldum eşi de pırlanta gibi adamdır Allah bilir. Gerçekten zor biri olsa 4 çocuk yapılır mıydı şimdiye kadar? Konu sahibi yurtdışında rahata alışınca belli ki bununla evlenmeseydim kesin Royale gelin alırlardı beni, yediğim önümde yemedigim ardımda demek ki kraliçe gibi kadınım gibi bir hezimete kapılmış boş oturmaktan ama cıks, hiç zannetmiyorum balım yaa, bazı insanlar hakettiginden çok daha iyi muamele görüp, yaşayınca rehavete kapılıp nankör oluyor sadece, olay bu

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…