Cnm geçmiş olsun.. Dr unun öyle demeside şaşırttı beni,böyle hastalıklar maalesef zamanla dahada kötü hale geliyor.. Bir ara banada az denildi, azdıda.. Sonra ağrımaya başladı, sonra kamburlaştığımı fark ettim.. Yaşım 18 deince dr uzun uzun inceledi, ve sola eğilimin çok fazla olduğu sağ bacağımın 2 cm kısaldığonı , sol omzumun öne doğru kaydığını fark ettik.. 1 senelik fizik tedaviden sonra çok şükür herşey düzeldi.. Spor hayatıma o zaman girdi ve hala çıkmadı.. Nefes almak gibi bir şey oldu açıkçası :)Merhaba site uyeleri :) ben 10 derecelik skolyoz hastasiyim yani 10 derece skolyoza da girmiyor doktorlar oyle diyorlar fizigimde de hic bir sknti yok cok sukur :) doktorlar yasimdan dolayi ergenlik bittigi icin artk ilerlemez dediler ben gene de tedbir aliyorum. Doktorun verdigi egzersizleri sabah aksam yapiyorum her aksam uzeri bi saat yuruyus yapiyorum :) ama plates ve fitness baslamak istiyorum skolyoz icin harekerleri o sekil egitmenlerden almak istiyorum daha baslangic oldugu icin ilerlemesini onlemek hatta 0 dereceye indirmek istiyorum yardimci olur musunuz ? :))
Tesekkur ederimm :) korse verdi 10 derece olmasina ragmen herhalde onlem.amacli neyse ki sabah aksam egzersiz yapiyorum yuruyus yapiyorum her gun yapiyordum ama.bazen zor geliyor egzersiz bile zor geliyor ama spora baslasam hani gostericek biri oldugu icin daha iyi olur :) bide skolyoz icin ozel spor egitimleri almam gerekiyor dimi cok ileri degil ama gene de zarar gorebilirCnm geçmiş olsun.. Dr unun öyle demeside şaşırttı beni,böyle hastalıklar maalesef zamanla dahada kötü hale geliyor.. Bir ara banada az denildi, azdıda.. Sonra ağrımaya başladı, sonra kamburlaştığımı fark ettim.. Yaşım 18 deince dr uzun uzun inceledi, ve sola eğilimin çok fazla olduğu sağ bacağımın 2 cm kısaldığonı , sol omzumun öne doğru kaydığını fark ettik.. 1 senelik fizik tedaviden sonra çok şükür herşey düzeldi.. Spor hayatıma o zaman girdi ve hala çıkmadı.. Nefes almak gibi bir şey oldu açıkçası :)
Şükür ne hamileliklerimde ne doğumlarımda sorun yaşadım.. Kamburluk kısalık hepsi gitti.. Sana diyeceğim oki çok güzel bir karar almışsın, hergün egzersiz yap.. Vaktin yokmu bir gün, olur yoğundundur, işin vardır vs vs.. O gün 45 dak yürüyüş yap.. Bak sırtın ağrıomu :) grçmiş olsun
Tesekkur edermm :)konunuzu ilgili bölüme taşıyorum.
bilginize
Cnm orasını bilemicem.. Ben özel egzersiz yapmadım.. Koptum geliyorum misali önüme gelen sporları yaptım :) :)Tesekkur ederimm :) korse verdi 10 derece olmasina ragmen herhalde onlem.amacli neyse ki sabah aksam egzersiz yapiyorum yuruyus yapiyorum her gun yapiyordum ama.bazen zor geliyor egzersiz bile zor geliyor ama spora baslasam hani gostericek biri oldugu icin daha iyi olur :) bide skolyoz icin ozel spor egitimleri almam gerekiyor dimi cok ileri degil ama gene de zarar gorebilir
Cnm orasını bilemicem.. Ben özel egzersiz yapmadım.. Koptum geliyorum misali önüme gelen sporları yaptım :) :)
Eskiden bizde kız kısmı spor yapmazdı, dr durumu a latınca spor okuluna yazdırdı ailem. Dövüş sporlarından tutta , yüzmeye kadar, dans, top oyunları.. Aslında bana bir kategori vermedi, herşeyi yap esnek ol dedi.. Dr dan dr a değişio demekki, benimkide korseye kesinlikle karşıydı, sırt kaslarını zayıflatıyo, güçlenmesi lazım die.. İnşallah çabucak geçer seninkide
S şeklindeydi :/Evet guclenmesi gerekiyor bende oyle dusunuyorum mesela yuruyus yapinca korseyle terliyorsun o gun icinde yaptigin egzersizleri zaten yok ediyr o korse dovus falan sert yanlis hareketleri olan sporlar tehlikeli diye internette de okumustum plates hem agrilari gecirip hem skolyoz baslangici olanlari 0 dereceye indiriyormus bide bilincsiz plates veren egitimciler skolyozu ilerletebiliyormus yanlis hareket o yuzden . Sizin dereceniz kacti hani ne tur skolyozdu s seklinde mi c seklinde mi kifoz skolyoz muydu? :)
PS şeklindeydi :/
İlk farkettiklerinde başlangıçtı.. Rahatsız etmedi.. Çekilen filmlerde görüldü sadece.. Yaşım 18 e gelince sırtımda şiddetli ağtıdan dr a gittim.. Çanta taşımak falan işkenceydi.. Dr önce kuzdı, işte üşengeçsin, vs vs die.. Sonra elleriyle tüm sırt kemiğimi kontrol etti ve hastaneye gönderip tüm tetkikleri istedi, sorun fazla ailenle git dedi.. Ordada ilerlemiş olduğunu gördük.. Bir bacağım kusaydı, bir omzum öne doğru eğikti, kamburluk vardı.. 1 sene fizik tedaviden sonra nırmal spor a başladım.. Hepsi geçti gitti işte :)Peki vucudunuzda belirmis miydi hani teshis konuldugunda daha baslangic miydi sonradan belirme olsu mu yoksa siz spor yaparak onlediniz ve ilerlemedi mi?
Ay neİlk farkettiklerinde başlangıçtı.. Rahatsız etmedi.. Çekilen filmlerde görüldü sadece.. Yaşım 18 e gelince sırtımda şiddetli ağtıdan dr a gittim.. Çanta taşımak falan işkenceydi.. Dr önce kuzdı, işte üşengeçsin, vs vs die.. Sonra elleriyle tüm sırt kemiğimi kontrol etti ve hastaneye gönderip tüm tetkikleri istedi, sorun fazla ailenle git dedi.. Ordada ilerlemiş olduğunu gördük.. Bir bacağım kusaydı, bir omzum öne doğru eğikti, kamburluk vardı.. 1 sene fizik tedaviden sonra nırmal spor a başladım.. Hepsi geçti gitti işte :)
Skolyoz ameliyatı olmuş biri olarak bende birkaç öneride bulunmak isterim 1992 senesinde ameliyat oldum. Tabi o zaman tıp bu kadar ilerlememişti o yüzden korse yerine aylarda alçıyla gezdiğimi bilirim Skolyoz ergenlikten sonra ilerlemez diye bir şey yok malesef. Aksine önlem alınmazda yaşınız kaç olursa olsun ilerler. 28 yaşındayım ve 6 yaşımdan beri yaz kış demeden yüzüyorum. Yüzme skolyozun ilerlemesini durduran en önemli spor aktivitelerinden biri. Aslında dereceniz çok düşük. Zaten sağlıklı bir insanda da az da olsa eğrilik var kimse 0 derece değil 40 dereceden önce de doktorlar ameliyat önermiyorlar. Ben 60 dereceydim şuan 10-12 dereceyim. Yani ameliyat bile olsanız hiçbir zaman dereceniz sıfırlanmıyorMerhaba site uyeleri :) ben 10 derecelik skolyoz hastasiyim yani 10 derece skolyoza da girmiyor doktorlar oyle diyorlar fizigimde de hic bir sknti yok cok sukur :) doktorlar yasimdan dolayi ergenlik bittigi icin artk ilerlemez dediler ben gene de tedbir aliyorum. Doktorun verdigi egzersizleri sabah aksam yapiyorum her aksam uzeri bi saat yuruyus yapiyorum :) ama plates ve fitness baslamak istiyorum skolyoz icin harekerleri o sekil egitmenlerden almak istiyorum daha baslangic oldugu icin ilerlemesini onlemek hatta 0 dereceye indirmek istiyorum yardimci olur musunuz ? :))
Tesekkur ederim bilginiz icin. Su zamana kadar dort doktora gittim.hepsinden bildim aldim 10 deeece hala yani mesela ergenlikde baslayan 13 14 yaslarda baslayan skolyozlar daha com ilerliyormus mesela 16 yaşımda yani benim yasimda 30a varabiliyomus neyseki o yandan sansliyim tabi ki asla ihmal edilmemesi gereken cok onemli bi hastalik bende fitness baslamayi dusunuyorum yazlarida yuzmeyi dusunuyorum yuzmek ve fitnwss ikisi daha faydali olur sifora evet dusuremez insan herkesde vardir egrilik ama benim sirttan bele kadar dumduz yani hic bir derece dahi egrilik yok belin alti kalca kisminda sola dogru egrilik var . Ama belimde bel oyukluklarimda cok olmasa da orantisizlik var ben onu kaslarla o goruntuyu kas yaparak yok etmek istiyorm yoksa bana bi zarari yok psikolojik olarakda fizigime fazla onem verdiğim icin takiyorum kafama :)) bu arada cok gecmis olsunSkolyoz ameliyatı olmuş biri olarak bende birkaç öneride bulunmak isterim 1992 senesinde ameliyat oldum. Tabi o zaman tıp bu kadar ilerlememişti o yüzden korse yerine aylarda alçıyla gezdiğimi bilirim Skolyoz ergenlikten sonra ilerlemez diye bir şey yok malesef. Aksine önlem alınmazda yaşınız kaç olursa olsun ilerler. 28 yaşındayım ve 6 yaşımdan beri yaz kış demeden yüzüyorum. Yüzme skolyozun ilerlemesini durduran en önemli spor aktivitelerinden biri. Aslında dereceniz çok düşük. Zaten sağlıklı bir insanda da az da olsa eğrilik var kimse 0 derece değil 40 dereceden önce de doktorlar ameliyat önermiyorlar. Ben 60 dereceydim şuan 10-12 dereceyim. Yani ameliyat bile olsanız hiçbir zaman dereceniz sıfırlanmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?