Merhabalar..boşanmanın etkisini üzerimden atamıyorum.

Hastalıkta, sağlıkta diyoruz değil mi evlenirken. Ruhsal çöküntü yaşadığınız bir dönem de size sırtını dönmüş, destek olacağı yerde.
Pişmanlık duymasını beklemeyin, bencil insan pişman olur mu sizce?
Yalnız ölecek bir tip, bunu düşünüp kendinizi rahatlatın. Bir hastalığa bakar, o zaman o akrabalarından hiç biri olmaz yanında.
Bebeğinize halası bakmasın, ne münasebet siz hala ailesi ile görüşüyorsunuz, resmen size gıcıklık yapıyor ailesi ile ilişkilerini gözünüze sokup. Amacına da ulaşıyor.
Bebeğinize bakacak başka birini bulun bir an önce.
Peki canım bişey sorucam.bu ailesine güvenip boşandı çünkü her kavgamızı ailesine anlattı.ailesi de e yeter artık boşan dedi.bu da bolandı.ben ailemle yaşarım sen de naparsan yap dedi.9 kardeşler dediğim gibi çok bağlılar birbirlerine.ömür boyu ailesiyle bu şekilde yaşar mı sizce?mutlu olur mu? Ben evlilik adamı değilmişim dedi boşanırken de.

Ailesini bu kadar seviyorsunuz madem neden aracı olmadılar ortayı bulmadılar
Demediler mı daha 4 aylık bebek var ortada

Benim erkek kardeşim boşanmaya kalksa annem tansiyondan yataklara düşer.ilginc yani

Ayrıca lütfen salgın var evinizde kalın bu süreç akraba ziyareti süreci değil
Canım bu her kavgamızı ailesine anlattı.1 oldu iki oldu....vss e en sonunda ailesi de boşan artık dedi

Kızlar en zoruma gideni ne biliyor musunuz?bebeğim gece rahatsızlanmıştı.zor nefes alıp veriyordu bronşit olmuştu.bunu aradım gece saat 3 gibiydi yakın da oturuyorduk.telefonu kapalı.mecbur ambulansı aradım.sabah oldu bunu aradım.neyse geldi hastaneye. Dönüşte bana diyor ki bir taksi numarası al kaydet onu ara diyor gece ihtiyacın olunca diyor.demiyor ki bir daha tlf kapatmam her zaman ara.falan hak getire.özellikle bu yazdığıma ne dersiniz?

Kızlar en zoruma gideni ne biliyor musunuz?bebeğim gece rahatsızlanmıştı.zor nefes alıp veriyordu bronşit olmuştu.bunu aradım gece saat 3 gibiydi yakın da oturuyorduk.telefonu kapalı.mecbur ambulansı aradım.sabah oldu bunu aradım.neyse geldi hastaneye. Dönüşte bana diyor ki bir taksi numarası al kaydet onu ara diyor gece ihtiyacın olunca diyor.demiyor ki bir daha tlf kapatmam her zaman ara.falan hak getire.özellikle bu yazdığıma ne dersiniz?
Hiçbir şekilde bu yaratığı arama. Her işini kendin hallet. Allah sorar hesabını. Madem bakası yoktu çocuk umrunda değildi yapmayaymış tutaymış çöpünü. Sinirdrn alnımdaki damar şişti. Köpekler bile evladına bakar. Köpek kadar olamamış. Acilen boşan bundan. İnşallah hayatının geri kalanı o kadar iyi olur ki bu mayası tutmamış bakar bakar iç çeker. Gelmeye yüzü bile olmaz. Senin çöpüne muhtaç olur. Çocuğunu da gösterme buna. Boşa çocuğuna da gerçeği anlat yaşı yetince senin baban bunları yaptı diye. Bilsin zaten kendisi görmek istemez.

Hiçbir şekilde bu yaratığı arama. Her işini kendin hallet. Allah sorar hesabını. Madem bakası yoktu çocuk umrunda değildi yapmayaymış tutaymış çöpünü. Sinirdrn alnımdaki damar şişti. Köpekler bile evladına bakar. Köpek kadar olamamış. Acilen boşan bundan. İnşallah hayatının geri kalanı o kadar iyi olur ki bu mayası tutmamış bakar bakar iç çeker. Gelmeye yüzü bile olmaz. Senin çöpüne muhtaç olur. Çocuğunu da gösterme buna. Boşa çocuğuna da gerçeği anlat yaşı yetince senin baban bunları yaptı diye. Bilsin zaten kendisi görmek istemez.
Canım boşandık zaten

ya zaten çocuğu üstüme attı bir ağlamasına bile dayanamıyordu.

Peki canım bişey sorucam.bu ailesine güvenip boşandı çünkü her kavgamızı ailesine anlattı.ailesi de e yeter artık boşan dedi.bu da bolandı.ben ailemle yaşarım sen de naparsan yap dedi.9 kardeşler dediğim gibi çok bağlılar birbirlerine.ömür boyu ailesiyle bu şekilde yaşar mı sizce?mutlu olur mu? Ben evlilik adamı değilmişim dedi boşanırken de.
İyi de siz neden hala o insanlarla görüşüyorsunuz anlamıyorum. Boşan diye destek veren aileye çocuk falan baktırmam. Acilen de ordan taşının hatta ailenizin yanına taşının

Siz hazır ceptesiniz diye size hiç değer vermemiş, belli ki kendi de bencil, duygusuz biri. Ailesinde memnunsa orada kalsın. Sizin neden bu kadar ezik, güvensiz olduğunuzu anlamadım. Gerek yok. O aileden ve çevreden kurtulun. Halası vs bakmasın, görüşmeyin. Ben olsam önceki eşle de görüşürdüm, bir psikiyatristten randevu alır giderdim. Neden kendime saygım yok, neden böyle biri benim hayatımda diye. Sizin de sevgi, aşk yaşadığınızı sanmıyorum. Farkında değilsiniz ama içten içe öfkelenmenizin nedeni var. Siz kendinize aslında bir uyarı veriyorsunuz. Bilinç altınız artık bastırmaktan coşmuş. Doğum sonrası tahammül edememişsiniz. Adamın ben kendisi dışında kimseyi sevebileceğini sanmıyorum. Ailesi de sürekli poh pohlandığı, onun varlığını tehdit etmeyecek güvenli ortamı. Sosyal olarak da gelişmesini yapamamış biri. Her gün kardeşleri haricinde bir sosyal yaşamı, hayatı yok. Gözünüzde büyütmenizin nedeni sizde de mutlaka değer, güven, emosyonel bağımlılık, ailenizde mesela bir dengesizlik yaşanış olabilirsiniz. Yabancı bir memlekette yalnız hissetmiş olabilirsiniz. Sizin doğum sonrası yanınızda olması gerekirken Mc donalds bayiliği açar gibi üçüncü şubeye yol almış. Eski eşinden ayrılmak istememesi kendisini başarısız görmemek için olabilir.

Sen kendini toparla yeni birileriyle tanış bakalim pişman olur seviyorsa eğer ama boşver onun pişmanlığını sen yoluna bak derim

Keşke fedakârlık yapmasaydınız çünkü değmiyor.Neyse bunu geçelim.Üzülmenizi gerektirecek birşey yok böyle anlayışsız bir adamada ihtiyacınız yok.Doğum sonrası çok farklı bir psikoloji.Erkek milleti bu zamanda alttan alması gerekirken tavus kuşu gibi kabarıyor neden bilmem.O mutluluk pozlarına havalarınada bakmayın erkek milleti ayrıldıktan sonra hem sevgililikte hem evlilikte öyle bir devre geçiriyor onların pismanligi sonradan akıllarına tak eder.Yıkılmam ayaktayım deme şekli:KK45:Ayrıca o nasıl bir yaşam yahu ördek yavrusu gibi habire birlikte:KK57:Seven olurda bana garip geldi:silah:

Canım öyle tutkun bir ailesi var ki...bu hasta olaa da bakarlar sağlam olsa da bakarlar her şartta her zaman yanında olurlar bunun.

Böyle kabileler genelde kendilerini başka insanlardan üstün ve mükemmel görüp aslında kimseyle samimi olamazlar. Bunu bildiklerinden sürekli birbirlerini övüp, birbirlerine borçlanırlar. Aralarında yazılı olmayan bir anlaşma vardır, biri hasta olsa herkes orada olmak zorundadır, kimsenin yapmak istemediği şeyleri yaparlar ama en son para mevzusu olduğunda inanamadığınız şekilde herkes birbirine girebilir.
Siz bu insan sürüsünü şöyle düşünün, gerçekten iyi niyetli ve harika olsalar, sizi ezmek yerinde desteklerlerdi, neşelendirmeye güveninizi yerine getirmeye çalışırlardı. Anlamadıkları için yapamadılar.
Bunu anlayamayacak kadar empatiden yoksun, sürekli birbirlerini övmek haricinde, dışarıdan, günlük görüşmek zorunda kaldıkları hiç kimseden takdir göremeyecek insanlar. Kendi içlerinde de sürekli aslında kıyaslama, ezikleme vs vardır.
Her şeyi geçtim de sizin psikolojiniz hiç iyi değil. Sinirlenme vs değil demek istediğim, normal olan sizsiniz ama öyle yıpratılmışsınız ki hala kendinizde suç hissediyorsunuz. Siz sonra fark edeceksiniz bu insanların neler yaptığını. Şehir değişikliği yapın. Annenize rapor alın, bakma sorumluluğunu siz üstlenin, tayin isteyin gidin buradan. Sonra iyi bir psikiyatristten yardım alın ki bir suçlama, kendine zarar vermeden kurtulun. Asıl hasta ruhlular karşıdaki insanlar ama siz onları değiştiremezsiniz.

Ama hala onun hayatının kalanını nasıl yaşayacağını düşünüyorsunuz, düşünmeyin bu sizi artık ilgilendirmez ki. Böyle düşünerek mutlu olamazsınız, hayatınıza sağlıklı bir ruh haliyle devam edemezsiniz.
Psikolojik destek almayı deneyebilirsiniz.

Yok doğru anladınız.şimdi benim bebeğe haşası bakıyor.halası da çağırır eve misafirliğe ben de giderim.işte doğru mu yapıyorum bilmiyorum.
Sorunlusunuz heralde çocuğunuza bakıcı bulun yada illa o hala bakacaksa mesafe koyun eski eş ailesine misafirliğe giden de bir sizi gördüm ben şok

Size ne artık ondan saplantı haline getirmişiniz eski eşi Allah akıl fikir versin

Cok cok uzuldum durumunuza...
Fazla fedakarlik pismanlik getirir.
Benim durumum da oyle oldu.
Ama geciyor be kuzum..

Ilk esinden niye bosanmis? Cocuk yapip terk mi ediyor anlamadim ki.. ne degisik bir adammis.. bu kdr vefasiz,merhametsiz?
Alisik olmaliydi dogum sonrasina..
(Biz de dogum sonrasi ipleri koparmistik,cocuklarin bakimi vs esimin ilgisizligi..)
Ben de severken boşandim. Ama o bizi dusunmedi.
Ezik,aciz de duramazdim karsilarinda.
Ailesi insallah barisir oturursunuz tekrar dedi, bosandiktan 2 ay sonra.
Ayni filmi iki kez izlemem ben bitti o iş dedim.
Gönul de soguyor zamanla..
Simdi biz gezip tozuyoruz o durumlarimiza bakiyor..
Ben bakmam bile. Gururluyumdur.
Ama icimdeki ates söndü. 1.5 yil oldu bizimde.
Geciyor merak etme.

Cocugun derdinden ,okulundan elalem napiyor diye cevrende neler oluyor gormuyorsun bile. Meslegin var oh miss,gez toz..
Mutsuzlugunu gorecegim diye yaşarken zaman geciyor. Dusunme. Ondan haber alma. Ailesiyle asla gorusme ki bizim oglan iyi,kiz hala ariyor bizi dedirtip havaya sokma onlari.
Birak hepsi kendi pisliginde bogulsun, takip etme,uzulme..

2.defa bosanmis biri olmak da zor olmali, bakma sen onun mutluluk pozlarina. Havasi gecer yakinda.
Ailesi sokaga atacak degilya! Suan kotu gunde yanindalar.. yakinda hepsi dunyasina cekilir,rutine döner.
Ama sen yarin lar icin planlar yap cocugunla..
Senin ilk evliligin sanirim. Onun 2.evliligi imis.
Ilk evlilikler bi baska derler(senin açından diyorum, unutmaman normal)
Cok da sevsen geciyor.

Ilk esinden niye ayrildi, kac yil evli kaldilar? O kadin birsey diyor muydu ki.. kim dava acmis?
Bosanmak bu kadar kolay olmamali, ortada cocuk varken bir de..
Seninki ayrangonullu mu anlamadim...
Zoru gorunce kaçıyor bence.
Zamana birak ve unut gitsin.. yaşanmamis sayacaksin ama ders alarak...
Ben sizi konunuzu okumuştum nicikinizi hatırlıyorum hep merak ediyordum sizi mutlu olmanıza çok sevindim

Ben de boşanma aşamasındayım ama sen onla ailesine nasıl gidiyorsun anlamadım!
Ben değil ailesi kendisiyle bile muhatap olmuyorum. Bazan oğlumuz için tek mesajlık konuşmak durumunda kalıyorum o bile beni dağıtmaya yetiyor.
İpleri koparmazsan daha çok canın yanar. Ben sanki gün geçtikçe iyi oluyorum. Boşanıp evimi falan değiştirirsem çok daha iyi olurum diye düşünüyorum

Ben sizi konunuzu okumuştum nicikinizi hatırlıyorum hep merak ediyordum sizi mutlu olmanıza çok sevindim
Cok tesekkurler, iyiyim sukurler olsun. Toparlandim sayilir... dualarinizi eksik etmeyin akliniza gelirsem 🙏

Back
X