• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhametimi çöpe atmamı istiyorlar

Kiyafetlerimize bile yapişmiş durumdalar temizlige o kadar dikkat etmeme ragmen eşim bu yuzden isyanlarda
Ben alişmistim onun tuylerine artik mevsimsel dökebiliyor sonra duruyor. Ama bu aralar baya dokuyor her dk elimde supurge olamayacagim icin baya sıkintı ki sezeryan düsünüyorum.

Evi gezerek supuren robot supurgeler var, yuvasina gelip kiri birakiyor sarj olup bir tur daha donuyor.
Tlfla kontrol de edebiliyorsunuz.
Durumunuz musaitse oyle bisey edinin, tuy sorununuzu biraz olsun cozer.

Allah sabır versin:KK43: o kadar iyi anlıyorum ki acınızı, aynı acıyla sınanıyordum yılbaşı gecesi, hani evciller pis derler ya, benim kuzum da evde hiçbir yere tuvalet yapmaz, midesi bulandı dışarı çıkmak istedi, bağırsakları buruldu kapıyı açmamız için çıldırdı, zorla annecim korkma yap olsun yap buraya diye diye yaptırdık, o kanları görmek:KK43: sonra zaten komada diyebileceğim derin bir uyku:KK42:
Çok teşekkür ederim sevilan, amin inşaallah, valla ben 47 eşim 48 yaşında kocaman insanlarız, ölüm gerçeğini de kabul etmiş yetişkinleriz lakin ne metanetli olabildik ne de ağlamalarımızı durdurabildik:KK43:
Anlatırken bile durduramıyorum kendimi, yavrum gözlerini açtı ya, o güzel boncuk gözlere bir başka aşkla bakıyoruz şimdi.
İnsan canım kanım dediği varlıkları kaybettiğinde ölüme ne kadar alışmış ve sindirmiş olursan ol hep bir adım daha fazla yıkılıyorsun. Benim hayata bakışım şu; sarıldığın varlık hangi canlı olursa olsun, adına EVLAT dediysen, gidişine duyduğun üzüntü hep aynı olur.... 🥺

İnsan canım kanım dediği varlıkları kaybettiğinde ölüme ne kadar alışmış ve sindirmiş olursan ol hep bir adım daha fazla yıkılıyorsun. Benim hayata bakışım şu; sarıldığın varlık hangi canlı olursa olsun, adına EVLAT dediysen, gidişine duyduğun üzüntü hep aynı olur.... 🥺
Sizin gibilere saygı duyuyorum ama anlamakta da güçlük çekiyorum. Benim de evcil hayvanım var ve onu gerçekten çok çok seviyorum. Evladım gibi. Ama sadece gibi. Evcil hayvan çok çok sevilir evlat gibi sevilir ama insan olan evlatla aynı olamaz diye düşünüyorum. Benim tavşanım Allah korusun şu an ölse çok çok üzülürüm ama Allah korusun çocuğum olsa ölse yanarım herhalde. Herkesin görüşüne saygı duyarım ama evlat acısı bambaşka diye düşünüyorum.

Sizin gibilere saygı duyuyorum ama anlamakta da güçlük çekiyorum. Benim de evcil hayvanım var ve onu gerçekten çok çok seviyorum. Evladım gibi. Ama sadece gibi. Evcil hayvan çok çok sevilir evlat gibi sevilir ama insan olan evlatla aynı olamaz diye düşünüyorum. Benim tavşanım Allah korusun şu an ölse çok çok üzülürüm ama Allah korusun çocuğum olsa ölse yanarım herhalde. Herkesin görüşüne saygı duyarım ama evlat acısı bambaşka diye düşünüyorum.
Se sa neden kendi acınızla acı yarıştırıyorsunuz onunki de öyle demek ki

Benim evladım olSA tavşanım ölSE vs

Belki onun evladı öldü belki köpeği öldü
Acı desibeliniz mi var ölçmüşte anlamamış gibi saçma...

İnsanların hissettikleri,duyguları,sevgileri,acı hissiyatları aynı olsaydı; yetim çocuk kalmazdı,sokak hayvanı olmazdı,kimse karısını kocasını aldatmazdı vs vs. Söyleyeceklerim bu kadar.

yaa hüzünlendim okurken. :( lütfen vazgeçmeyin, 11 yılını sizle geçirmiş, terk edilirse ne hale gelir kim bilir.

aşırı tüy dökme problemi için veterinerle görüştünüz mü?
benim çocukluğumda terrierimiz vardı, babam tüylerini kısaltıyordu ara sıra. normal şartlar altında köpekler tıraş edilebiliyor mu bilmiyorum ama. :/

Bebeğim var ve köpeğim de var . Her bebeğin evde bir evcil hayvan ile büyümesi gerektiğine inanıyorum . Köpek olur , kedi olur, kuş olur ama mutlaka birşey olmalı .
Ve 11 sene sizinle yaşamış bir hayvana yapacağınız en büyük kötülük onu bırakmak .
Bahsettikleriniz içinde tek sorun tüy bence . Onu da kesin bir süre . Kapı açılana kadar havlaması ile bebek arasında bir bağ kuramadım ? Uyanır diye düşünüyorsanız uyanmaz çünkü öyle alışacak . Doğduğu andan itibaren .
Çok üzüldüm gerçekten . Sanki bana verecekmişsiniz gibi geliyor . Kendinize bu baskıyı yaptırtmayın . Çocuğunuzun olmasından dolayı onu cezalandırmaya hakkınız yok .

Bebeğim var ve köpeğim de var . Her bebeğin evde bir evcil hayvan ile büyümesi gerektiğine inanıyorum . Köpek olur , kedi olur, kuş olur ama mutlaka birşey olmalı .
Ve 11 sene sizinle yaşamış bir hayvana yapacağınız en büyük kötülük onu bırakmak .
Bahsettikleriniz içinde tek sorun tüy bence . Onu da kesin bir süre . Kapı açılana kadar havlaması ile bebek arasında bir bağ kuramadım ? Uyanır diye düşünüyorsanız uyanmaz çünkü öyle alışacak . Doğduğu andan itibaren .
Çok üzüldüm gerçekten . Sanki bana verecekmişsiniz gibi geliyor . Kendinize bu baskıyı yaptırtmayın . Çocuğunuzun olmasından dolayı onu cezalandırmaya hakkınız yok .
Bence de verecek gibi geliyor. Çünkü hiç bir şey olmasa bile ilerde bebek grip olsa kocası köpekten bilecek yapıya sahip belli ki. O derece sevmiyor köpeği.

İki tane kedimiz var. Cocugum olsa da onlardan vazgecmem. Esim de birakmaz zaten o ayri ama onlar köpegi sevmedikleri icin bir bahane bulmuslar. Bebeginizin agzina kolay kolay gidecegini sanmiyorum. Köpeginize elbise giydirebilirsiniz. Mama icin de belki de sevecegi bir mama bulamamissinizdir. Ev yapimi yiyecege de alismasi cok guzel bisey bir bakima. Sakın birakmayin
Bu arada konu sahibinin bugun birde dogumu varmis. Tüp bebekmis kiymetli oluyor genelde. İnsaallah birakmaz hayvancagızı😕

İki tane kedimiz var. Cocugum olsa da onlardan vazgecmem. Esim de birakmaz zaten o ayri ama onlar köpegi sevmedikleri icin bir bahane bulmuslar. Bebeginizin agzina kolay kolay gidecegini sanmiyorum. Köpeginize elbise giydirebilirsiniz. Mama icin de belki de sevecegi bir mama bulamamissinizdir. Ev yapimi yiyecege de alismasi cok guzel bisey bir bakima. Sakın birakmayin
Bu arada konu sahibinin bugun birde dogumu varmis. Tüp bebekmis kiymetli oluyor genelde. İnsaallah birakmaz hayvancagızı😕
Valla herkesin bebeği kıymetli zor olsun kolay olsun en önemlisi senin canından kanından. Ama sen seni aile bilmiş Allah’ın bir emanetini sırf çocuğum oluyor diye terkedersen allah da bunun hesabını sorar. Onu da allah yarattı ve sana gönderdi. Rızkı sende demek ki. Bir bebek neyse beslediğin her canlı da o değerde kıymette olması gerek. Allah herkese vicdan merhamet versin.

Ben evde hayvan bakımı sevmiyorum baştan köpeği olan biriyle evlenmezdim. Eşin bilerek evlendiyse konuşmaya hakkı yok. Köpek de can, duyguları var. Ayrıca her yerden tüy çıkıyorsa temiz değilsinizdir. Süpürgeniz kötü olabilir. Kaç gine ev süpürüyorsunuz? Benim evi her gün süpürüyorum kuş var sadece diye. Silin, süpürün düzgünce her gün. Tarayın hayvanı. Kıyafetleri tıkış tıkış atmayın makineye. Dışarı asın tüy varsa da uçsun. Yatak odasına, mutfağa sokmayın mesela.

Benimde 9 yaşında köpeğim var. Evet çok tüy döküyor ama mecbur hergün süpürüyorum elimde ruloyla geziyorum. Zil çaldıgı an kıyamet kopar evimizde çok havlar. Markete bile onsuz gidemem. Benim bebeğimde onunla büyüdü çok şükür birşey olmadı. Kaç kez ağzından kıl aldım. Kıl dökme zamanı doğum yaptım her taraf kıl içindeydi günde kaç defa süpürdüğümü sayamadım. Zil için önerim söktürün biz söktürmüştük. Bana gelenler arıyordu telefondan.

Oğlumu bir güzel traş ettirdik. Tirnaklarini da kestirdik ve vitamin başladik. Dogum sonrasi birkac gun asiri depresyon modundaydi oglum. Yeni bebek gelen giden yanina yaklastirmiyor kiziyor falan. Eşimde aksine hep yaninda tuttu bebegin. Asiri sahiplendi. 5 dk da bir onun odasina gidiyor 🥰 nefesini falann dinliyor. Esimde bu durumdan çok memnun... hic korktugum gibi olmadi arkadaşlar... Hatta gecen gun bebegi yikarken zarar veriyorlar sanip yikayan kisiye havladi diş gösterdi 🥰 eşimde bu durumdan pek bir keyiflendi...

Valla ben bebekli evde kedi köpek beslemeye karşıyım. Gördüğüm duydugum sahit oldugum şeylerde var.yani bişey olmaz deniliyorda işte bazen binde bir ihtimalde olsa gerçekleşebiliyor.

Ben de cok severım tum hayvanları da. Meraktan soruyoeum o tüyler havada orada burada agzımıza girmez mı. Bebegın de girebılıe.girmez mı yanı
Aşılı kedi köpeğin tüyünden zarar gelmeyeceğini hatta bağışıklığını güçlendireceği yabancı makaleler dahil her yerde senelerdir yazıyor. Biz evde 2 köpek bir kedi bir bebek eşim ve ben yaşıyoruz. Kızım 3 yaşında ağzının içinde uyuyorlar. 🥰🥰🥰 insandan daha az tehlikeli emin olun.

Birgün hamile kalirsam dertlerim biter sanmiştim ama yeni başliyormuş demek.
11 yaşinda maltese bebegim var. Bebegim diyorum çünkü bebekti geldiginde biberonla besledim avuç içime anca sıgıyordu.
Her gece kalktim el bebek gül bebek büyüttüm.

Sonra evlendim benimle birlikte evime geldi. Eşim hiç sevmedi , başını okşadigi nadirdir. Bazen eve kaçamaklar yapıyor saatlerce söyleniyor.

Neyse uzatmayayim.
Dogum yapacagim için oğlumu köpegimi vermemi istiyorlar. El birligiyle eşim dahil herkes...
Ben bu duruma tabiki de ölümüne karşiyim
Ama çözmem gereken şeyler var. Ve bunun için fazla zamanimda yok 😔

1.si oğlum çok fazla tüy döküyor son zamanlarda beslenmesine de dikkat etmeme rağmen. (Esimin ilk sikayet ettigi durum bu )

2. kapi çaldiginda çoook havliyor o kapi açilana kadar.

3. Mama yemiyor , özel mama yapiyorum 2-3 günde bir sebze ve et tavuktan oluşan , eger yoksa ac kaliyor ama yinede yemiyor çok inat hatta aşiri inat...

Bir sure bakacak vereceğim güvenebileceğim kimse yok.
Kopegimin aşılarıda tam. Tek korkum tüylerinin bebegin bogazina falan kacmasi cunkü evi ne kadar temizlesemde tüy çikiyor evden , kiyafetlerden , vucudumdan bilee...

Kizlar bir el atin. Her gören evime gelen psikolojik baski yapiyor. Ve ben cevap bile veremiyorum 😔
Allaha emanet hicbirsey olmaz .Sadece ilk zmnlar uzak tutun yada bahceli balkonlu bi ev olablr o tuylerde tehlikeli ne yazk ki .

Back
X