merheaba arkadaşlar birşey sorabilir miyim size?

dhskf

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2014
11
0
1
Aksaray
sorum yös sınavı ileilgili bilmiyorsanız söyle diyim yabancı öğrencilerin girdiği üniversite sınavı. ben yurt dışında okuyorum bu sınava girme hakkım var ben bu sınava gireceğim ama üniversite tercih ederken neye göre tercih edeceğim internette örneğin mimarlık bölümü puan türü MF-4 en küçük puan 414 filan yazıyor amamesela ben yös e gireceğim yösten kaç alırsam o bölüme girerim yazmıyor nerden bulabilirim?

kimse yardı etmiyor ama ://

Yös lys ve ygs'den daha kolay bir sınav, prosedürünü bilmiyorum ama olmadık insanlar olmadık bölümlere yös sayesinde giriyor defalarca örneğini gördüm. Yani yös sizler için avantaj Yös puanı lys puanından farklıdır. Her üniversite'nin yös sınavı ayrı Lys de tek sınav üstünden tercih yapabilirken yös'te ise üniversitelerede ayrı ayrı sınavlara giriyorsun diye biliyorum. İyice öğrenmek için yös sınavına hazırlayan bir dershanenin rehberliğiyle irtibata geçmeni öneririm.

YÖS sınavı her üniversitenin ayrı ayrı kendi bünyesinde yaptığı bir sınav. Ve diğer arkadaşa katılıyorum, oldukça kolay bir sınav, benim derece yapıp girdiğim okul/bölümümde bu sınavla girmiş iki kişi var, ve bizim girdiğimiz sınavla buralara girmeleri imkansız. Bu sizin için avantaj gibi görünse de benimm gördüğüm bu arkadaşların baya zorlandığı. İyi düşünülmesi gereken bir konu bence... Ama zaten başarılı bir öğrenciyim derseniz tadından yenmez, avantajınızı kullanın:) YÖSe öğrenci hazırlayan dershaneler var, arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…