- 11 Ocak 2013
- 2.031
- 895
- 323
- Konu Sahibi uglyDucking
-
180 tl dogalgaz faturası mı olur ?Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemedim. Yanlıs bir yere açtıysam kusura bakmayın, gelelim konuya;
2 bloklu bir sitede oturuyoruz, başlıktan da anlaşılacağı gibi ısınma merkezi sistem. Merkezi sistem yönetmenliğine göre ev ısısının 21 derece altına düşmemesi gerekiyor, bunun bilincinde 3 Petek kapalı kapılar full açık. Maddi durumumuzdan ötürü tasarruf yapmaya çalışıyorum. Aksaray’da oturuyoruz bu arada. Bu ay 180 TL fatura geldi, 1 saat sonra sayaç arızası olduğu dikkate almamamız gerektiği söylendi.saatimizin pili yavaşlamış. 1 gün sonra yani bugün 750 TL fatura geldi. bütün dairelerden 30-40 TL TL eksilip bizim faturamıza eklenmiş. Böyle birşey nasıl mümkün olabilir? Tamam az geldiğini anlarım ama 750 TL mümkün değil, 1 hafta şehit dışına çıkmıştık 2 Petek açıktı o dönemde. Bilgisi olan yazabilir mi?
Yan komsum full sabah akşam petekleri açık ona gelen 500 TL benim 3 peteğim kapalı 1 hafta evde yoktuk bana gelen 750 TL. Adaletli olan bu muMerkezi sistem olup suzme sayac olanladan sanirim. Aslinda binaya bir fatura geliyor, kullanim yuzdesine gore herkese pay ediliyor. Sistem boyle isliyor diye biliyorum. Sizinkinde yavaslama olup yanlis heaplaninca digerlerinden eksiltip size ekleyerek ortalamayi saglamislar. Baska ne yapilabilir ki bu durumda? Olmasi gereken bu gibi
İtiraz edin diyecegim ama sonuç alır mısınız bilmem.Yan komsum full sabah akşam petekleri açık ona gelen 500 TL benim 3 peteğim kapalı 1 hafta evde yoktuk bana gelen 750 TL. Adaletli olan bu mu
demedim açıkçası çünkü 3 Petek kapalı 1 haftada evde yoktuk. Alt komşumuz evde olduğu halde petekleri devamlı yaktığı halde 300 TL geldi bizim de normal niye düşündük180 tl dogalgaz faturası mı olur ?
180 gelirken gerçekten oha az gelmiş demediniz mi.
Petekleri kapatayım oturayım diye birşey yok ev ısısının 21 derecenin altına düşmemesi gerekir bizi. 22-23 her zaman. Peteklerin kapatılması değil konu sayaç arızası okumadınız sanırımİtiraz edin diyecegim ama sonuç alır mısınız bilmem.
Merkezi sistemde petekleri kapatayım oturayım yapamazsınız maalesef öğrenmiş oldunuz.
Isı pay ölçer yok mu.Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemedim. Yanlıs bir yere açtıysam kusura bakmayın, gelelim konuya;
2 bloklu bir sitede oturuyoruz, başlıktan da anlaşılacağı gibi ısınma merkezi sistem. Merkezi sistem yönetmenliğine göre ev ısısının 21 derece altına düşmemesi gerekiyor, bunun bilincinde 3 Petek kapalı kapılar full açık. Maddi durumumuzdan ötürü tasarruf yapmaya çalışıyorum. Aksaray’da oturuyoruz bu arada. Bu ay 180 TL fatura geldi, 1 saat sonra sayaç arızası olduğu dikkate almamamız gerektiği söylendi.saatimizin pili yavaşlamış. 1 gün sonra yani bugün 750 TL fatura geldi. bütün dairelerden 30-40 TL TL eksilip bizim faturamıza eklenmiş. Böyle birşey nasıl mümkün olabilir? Tamam az geldiğini anlarım ama 750 TL mümkün değil, 1 hafta şehit dışına çıkmıştık 2 Petek açıktı o dönemde. Bilgisi olan yazabilir mi?
Petekleri kapatınca fatura daha yüksek gelir zaten. Anormal bir durum yok.demedim açıkçası çünkü 3 Petek kapalı 1 haftada evde yoktuk. Alt komşumuz evde olduğu halde petekleri devamlı yaktığı halde 300 TL geldi bizim de normal niye düşündük
Merkezi de niye öyle? Bilmedigimden soruyorumPetekleri kapatınca fatura daha yüksek gelir zaten. Anormal bir durum yok.
Sadece merkezide değil ki kombide de öyle. Benim bütün peteklerim açık, üst komşum tek oda yakıyor. Bu ay bana 390 ona 470 gelmiş fatura.Merkezi de niye öyle? Bilmedigimden soruyorum
DegisikSadece merkezide değil ki kombide de öyle. Benim bütün peteklerim açık, üst komşum tek oda yakıyor. Bu ay bana 390 ona 470 gelmiş fatura.
Her ev ve kombi içim geçerli değil. Eski evde kombiyi az açar az öderdim,komşu daha fazla açar fazla öderdi. Herkese ait bir durum olsa bizde tersi olurdu ozaman.Degisikbizim evde isi pompasi var, bizimde mi oyle?
Onu hiç bilmiyorum ya.Degisikbizim evde isi pompasi var, bizimde mi oyle?
Aman zaten bize naparsan yap, 1500, 2000 den asagi gelmiyo elektrik faturasi, ölmüşüz bizOnu hiç bilmiyorum ya.
Isı pompası olayı sakat ya. Bizim yazlıkta var bi hafta falan çalışsa 500-600 fatura geliyor.Aman zaten bize naparsan yap, 1500, 2000 den asagi gelmiyo elektrik faturasi, ölmüşüz bizbilmemkac kw ustundeyiz diye yuzde yuzun ustunde zam geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?