MERKEZİ SİSTEM? HAKSIZLIK MI YAPTILAR?

ben şeye takıldım, evin içi 21 derece altına düşmemeli demişsiniz. yahu belki sıcağı sevmiyor bu insanlar? belki 21 değil 17 derece seviyorlar. sonuçta ortam soğuk değil ki. herkesin evi 20 dereceyken sizinki 10 derece olsa anlarım. evin derecesini sürekli ölçüp gün gün kaydeden bir cihaz falan mı var?

bir üye daha vardı o da petek kapamış sanırım ona da anormal fatura gelmişti. ben olsam itiraz ederim. bir de genelde ne kadar geliyor size aynı kullanımda?

payölçer mayölçer diyorlar da o ölçümler hep hileli bence. üstüne katıp katıp nasıl olsa zam da geldi deyip faturaları geçiriyorlar. size verilen fatura ya da belgede ay boyunca kaç m3 doğalgaz tükettiğiniz yazıyor mu mesela? yok ona bölüyoruz yok buna katıyoruz diye diye fazladan giriyordur. hiç güvenmiyorum bu merkezi sistem olayına ben.

demedim açıkçası çünkü 3 Petek kapalı 1 haftada evde yoktuk. Alt komşumuz evde olduğu halde petekleri devamlı yaktığı halde 300 TL geldi bizim de normal niye düşündük
ben de geçen burda bir konuda okumuştum sanırım bazı merkezi sistem sitelerde sıcaklığın X derecesi altına düşmesinin yanında petek kapatılması da ceza sebebi. Ceza kesmiş olabilirler bu petek kapatmayı bi sorun yönetime sorulur sanırım

ben şeye takıldım, evin içi 21 derece altına düşmemeli demişsiniz. yahu belki sıcağı sevmiyor bu insanlar? belki 21 değil 17 derece seviyorlar. sonuçta ortam soğuk değil ki. herkesin evi 20 dereceyken sizinki 10 derece olsa anlarım. evin derecesini sürekli ölçüp gün gün kaydeden bir cihaz falan mı var?

bir üye daha vardı o da petek kapamış sanırım ona da anormal fatura gelmişti. ben olsam itiraz ederim. bir de genelde ne kadar geliyor size aynı kullanımda?

payölçer mayölçer diyorlar da o ölçümler hep hileli bence. üstüne katıp katıp nasıl olsa zam da geldi deyip faturaları geçiriyorlar. size verilen fatura ya da belgede ay boyunca kaç m3 doğalgaz tükettiğiniz yazıyor mu mesela? yok ona bölüyoruz yok buna katıyoruz diye diye fazladan giriyordur. hiç güvenmiyorum bu merkezi sistem olayına ben.
bizim bi tanıdıkta da böyle bir sistem var, camları açıyolar karda buzda ev soğusun diye, petek kapatmak yasak çünkü :)

Ben de merkezi sistem bir sitede oturuyordum ev kücüktü ve karsi komsu balkonuna petek taktirdi yasak olmasina rağmen ve de benle ayni faturayi ödüyordu adalet mi bu simdi? Ayni sey su faturasinda da oyleydi onlar 5 kisi ben ikisi kisi deli gibi su harciyordu ama ayni faturayi ödüyorduk ben bu tarz sitelerde milletin faturasini odedigimizi dusunuyorum.Toplu bir fatura geliyor ve yonetim bölüyordu.

Daire belli bir ısıda olmazsa diğer dairelerin ısısından çaldığı için ısı pay ölçerli sistemlerde yasal olarak yaptırım uygulama hakları var petekleri kapatan dairelere. Hatta bu sebeple açılmış ve kazanılmış davalar var.

Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemedim. Yanlıs bir yere açtıysam kusura bakmayın, gelelim konuya;
2 bloklu bir sitede oturuyoruz, başlıktan da anlaşılacağı gibi ısınma merkezi sistem. Merkezi sistem yönetmenliğine göre ev ısısının 21 derece altına düşmemesi gerekiyor, bunun bilincinde 3 Petek kapalı kapılar full açık. Maddi durumumuzdan ötürü tasarruf yapmaya çalışıyorum. Aksaray’da oturuyoruz bu arada. Bu ay 180 TL fatura geldi, 1 saat sonra sayaç arızası olduğu dikkate almamamız gerektiği söylendi.saatimizin pili yavaşlamış. 1 gün sonra yani bugün 750 TL fatura geldi. bütün dairelerden 30-40 TL TL eksilip bizim faturamıza eklenmiş. Böyle birşey nasıl mümkün olabilir? Tamam az geldiğini anlarım ama 750 TL mümkün değil, 1 hafta şehit dışına çıkmıştık 2 Petek açıktı o dönemde. Bilgisi olan yazabilir mi?

Asıl 180 tl fatura bir tuhaf değil mi?
Petek kapalı iken daha çok gelir bir görüşün ama değişeceğini sanmam

ay 200 tl faturası gelenler varmış ne şanslısınız sizin adınıza çok sevindim antep 2 haftadır yoğun kar altında çatılar çöktü ağaçlar devrildi düşünün
petekler 50 den aşağı düşmedi ben çok korkuyorum faturadan
geçen sene bu zamanlar 500 geliyordu bu sene en az 1000 gelir bireysel kombi bizimki bakalım fatura ne gelecek ,faturayı getiremediler yollar kapalı ama yakındır

ay 200 tl faturası gelenler varmış ne şanslısınız sizin adınıza çok sevindim antep 2 haftadır yoğun kar altında çatılar çöktü ağaçlar devrildi düşünün
petekler 50 den aşağı düşmedi ben çok korkuyorum faturadan
geçen sene bu zamanlar 500 geliyordu bu sene en az 1000 gelir bireysel kombi bizimki bakalım fatura ne gelecek ,faturayı getiremediler yollar kapalı ama yakındır
Bizim merkezi yaz kış 550 ödüyoruz hatta bu ay ekstra bir ödeme daha yaptık o yüzden 200 Ler falan çok ütopik geliyor bana.

Söylenip duruyordu dün, oh olsun dedim içimden 😂😂 Doğru düzgün yaksa kendi faturası da düşecek benim ısımı da çalmayacak. Siz bol bol yakıyorsunuz bizim ev ısınıyor diyordu geçen sene😡
Benim alt komşumda çocukları evde şişme yeleklerle gezdiriyor. Lahana gibi geziyorlar. Kızartma yaparken camları açmıyor. Koku öylece bende. Ben açıyorum mecburen çıksın diye koku. Helal etmiyorum ben. Bana geçen yıl 430 geldiğinde ona 200 gelmişti. Bu ay 730 geldi bana ona ne geldi bilmiyorum

ben de geçen burda bir konuda okumuştum sanırım bazı merkezi sistem sitelerde sıcaklığın X derecesi altına düşmesinin yanında petek kapatılması da ceza sebebi. Ceza kesmiş olabilirler bu petek kapatmayı bi sorun yönetime sorulur sanırım
Çok ilginç. Sebebi ne bu yasağın

Merkezi sistemde ısı pay ölçer olduğu için bütün petekleri açık tutmanız gerekiyor diye biliyorum.
Bizim peteklerde ısı pay ölçer yok çok iyi anlamadım bu sistemi
Itiraz edin sorun madem. Merkezi sistemde petek kapatmak yasak dereceye takılmayın. Hertürlü anlayıp ceza bile keserler. Payölçerli anladığım kadarıyla bu durumda en düşüğe 2ye ala bilirsiniz anca. Bizim de merkezi ve pay ölçerli, güneşli havalarda ev yanıyor resmen 2ye alıyorum, geceleri 3e. Siz yinede sorun ama bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.
onj sordum soruşturdum fakat odalar 21 derece altına düşmediği sürece sorun yok dediler bize

Bende onu anlamıyorum 22-23 derece cok ideal sıcaklık. Kapalı 3 petek ama kapılar açık odalar soğuk değil asla
Petek kapatmaniz hic dogru degil,binanın ısı dengesini bozuyorsunuz.Dolayisiyla ceza olmus size.Siz de bundan vazgeçerseniz herkesle eşit ödersiniz
Hanımefendi ceza değil saat arızası pili yavaşlamış okuyun önce sonra yorum yazın.. 21 derece altına düşemez odalar bizim 21-22-23 derece değişiyor, 3 Petek kapalı ama kapılar açık. binada herkese eşit gelmiyor. Kimi 300 kimi 280 ki mi 530 ödüyor en fazla. bana neden 750 geldiğini sorguluyorum

Back
X