MERKEZİ SİSTEM? HAKSIZLIK MI YAPTILAR?

Bizim peteklerde ısı pay ölçer yok çok iyi anlamadım bu sistemi

onj sordum soruşturdum fakat odalar 21 derece altına düşmediği sürece sorun yok dediler bize

Bende onu anlamıyorum 22-23 derece cok ideal sıcaklık. Kapalı 3 petek ama kapılar açık odalar soğuk değil asla

Hanımefendi ceza değil saat arızası pili yavaşlamış okuyun önce sonra yorum yazın.. 21 derece altına düşemez odalar bizim 21-22-23 derece değişiyor, 3 Petek kapalı ama kapılar açık. binada herkese eşit gelmiyor. Kimi 300 kimi 280 ki mi 530 ödüyor en fazla. bana neden 750 geldiğini sorguluyorum
Siz burda sizi haksiz bulanlara niye yukseliyorsunuz,ava giderken avlanmissiniz.Madem haklıysaniz bize değil yönetime çemkirin.

İlk defa merkezi sistem olan bir evde oturuyorum. Yorumları okuyunca kafam karıştı benimde. Evimde 3 tane Petek var. Bir de banyo da havluluk gibi olanlardan var. Toplam 4 yani. Banyo dışında olanlarda 0 dan 5 e kadar kademe var ve en az 2 seçilecek şekilde ayarlanmış. 1 ya da 0 için usta falan çağırmak gerekir yani. Kullanmadığım bir odam genelde 2. Kademeye ayarlı. Salon ve yatak odası ise en az 3 olacak şekilde. ( bazen gün içinde sıcak olunca 2 yapıyorum). Banyo ise hiç kapanmıyor. Doğru mu yanlış mı yapıyorum ben.

Not: 2. Kademede bazen sıcak oluyor. Bazen de buz gibi

Benim alt komşumda çocukları evde şişme yeleklerle gezdiriyor. Lahana gibi geziyorlar. Kızartma yaparken camları açmıyor. Koku öylece bende. Ben açıyorum mecburen çıksın diye koku. Helal etmiyorum ben. Bana geçen yıl 430 geldiğinde ona 200 gelmişti. Bu ay 730 geldi bana ona ne geldi bilmiyorum
Keşke bireysel kombide de yaptırım şansımız olsa. Ciddi anlamda çok fazla ısı kaçağı oluyor böyle.

İlk defa merkezi sistem olan bir evde oturuyorum. Yorumları okuyunca kafam karıştı benimde. Evimde 3 tane Petek var. Bir de banyo da havluluk gibi olanlardan var. Toplam 4 yani. Banyo dışında olanlarda 0 dan 5 e kadar kademe var ve en az 2 seçilecek şekilde ayarlanmış. 1 ya da 0 için usta falan çağırmak gerekir yani. Kullanmadığım bir odam genelde 2. Kademeye ayarlı. Salon ve yatak odası ise en az 3 olacak şekilde. ( bazen gün içinde sıcak olunca 2 yapıyorum). Banyo ise hiç kapanmıyor. Doğru mu yanlış mı yapıyorum ben.

Not: 2. Kademede bazen sıcak oluyor. Bazen de buz gibi
Yine kalorifer konusu yine bilirkişi gibi yorum yapıyorum 😂😂😂

Vanalarınız termostatlı. O 1-2-3 oda ısısını temsil ediyor. 1 sanırım 15 dereceye denk geliyor artarak gidiyor işte. Evin ısısı yükselince peteğin ısısı düşüyor doğal olarak. Çünkü ısıtmasına gerek yok. Isı düşünce termostat algılıyor petek ısınıyor.

Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemedim. Yanlıs bir yere açtıysam kusura bakmayın, gelelim konuya;
2 bloklu bir sitede oturuyoruz, başlıktan da anlaşılacağı gibi ısınma merkezi sistem. Merkezi sistem yönetmenliğine göre ev ısısının 21 derece altına düşmemesi gerekiyor, bunun bilincinde 3 Petek kapalı kapılar full açık. Maddi durumumuzdan ötürü tasarruf yapmaya çalışıyorum. Aksaray’da oturuyoruz bu arada. Bu ay 180 TL fatura geldi, 1 saat sonra sayaç arızası olduğu dikkate almamamız gerektiği söylendi.saatimizin pili yavaşlamış. 1 gün sonra yani bugün 750 TL fatura geldi. bütün dairelerden 30-40 TL TL eksilip bizim faturamıza eklenmiş. Böyle birşey nasıl mümkün olabilir? Tamam az geldiğini anlarım ama 750 TL mümkün değil, 1 hafta şehit dışına çıkmıştık 2 Petek açıktı o dönemde. Bilgisi olan yazabilir mi?
Peteklerin tamamen kapanması yasak
Bizim merkezi sistem petekler 2 altına indirmek yasak o zaman ceza geliyor

Diğer dairelerin ısısından faydalanıyorlar çünkü. Bi nevi hırsızlık.
Benim annemin alt komşusu 30 lira ödüyor saka gibi ama gerçek sonra kime ne diyecekler.E sen yakmadığın icin ben daha cok yakmak zorunda kalıyorum ve ısınamıyorum simdi bu hak mı helal mi ama lafa gelince herkesten dürüstler

Siz burda sizi haksiz bulanlara niye yukseliyorsunuz,ava giderken avlanmissiniz.Madem haklıysaniz bize değil yönetime çemkirin.
Sorumu yanlış anladığınız için önce okuyun sonra yorum yazın dediğim için dediğiniz tabirimi hakediyorum. Mahalle ağzınızı da alın gidin rica ediyorum. Haksız olduğum başka bir dille de ifade edilebilir, egonuzu tatmin etmek için yazmayın

Petek kapayınca eşyalar küflenmezmi. Ben öyle biliyorum
Petek kapatmanın yasak olduğunu bilmiyordum merkezi sistemde. Sadece ev-oda ısısı 21 derecenin altına düşemez. Bütün kapılar açık.peteğin yanmadığı odada bile 21 derece ısı. Yani diğer peteklerin hepsi gece gündüz çalışır kapatmam, bazıları kıstıpını yazmış. Aslında aynı hesaba geliyor

merkezi sistemde az yakmak diye birşey pek mümkün değil yakanla yakmayan arasında 100 lira falan oynuyor bizim evdede.

Bizim peteklerde ısı pay ölçer yok çok iyi anlamadım bu sistemi

onj sordum soruşturdum fakat odalar 21 derece altına düşmediği sürece sorun yok dediler bize

Bende onu anlamıyorum 22-23 derece cok ideal sıcaklık. Kapalı 3 petek ama kapılar açık odalar soğuk değil asla

Hanımefendi ceza değil saat arızası pili yavaşlamış okuyun önce sonra yorum yazın.. 21 derece altına düşemez odalar bizim 21-22-23 derece değişiyor, 3 Petek kapalı ama kapılar açık. binada herkese eşit gelmiyor. Kimi 300 kimi 280 ki mi 530 ödüyor en fazla. bana neden 750 geldiğini sorguluyorum
Şöyle düşünün kombiniz evin her tarafını eşit ısıya getirmek için daha fazla enerji sarfediyor.Hep derim petek kapatmak ya da akşam kombiyi kapatmak daha fazla enerji sarfiyatına neden oluyor.Bunun yerine kademeyi düşürüp bütün petekleri açık tutun.

Sorumu yanlış anladığınız için önce okuyun sonra yorum yazın dediğim için dediğiniz tabirimi hakediyorum. Mahalle ağzınızı da alın gidin rica ediyorum. Haksız olduğum başka bir dille de ifade edilebilir, egonuzu tatmin etmek için yazmayın
Okumam yazmam var ,mahalle ağzı? Sizinki de mahalle uyanıklığı olmuş o zaman.Hanimefendi yazıyorsunuz diye sizi kim elit kadin ilan etti pardon?Gayette işgüzar davranmak istemişsiniz,180 e hic itirazınız olmamis.Sonra olanlar olmuş .Hava bu kadar soğuk iken ki ben sıcak bir memlekette ve iyi ısınan bir evde oturuyorum genede ısıtmakta cok zorlandık.Neymis petek yakmadan kapılar açıkken oluyormuş falan.Milletin hakkına girmek istemişsiniz demekki site yönetimi sizden akıllı çıkmış, gecmis olsun

Bu binada öyle değil bazıları 230 ödüyor bazıları 500, iki bloklu site
Şöyle düşünün kombiniz evin her tarafını eşit ısıya getirmek için daha fazla enerji sarfediyor.Hep derim petek kapatmak ya da akşam kombiyi kapatmak daha fazla enerji sarfiyatına neden oluyor.Bunun yerine kademeyi düşürüp bütün petekleri açık tutun.
Kademeyi düşürme gibi bir şansım yok, diğer binalar etkilenmesin diye kapıları açık tutuyorum her zaman en fazla soğumasın diye. Petek yanmayan odalar bile 21 derece binaların etkilendiğini sanmıyorum

Daire belli bir ısıda olmazsa diğer dairelerin ısısından çaldığı için ısı pay ölçerli sistemlerde yasal olarak yaptırım uygulama hakları var petekleri kapatan dairelere. Hatta bu sebeple açılmış ve kazanılmış davalar var.
21'i yüksek buluyorum ben. 17-18 olsa anlarım. tamam 10 derece falan da olmasın tabii ama en azından o alt sınırı biraz daha düşürürlerse tüm gün evde olmayan, 1-2 haftalığına evinden çıkıp giden insanlar bir tık daha düşük fatura ödemiş olur. ısınmak isteyen yine açsın isterse 30 yapsın evini, ona göre de ödesin faturasını.

bi de bu işler kağıt üstündeki gibi olmuyor, olamaz. binanın ısı yalıtımı çok iyi olmalı. 750 çok yüksek bir fatura ne olursa olsun. kaldı ki bu merkezi sistemin amacı, beğenelim ya da beğenmeyelim her daireyi belli bir ısı altına düşürmeden, yalıtımı da sağlayıp ısıyı içeride hapsederek enerji - verim dengesini korumak ve bu sayede, normal kombiye kıyasla daha az fatura ödemek ama daha iyi ısınmak değil midir?

Okumam yazmam var ,mahalle ağzı? Sizinki de mahalle uyanıklığı olmuş o zaman.Hanimefendi yazıyorsunuz diye sizi kim elit kadin ilan etti pardon?Gayette işgüzar davranmak istemişsiniz,180 e hic itirazınız olmamis.Sonra olanlar olmuş .Hava bu kadar soğuk iken ki ben sıcak bir memlekette ve iyi ısınan bir evde oturuyorum genede ısıtmakta cok zorlandık.Neymis petek yakmadan kapılar açıkken oluyormuş falan.Milletin hakkına girmek istemişsiniz demekki site yönetimi sizden akıllı çıkmış, gecmis olsun
gecen Ay 300 TL ödedim, bu ay 1.5 hafta yoktuk 1 peteği açık bıraktık, olduğumuz zamanlarda 3 Petek kapalı.alt katımız devamlı yakıyor 280 TL ödüyor. 180 e neden itiraz edecekmişim? Evimin kaç metre2 olduğunu nerden bileceksiniz? Yorum yapmak için yorum yapmayın, komik olmayın. Hala site yönetimi sizden akıllı çıkmış diyorsunuz :)) sayacın pili yavaşlamış diyoruuuuum :)) yarın gelip değiştirecekler anlatabiliyor muyum? Ben arızaya fazla gelişine itiraz etmiyorum, binada en fazla 500 geliyor fatura 750 neden gelmiş diyorum :)

gecen Ay 300 TL ödedim, bu ay 1.5 hafta yoktuk 1 peteği açık bıraktık, olduğumuz zamanlarda 3 Petek kapalı.alt katımız devamlı yakıyor 280 TL ödüyor. 180 e neden itiraz edecekmişim? Evimin kaç metre2 olduğunu nerden bileceksiniz? Yorum yapmak için yorum yapmayın, komik olmayın. Hala site yönetimi sizden akıllı çıkmış diyorsunuz :)) sayacın pili yavaşlamış diyoruuuuum :)) yarın gelip değiştirecekler anlatabiliyor muyum? Ben arızaya fazla gelişine itiraz etmiyorum, binada en fazla 500 geliyor fatura 750 neden gelmiş diyorum :)
Size 1 petek açık bırakma hakkini kim verdi?

21'i yüksek buluyorum ben. 17-18 olsa anlarım. tamam 10 derece falan da olmasın tabii ama en azından o alt sınırı biraz daha düşürürlerse tüm gün evde olmayan, 1-2 haftalığına evinden çıkıp giden insanlar bir tık daha düşük fatura ödemiş olur. ısınmak isteyen yine açsın isterse 30 yapsın evini, ona göre de ödesin faturasını.

bi de bu işler kağıt üstündeki gibi olmuyor, olamaz. binanın ısı yalıtımı çok iyi olmalı. 750 çok yüksek bir fatura ne olursa olsun. kaldı ki bu merkezi sistemin amacı, beğenelim ya da beğenmeyelim her daireyi belli bir ısı altına düşürmeden, yalıtımı da sağlayıp ısıyı içeride hapsederek enerji - verim dengesini korumak ve bu sayede, normal kombiye kıyasla daha az fatura ödemek ama daha iyi ısınmak değil midir?
Benim de sıkıntım bu, evim metre2 olarak çok küçük. Yani annemin evi 170 m2 650 TL ödüyor. Tamam 180 TL geldi arıza var, 300 olsun 500 olsun, 100 m2 için 750 TL nedir

Back
X