• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MERKEZİ SİSTEM? HAKSIZLIK MI YAPTILAR?

Usta çağırıp zaten azaltamazsiniz yasak. Pay olcer var mı yoksa gelen genel fatura daire sayısına mi ödeniyor ? Şimdi merkezi ısıtmada yönetim bir karar alıyor dışardaki sıcaklığa göre yakıyorlar, o buz gibi olduğu zaman yakilmadigi zamanalrdir
Pay ölçer var heralde. Herkesin faturası farklı farklı. Şöyle ki bazen 2 de soğuk oluyor. 4 e 5 e getiriyorum sıcacık oluyor. Bazen de 2 de sıcak oluyor. Dediğim gibi 2 yi sadece kullanmadığım odada kullanıyorum. Eğer kedim girerse onu da en az 3 yapıyorum.

Sizin peteklerdeki vanalarda sayı varmı yoksa düz vana mı? Pay ölçer olup olmadığını site yönetimine sorun. Payölçer olmasaydı atıyorum binaya bin tl gelse dairelere eşit şekilde bölüyorlar. Sizin muhtemelen payölçer varki herkese farklı rakam çıkmış. Itiraz edin ceza yazma hakları var yasal olarak habere bile çıktı. Belkide ceza yazmışlardır. Bizim faturada m2 başına yakılan tüm detay var, kalem kalem yazıyorlar faturayı alın eskiyle eşleştirin. Mutlaka yönetime de sorun.
Düz vanalardan. Numara yok yani kısamıyoruz. Bizde petekleri kapatıp kapıları açarak cok sıcak olmamasını sağladık güya :) kıssak aynı hesaba gelecekti. ama bazı arkadaşlar hoş karşılamadı :)) ölzellikle sorduk ceza değil sayacımızın pili zayıflamış. Fatura yok toplu geliyor liste şeklinde. Berbat bir sistem

180 tl dogalgaz faturası mı olur ?
180 gelirken gerçekten oha az gelmiş demediniz mi.
İki petek açıkken ve bir haftada evde yokken 180 gelebilir bence . Biz 45 ye yakıyoruz hiç düşürmeden binanın dışı ici Montalama var 250 TL gelmiş bu ay merkezi sistem değil. Bayag haksızlık olmuş başkalarının faturalarını konu sahibine bolmusler hakkını aramalı bence..

gecen Ay 300 TL ödedim, bu ay 1.5 hafta yoktuk 1 peteği açık bıraktık, olduğumuz zamanlarda 3 Petek kapalı.alt katımız devamlı yakıyor 280 TL ödüyor. 180 e neden itiraz edecekmişim? Evimin kaç metre2 olduğunu nerden bileceksiniz? Yorum yapmak için yorum yapmayın, komik olmayın. Hala site yönetimi sizden akıllı çıkmış diyorsunuz :)) sayacın pili yavaşlamış diyoruuuuum :)) yarın gelip değiştirecekler anlatabiliyor muyum? Ben arızaya fazla gelişine itiraz etmiyorum, binada en fazla 500 geliyor fatura 750 neden gelmiş diyorum :)
Herkes farklı farkli oduyorsa pay olcer var o zaman.

Sayaç arızası diyorsunuz acaba sayaç bakım parası filan mi eklediler böyle birşey olabilir mi.

Düz vanalardan. Numara yok yani kısamıyoruz. Bizde petekleri kapatıp kapıları açarak cok sıcak olmamasını sağladık güya :) kıssak aynı hesaba gelecekti. ama bazı arkadaşlar hoş karşılamadı :)) ölzellikle sorduk ceza değil sayacımızın pili zayıflamış. Fatura yok toplu geliyor liste şeklinde. Berbat bir sistem
Eski sistem ozaman. Annemin öyleydi karda cam açardı atletle gezerdik oraya gidince :) ama herkese aynı gelirdi onların o yüzden petek kapamaz cam açardı. Sizinki çok değişik hem payölçer yok hem herkese farklı fiyat çıkıyor.

İki petek açıkken ve bir haftada evde yokken 180 gelebilir bence . Biz 45 ye yakıyoruz hiç düşürmeden binanın dışı ici Montalama var 250 TL gelmiş bu ay merkezi sistem değil. Bayag haksızlık olmuş başkalarının faturalarını konu sahibine bolmusler hakkını aramalı bence..
Merkezi sistemde ben evde yokum falan bunların bir anlami yok yalniz ,o zaman herkes kendi evde oldugu zamana göre ayar çekerse merkezi sistemin ne anlamı kalır. Merkezi sistem bir evde oturmayı göze alıyorsanız bu ufak hesaplara takilmayacaksiniz.Çünkü mantık komşulardan etkilenmeden binanın tümünü genel bir ısıda tutmak.

Isı payölçerli merkezi sistem var sitede.Kimine 200 geliyor kimine 1000.Petek kapatmanın yasak olduğunu ilk kez duyuyorum,4 yıldır sitedeyim.Ortak ısı gideri var ama 80-90 gibi,komple kapatsanda geliyor.

Isı payölçerli merkezi sistem var sitede.Kimine 200 geliyor kimine 1000.Petek kapatmanın yasak olduğunu ilk kez duyuyorum,4 yıldır sitedeyim.Ortak ısı gideri var ama 80-90 gibi,komple kapatsanda geliyor.
Aynen hiç yakmayanada belirli bi ücret odetiliyor bende merkezi sistem bı yerde oturuyorum ev sicak oluyo ama biz ekstra sosyal tesis giderlerinde koyuyolar ondan biraz fazla geliyor

Pay ölçer var heralde. Herkesin faturası farklı farklı. Şöyle ki bazen 2 de soğuk oluyor. 4 e 5 e getiriyorum sıcacık oluyor. Bazen de 2 de sıcak oluyor. Dediğim gibi 2 yi sadece kullanmadığım odada kullanıyorum. Eğer kedim girerse onu da en az 3 yapıyorum.
Pay ölçer olsa bilirdiniz bı komşuya sorun isterseniz , bizde kaloriferlerin üzerinde bı cihaz vardı

Merkezi sistemde ben evde yokum falan bunların bir anlami yok yalniz ,o zaman herkes kendi evde oldugu zamana göre ayar çekerse merkezi sistemin ne anlamı kalır. Merkezi sistem bir evde oturmayı göze alıyorsanız bu ufak hesaplara takilmayacaksiniz.Çünkü mantık komşulardan etkilenmeden binanın tümünü genel bir ısıda tutmak.
Ben yalnız yaşıyorum, öğretmenim 2 hafta yokum mesela ev yanıyor şu anda :) ya da evde çok as oluyorum. Ben yokum diye isyan edemem ki

Biz de petek kapatmak yasaktı 2 ye ayarlı zaten istesen de sıcaklık düşmüyor, hile yaparak vanadan fln kapatabilirsin

Isı pay ölçerli değil diyorsunuz peki neden herkes farklı ödüyor? Kimin ne yaktığını neye göre hesap ediyor bu sistem ben anlayamadım. Klasik Merkezi sistemde sadece metrekareye göre tüketim bölünür. Bu tutarda yaz kış sabittir zaten. Aynı metrekaredeki tüm dairelerin aidatı eşittir. Bu tip merkezi sistemde petek kısılmaz bunalırsanız cam açarsınız zaten :)

Şöyle bir dönemde 180 TL doğalgaz parasına çok şaşırdım, eviniz çok mu küçük? Bana 730 TL geldi, sitemizde merkezi sistem doğalgaz var. Gelen faturayı daire sayısına bölüyorlar.

Isı pay ölçerli bir sitede oturuyorum.

Aslında insanların faturalarını birbiriyle kıyaslamaları doğru gelmiyor bana.

Atıyorum benim alt kat komşum full 5 yakıyor evi hamam gibi, ben 3 de yakıyorum ama çok yakın tutarlarda faturalar ödüyoruz.

Ben sıcak suyu çok tüketiyorum o tüm vanalardan sıcak suyu kapatmış sadece duşta kullanıyor.

Bahsettiğiniz kişilerde belki böyledir.
Siz Hergün yıkanırken onlar haftada bir yıkanıyordur. Geceleri kapatıyordur petekleri vs vs.

3 petek açık diğerleri kapalıdan kastanız sanırım 0 da duruyor olması. 0 dada o petekler kapalı olmuyor.
Ama evde ısı eşitsizliği olduğu için daha çok yanar petekler.

Yıllardır bu sistemi kullanan biri olarak heryeri eşit şekilde yakın.

Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemedim. Yanlıs bir yere açtıysam kusura bakmayın, gelelim konuya;
2 bloklu bir sitede oturuyoruz, başlıktan da anlaşılacağı gibi ısınma merkezi sistem. Merkezi sistem yönetmenliğine göre ev ısısının 21 derece altına düşmemesi gerekiyor, bunun bilincinde 3 Petek kapalı kapılar full açık. Maddi durumumuzdan ötürü tasarruf yapmaya çalışıyorum. Aksaray’da oturuyoruz bu arada. Bu ay 180 TL fatura geldi, 1 saat sonra sayaç arızası olduğu dikkate almamamız gerektiği söylendi.saatimizin pili yavaşlamış. 1 gün sonra yani bugün 750 TL fatura geldi. bütün dairelerden 30-40 TL TL eksilip bizim faturamıza eklenmiş. Böyle birşey nasıl mümkün olabilir? Tamam az geldiğini anlarım ama 750 TL mümkün değil, 1 hafta şehit dışına çıkmıştık 2 Petek açıktı o dönemde. Bilgisi olan yazabilir mi?
Ben de merkezi sistemde oturuyorum. İki kişiyiz diye kapatmıştık petekleri. Meğer açmak gerekiyormuş komşuların dava etme hakkı bile varmış. Uyarı aldık. Resmen size kütüklenmiş başkalarına 500 gelirken 750 gelince. Dikkat edin. İsterseniz bi danışın yöneticiye falan.

Merkezi sistem olan yerlerde böyle sorunlar hep çıkar. Hatta ortak alan ısı kaybı falan bile eklerler faturaya. Sanırım sizin beklediğiniz manada bir çözümü yok bunun. Ya fatura ne geldiyse ödeyeceksiniz ya da ev değişikliği. İtirazlar genelde olumsuz sonuçlanır

Gerçekten anlayamadım petek kapatacaksınız neden merkezi ısıtmalı evde oturuyorsunuz🙄Merkezi ısıtma ın numarası az biraz fazla aidat/ısınma masrafı verip çok iyi ısınmak yani keyfine düşkün insanlar için. Daha az para ödicem diyorsanız keşke kombili evde otursaydınız. Petek kapatırsanız binayı soğutuyorsunuz, diğer komşulara böyle bir şey yapamazsınız. Not:diğer komşu😁🙋‍♀️

Back
X