MERKEZİ SİSTEM? HAKSIZLIK MI YAPTILAR?

benim ev ısı ölçerli, kış gelmeden apartman görevlisi bilgilendirme kağıdı dağıtıp imza aldı petekleri 1,5 tan aşağıda tutamazsınız diye. benim küçük odanın kalorifer vanası kırıktı o yüzden orası kapalı, sıkıntı olur mu diye sordum, bir petekten sıkıntı olmaz dedi. yok açmanız lazım dese açardım. geçen ay 390 gelmişti, ama çok soğuk yapmamıştı o zaman, bu ayı bekliyorum kara kara. hava sıcakken hepsini 3 te tutuyorum, şimdi 5te cayır cayır yanıyor, bakalım fatura gelince biz nasıl yanacağız.

merkezi sistemde 3 petek kapatmanız işgüzarlık yani kusura bakmayın, düşük ısıda tutun bütün odaları madem tasarruf yapacaksınız. belki komşunun bebek odası var sizin kapattığınız odanın altında veya üstünde, haksızlık yapıyorsunuz.
Hayır yok. Salonda iki tane Petek var biri kapalı, yatak odasında iki Petek var biri kapalı.ve hol kapalı. Hani siz kısabiliyorsunuz ya biz kısamıyoruz, öyle vana yok. Diğer petekler gece gündüz full çalışıyor en yüksekte. Bütün kapılar açık, diğer soğumuyor yani odalar. İş güzarlık yapmıyoruz!!

Eski sistem ozaman. Annemin öyleydi karda cam açardı atletle gezerdik oraya gidince :) ama herkese aynı gelirdi onların o yüzden petek kapamaz cam açardı. Sizinki çok değişik hem payölçer yok hem herkese farklı fiyat çıkıyor.
Evet 2 bloklu bir site, karşı blok bireysele geçmiş, sadece bizim blokta merkezi sistem var. Cok önemsenmiyor sanıyorum

Ben de merkezi sistemde oturuyorum. İki kişiyiz diye kapatmıştık petekleri. Meğer açmak gerekiyormuş komşuların dava etme hakkı bile varmış. Uyarı aldık. Resmen size kütüklenmiş başkalarına 500 gelirken 750 gelince. Dikkat edin. İsterseniz bi danışın yöneticiye falan.
Yöneticiyle görüştük, iki odada ikişer Petek var, birer tane kapatmıştık. Ve hol. Bizim kısma durumu olmadığı için diğerlerini full çalıştırdık gece gündüz ev 22-23 derece. Sorun olmayacağını söyledi, ki soğuk olsaydı alt üst komşudan şikayet alırdık emin olun, onlarda 300-350 TL falan ödüyor en fazla

Petek kapatmanın yasak olduğunu bilmiyordum merkezi sistemde. Sadece ev-oda ısısı 21 derecenin altına düşemez. Bütün kapılar açık.peteğin yanmadığı odada bile 21 derece ısı. Yani diğer peteklerin hepsi gece gündüz çalışır kapatmam, bazıları kıstıpını yazmış. Aslında aynı hesaba geliyor
benim yaşadığım yerde hava sıcaklığı 0 ila -10 derece arasında değişiyor. bu durumda petegi kapattığım odanın 21 derece olması nasıl beklenir? ısrarla şu kadar süre yoktum, şu kadar petek kapalı diye söylüyorsunuz, ama anlamadığıniz bir şey var. yanmayan odaları ısıtmak için yanan odalar ekstra enerji tüketiyorlar, ısı kaynağı uzak olduğu için ve duvarlara rağmen aktarıldığı için her petek çalışsa 1 birim enerji tüketecekken sizin yanan petekler 5 birim enerji tüketiyor. 1 oda açık 1 hafta gitmissiniz, bir odadaki peteğin tüm evi ısıtması gerekiyor??? üstelik bina ısısını da etkilediginiz diğer dairelerin tüketimini de artiriyorsunuz ve bu da sonuçta size yansıyor.

merkezi sistem ve ısı pay ölçer şark kurnazlığina birebir. bizim binada %60 ortak, %40 daire başı. yani hiç yakmasan bile diğer dairelerin yaktığını ödemek zorundasın. en hesaplısı ortalama kadar yakmak en azından diye düşünüyorum.

siz hata olduğunu düşünüyorsanız faturada ayrıntılı şekilde daire ve bina tüketimi, yüzdeleri yazıyor olmalı, oradan komtrol edebilirsiniz.

benim yaşadığım yerde hava sıcaklığı 0 ila -10 derece arasında değişiyor. bu durumda petegi kapattığım odanın 21 derece olması nasıl beklenir? ısrarla şu kadar süre yoktum, şu kadar petek kapalı diye söylüyorsunuz, ama anlamadığıniz bir şey var. yanmayan odaları ısıtmak için yanan odalar ekstra enerji tüketiyorlar, ısı kaynağı uzak olduğu için ve duvarlara rağmen aktarıldığı için her petek çalışsa 1 birim enerji tüketecekken sizin yanan petekler 5 birim enerji tüketiyor. 1 oda açık 1 hafta gitmissiniz, bir odadaki peteğin tüm evi ısıtması gerekiyor??? üstelik bina ısısını da etkilediginiz diğer dairelerin tüketimini de artiriyorsunuz ve bu da sonuçta size yansıyor.
Eğer odalarda 2 şer Petek varsa soğuk kalmıyor. Üstelik kapılar açık diğerleri full çalışıyor. Anlatmaktan dilimde tüy bitti :( 100 m2 ev fakat salon ve yatak odasında 2 Şer petek var. Mutfak ve çocuk odası oldukça küçük hol desen yok küçücük bir Petek var. Evde olmadığımız zaman yöneticiyle görüştük 1-2 Petek ve banyoyu açık bırakmanız yeterli demişti. Tamamen kapatmayın yeterki demişti. Burası merkezi sistem 2 blok var diğer blok bireysele geçmiş. Sadece bizim blok merkezi sistem. Takip edilmiyor hiç

Back
X