Mersin'de aşırı sıcaklar... Asfalt eridi!

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.458
Mersin'de hava sıcaklığının 35 dereceye ulaşmasıyla bazı bölgelerde asfalt erirken, şehrin üstünü adeta sis gibi kaplayan yüksek nem hayatı olumsuz etkiledi.

-253493350.jpeg

Aşırı sıcaklar nedeniyle bugün ile 6-7 Ağustos tarihlerinde hamile, engelli ve kronik hastalığı olan kamu çalışanlarına 3 günlük idari izin verilen kentte, hayat adeta durma noktasına getirdi.

-520498105.jpeg

Sıcaklar nedeniyle çok sayıda kişi deniz kıyısı ve yaylalara giderken, şehir merkezinde kalmak zorunda olanlar ise klimalı ortamları tercih etti.

-703894085.jpeg

Hava sıcaklığının etkisiyle sokakları boş kalan Mersin'de Gözne yolunun ise bazı bölümlerindeki asfalt eridi.

1347892479.jpeg

Hava sıcaklığının 35 dereceye, nem oranının da yüzde 65'lere kadar çıktığı kente yüksek noktalardan bakanlar, nem nedeniyle kentin üzerine adeta sis çökmüş gibi bir görüntüyle karşılaştı.

Etkili sıcakların hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

-1429725546.jpeg

http://www.cumhuriyet.com.tr/foto/foto_galeri/338405/5/Mersin_de_asiri_sicaklar..._Asfalt_eridi.html

Önceki gün cukurovadan bir arkadaş ekran fotosu yolladı 61 derece gösteriyordu nasıl olabilir ki bu .onada inanmadım ama

dun artık sıcaktan agladım ben dayanılmıyor gercekten

Önceki gün cukurovadan bir arkadaş ekran fotosu yolladı 61 derece gösteriyordu nasıl olabilir ki bu .onada inanmadım ama
Doğru söylüyor mersinde yaşıyorum ben nem çok kötü burada sokağa çıktın mi üstünden başından bildiğin ter akıyor. Nefes alamiyorsun Giydigim tişört su içinde kalıyor resmen sirtima birisi su dokmus gibi görünüyor.
Nemle beraber hissedilen sıcaklık 50 derecelere hatta 55 dayanıyor. Hatta bugün nem %93 lerde 59.5 dereceye dayanması bekleniyor. Ne deniz gözüküyor ne dağ üzerine bembeyaz sis çökmüş durumda.

Doğru söylüyor mersinde yaşıyorum ben nem çok kötü burada sokağa çıktın mi üstünden başından bildiğin ter akıyor. Nefes alamiyorsun Giydigim tişört su içinde kalıyor resmen sirtima birisi su dokmus gibi görünüyor.
Nemle beraber hissedilen sıcaklık 50 derecelere hatta 55 dayanıyor. Hatta bugün nem %93 lerde 59.5 dereceye dayanması bekleniyor. Ne deniz gözüküyor ne dağ üzerine bembeyaz sis çökmüş durumda.
Gecmısler olsun sizlere..

Nem oranı yükselince oluyor.
Asfaltlar eriyor, biz ne hale geliyoruz:KK59:
Aklıma sıcak çok sıcak, daha da sıcak olacak şarkısı geldi.
Yanıyoruzzzz:confused:

Biraz önce bodrumda şimşekler çakmaya

başladi, ses de yok ve hep ayni tarafta

çakiyor korkuttu biraz:KK17:

Bilgisi olan var mi acep? Şimşek didiğin

sessiz olabilir mi? Ve de hep ayni tarafa

ard arda defalarca çakabilir mi?

Biraz önce bodrumda şimşekler çakmaya

başladi, ses de yok ve hep ayni tarafta

çakiyor korkuttu biraz:KK17:

Bilgisi olan var mi acep? Şimşek didiğin

sessiz olabilir mi? Ve de hep ayni tarafa

ard arda defalarca çakabilir mi?
Cok uzaktadir o senin gordugun simsekler.. O yuzden hep ayni yere gibi gorunur uzaktan sanirim. cok uzak oldugu icin sesi de gelmiyordur tabii. Isik sesten cok daha hizli ve daha uzaga kadar yayilir.

Cok uzaktadir o senin gordugun simsekler.. O yuzden hep ayni yere gibi gorunur uzaktan sanirim. cok uzak oldugu icin sesi de gelmiyordur tabii. Isik sesten cok daha hizli ve daha uzaga kadar yayilir.
Cevap için teşekkürler. Mantikli bir bakiş açisi, videoya çektim öyle uzak gibi de durmuyorlar ama bana mi öyle geliyor acep?

Cevap için teşekkürler. Mantikli bir bakiş açisi, videoya çektim öyle uzak gibi de durmuyorlar ama bana mi öyle geliyor acep?

25 kilometreden uzakta oldugunda zaten ses duyulmazmis. Zaten duymus olsan da belki fark edemedin, cunki ses bayagi sonradan gelmistir. Uzaklastikca sesin ve isigin ulasma zamani da farklilastigi icin. Once isik, sonra sesi duyarsin, ne kadar uzaksa o kadar gec.
Yani oluyor boyle, bir keresinde ucaktan seyretmistim, yakinlastikca sesi de duymaya baslamistik. Bir bolgeye yagmur yagiyordu sadece..
Aslinda o bir bolgeye yagmur yagmasi isine Istanbul'da cok tanik oldum. Anadolu yakasi gunluk guneslik, kopruyu gecerken tam ortada yagmur baslar, gectiginde bir bakarsin ki Avrupa yakasini seller goturuyordur..:KK48:

25 kilometreden uzakta oldugunda zaten ses duyulmazmis. Zaten duymus olsan da belki fark edemedin, cunki ses bayagi sonradan gelmistir. Uzaklastikca sesin ve isigin ulasma zamani da farklilastigi icin. Once isik, sonra sesi duyarsin, ne kadar uzaksa o kadar gec.
Yani oluyor boyle, bir keresinde ucaktan seyretmistim, yakinlastikca sesi de duymaya baslamistik. Bir bolgeye yagmur yagiyordu sadece..
Aslinda o bir bolgeye yagmur yagmasi isine Istanbul'da cok tanik oldum. Anadolu yakasi gunluk guneslik, kopruyu gecerken tam ortada yagmur baslar, gectiginde bir bakarsin ki Avrupa yakasini seller goturuyordur..:KK48:

Haha:KK48: sen baya kafa patlattin benim icin, bir ara 2005 yapimi dünyalar savaşı izlemiştim aklıma direk o geldi ses gelmeyip de hep aynı yerde çakıyormuş gibi algilayinca:KK45: Uzaylılar muzaylılar vardı şimşekle geliyorlardı bir an için acaba mı dedim :KK53: Neyse içim rahatladı harcadığın emek için teşekkür ederim.

Haha:KK48: sen baya kafa patlattin benim icin, bir ara 2005 yapimi dünyalar savaşı izlemiştim aklıma direk o geldi ses gelmeyip de hep aynı yerde çakıyormuş gibi algilayinca:KK45: Uzaylılar muzaylılar vardı şimşekle geliyorlardı bir an için acaba mı dedim :KK53: Neyse içim rahatladı harcadığın emek için teşekkür ederim.
Yav iyi oldu, degisiklik oldu benim icin de.. Ne zamandir havadan sudan bahsetmemistim siyaset meydaninda..:KK48:

Yav iyi oldu, degisiklik oldu benim icin de.. Ne zamandir havadan sudan bahsetmemistim siyaset meydaninda..:KK48:

Evet çok gergin bir ortam burasi haberler hep kötü hep kötü bir de ortada kabak gibi duran gerçekleri algilayamayan-algılamak istemeyenlere laf anlatmaya çalisinca daha da bir geriliyor insan:KK69: Neyse, ban yemeden yavaşça uzaklaşayım ben :KK24:

X