Mert Aydın'ın katil zanlısı, olay nasıl gerçekleşti:(

Nego

Özgür Filistin ☝️Bir sabah gelecek kardan aydınlık
Pro Üye
10 Haziran 2010
84.682
355.271
Mert'in katili yakalandı


Kars Valisi Eyüp Tepe, ölümüyle Türkiye'yi yasa boğan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısının yakalandığını açıkladı.
Kars Valisi Eyüp Tepe, kaybolduktan bir gün sonra cesedi eski bir tabyanın içinde bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısının yakalanmasına ilişkin, "Mert'in babasıyla fail daha önceden tanışıyorlar. Aralarında alışveriş de var. Akrabalıkları yok" dedi.

Vali Tepe, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile Valilik makamında düzenlediği basın toplantısında, üzücü, yorucu ve stresli bir sürecin sonucunda kendilerini derinden yaralayan, başta Kars halkı olmak üzere bütün milleti derinden etkileyen, geçen pazar günü kaybolan ve sonrasında öldürüldüğünü tespit ettikleri Mert Aydın'ın failini yakaladıklarını söyledi.

Mert Aydın'ın anne ve babasına, yakınlarına, Kars halkına ve millete başsağlığı dileyen Tepe, "Failin yakalanması bizim için teselli oldu. Yoksa Mert'imizi geri getirecek değiliz ama hakikaten bu zorlu sürecin mutlu sonla neticelenmesi bizi çok mutlu etti. Failin yakalanmasından son derece mutlu olduk" diye konuştu.


"FAİL SUÇLARINI İTİRAF ETTİ"
Kars polisine teşekkür eden Tepe, şunları kaydetti:

"Fail, Kars nüfusuna kayıtlı 1991 doğumlu Aykut Balk. Burada bir oto galerisi var. 23 yaşında. Daha önce 'hırsızlık ve kız kaçırmadan' sabıkası var. Bu olayı da Mert'in kaçırıldığı gün 14.10 ile 16.30 arasında gerçekleştirdiği değerlendiriliyor. Dün tabii ki öğle saatlerinden itibaren aslında bütün deliller elde edilmiş, şahsa ulaşılmıştı ancak takip ve akabinde de bu işin yakalama süreci akşam saatlerine kadar sürdü. Akşam 20.00 sıralarında şahsı aldık ancak tabii ki sizinde yakından bildiğiniz üzere bir süreç var. Sorgu süreci, adlı süreç ve tutuklama... Gece 03.00'e kadar süren bir yorucu süreçten sonra bu faili il dışına, malum hassasiyet nedeniyle gönderdik. Başlangıç itibarıyla elimizde maalesef çok güçlü veriler yoktu. Elimizdeki bu az veriye rağmen ilimizdeki 25 MOBESE kamerası ve 20 civarında da iş yeri kamerası teker teker, her birisine yaklaşık 25-30 saat zaman harcanarak incelendikten sonra belli bir neticeye ulaşıldı. Bu ulaşılan neticenin diğer materyallerle güçlendirilmesi, desteklenmesi neticesinde fail bu suçlarını itiraf etti."


"TANIŞIYORLAR, ALIŞVERİŞLERİ VAR AMA ONUN İLERİ BOYUTU YOK"
Tepe, bir gazetecinin, "Katil zanlısının Mert'in ailesi arasında geçmişe dayalı bir husumet olduğu ve cinayetin bundan kaynaklanabileceğine dair söylentiler var? Emniyetin bu yönde bir tespiti oldu mu? sorusunu, "Böyle bir şey yok. Tanışıyorlar, alışverişleri var ama onun ileri boyutu yok. En azından bizim elimizde böyle bir bilgi ve veri yok" diye yanıtladı.

Failin, Mert'in babası Yolcu Aydın'la tanışıklığı olduğuna dikkati çeken Tepe, şöyle devam etti:


"PEDOFİLİ OLAYI"
"Pedofili olayı. Nedeni diye bir şey olmaz. Bunun özel bir sebebi olması gerekmiyor. Bana göre bir rahatsızlık, ciddi anlamda sapkınlık. Olay Mert kaçırıldıktan hemen sonra gerçekleşiyor. 16.30 sıralarında olay bitiyor. Şu an başka bir gözaltı yok. Failin yakınlarıyla alakalı gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Onların bu konu hakkında hassas olmaları uyarıldı. Muhtemelen bazıları geçici olarak da olsa şehir dışına çıktıklarını biliyoruz. Biz bildirdik ve çıkışlarını takip ettik."

Tepe, bir gazetecinin, "Mert, nasıl gitmiş çöplüğe sorusuna da, "Arabayla. Kırmızı bir arabayla gitmiş. Bütün kamera kayıtları, maktulün üzerindeki bütün delil sayılabilecek husular teker teker bu ekip tarafından ele alındı. Bu sonuca ulaştık. Bütün adli denilebilecek delillere sahibiz. Bunların sonunda bir ikrara da sahibiz. Olayın nasıl işlendiğine dair ifadelerde dün akşam verildi" karşılığını verdi.


TELEVİZYONLARDAKİ MOBESE GÖRÜNTÜLERİ
Vali Tepe, televizyon kanallarında yayınlanan MOBESE görüntülerine ilişkin de şunları söyledi:

"MOBESE kayıtlarındaki şu anda televizyonlarda geçen görüntü, Mert'in ailesinin teşhisi sonucunda 'çocuğumuz budur' dedikleri için bir süre biz onun üzerine emniyet olarak odaklandık ancak daha sonra ki veriler bu tespitin ve teşhisin yanlış olduğu noktasına getirince diğer bilgilere odaklanıldı. Yani o ister istemez bizi biraz meşgul etti.

İlimizde geçtiğimiz dönem itibarıyla 25 tane MOBESE var. Bunların görüntülerinden de yararlandık. Aynı zamanda iş yerlerinini kameralarının görüntülerini de an an, dakika dakika birleştirmiş arkadaşlar. O birleştirilmiş görüntüden bakıyorsunuz, dakika dakika çocuğun arabaya binişinden olay mahalline doğru dönüş anına kadar ve tekrar geriye döndüğü ana kadar her görüntü dakika dakika var. Bu sistemin aslımda ne kadar önemli olduğunu ne kadar bizi kesin sonuca ulaştırabilecek veriye sahip olma imkanını da bu olayla bizzat öğrenmiş olduk."

Zanlının bekar olduğunu dile getiren Tepe, bir gazetecinin, "İncelenen MOBESE görüntülerinde başka bir çocuğa da tacizde bulunduğu söyleniyor" sorusuna, "Yok öyle bir şey. Bu tip söylentiler illaki çıkıyor. Şimdilik tespitimizde yok" dedi.


2 SAAT 40 DAKİKADA!
Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Faik Bey Caddesinde telefon ve otomobil satışı yapan Mert'in babası Yolcu Aydın'la katil Aykut Bal'ın ticari ilişkisi olduğunu ve Mert'le iş yerinde tanıştığını, Mert'i kaçırdığı gün ise katil Bal'ın, saat 14.10 ile 16.30 sıralarında cinayeti işlediğini, şehirde bulunan 25 mobese ve 20 güvenlik kamerası kayıtlarının tek tek incelenerek sonuca ulaşıldığını aktardı. Çakmak, "Digor pazarında karşılaşıyorlar. Mert, evine bırakılmasını istiyor. Çocuğu aldıktan sonra olayın olduğu yere götürüyor. 2 saat 40 dakikada olay bitiyor. Zanlı sonra Erzurum'a kaçıyor" dedi.


MERT'İN AİLESİ: KATİLİN YAKALANMASINA BİRAZ OLSUN SEVİNDİK
Kars'ta 6 Nisan Pazar günü kaçırıldıktan sonra hunharca bir cinayetle öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın ailesi, katil zanlısının yakalanarak, ifadesinin alınıp tutukladığı ve güvenlik gerekçesiyle Erzurum'a gönderildiği haberiyle gözyaşlarını tutamadı. Aile bireyleri, 'biraz olsun mutlu olduk' mesajı verdi.

Günlerdir yeğeninin katilinin bulunması için sokak sokak gezen Burhan Alibeyoğlu; "Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Mert bundan sonra artık huzur içinde uyuyacak. Hep demiştim Mert, huzur içinde yatmadığı sürece bende dahil olmak üzere hiç kimsede huzur bırakmayacağım dedim. Emniyet mensuplarımızın yoğun çabaları ve yoğun çalışmaları sonucu, sonuca vardık. 'İnsan' diyemeyeceğim, 'müsvette' diyeceğim ben. İnsan müsvettesi, insanlığın yüz karası yakalanmıştır ve Erzurum'a gönderilmiştir. Çok mutluyum. Buradan bütün Kars'a, bütün Karslıya, bize destek veren bütün Türkiye'ye, 76 milyona teşekkür ediyorum. Mert'in adına hepsine teşekkür ediyorum. Türkiye'ye ben 'Mert'in amcaları, teyzeleri' diyorum. Sizin de, hepimizin de gözü aydın olsun. Sonuçta alnımızın akıyla bu olayın içinden çıktık. Başımız dik, alnımızın lekesini sildik. Mert'in intikamı demeyeceğim şimdilik, çünkü yargı süreci var. Artık Mert'te huzurlu, Türkiye'de huzurlu. Tekrar ediyorum, Kars'a teşekkür ediyorum, Mert'i ve bizi, hepimizi bağrına bastı. Artık herkes çoluk çocuğunu rahatlıkla okula gönderebilir, şimdilik böyle. Artık herkes rahat olsun. Mutluyuz, huzurluyuz." dedi.

Kars esnafı da katilin yakalanmasını sevinçle karşıladı. Vatandaşlar, yürekleri yakan bu olayın ardından katilin yakalanmasının herkesi sevindirdiğini belirterek, emniyet mensuplarına teşekkür ettiler.


Olay

İstasyon Mahallesi'ndeki Barış Apartmanı'da oturan 9 yaşındaki Mert Aydın, Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine 6 Nisan Pazar günü öğleden sonra yemek götürmüş, yemeği bıraktıktan sonra bir daha görülmeyen Aydın'ın ailesi polis merkezine giderek çocuklarının kaybolduğu ihbarında bulunmuştu. Mert Aydın'ın cesedi 7 Nisan Pazartesi günü Karadağ Mahallesi'ndeki eski bir tabyanın yakınlarında bulunmuştu.

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/04/12/mertin-katili-yakalandi
 
allah belasını versin. lanet pislik.. keşke idam gelse de ipte sallandığına da görsek:KK47:
 
Son düzenleme:
Kesinlikle idam gelmeli bunun önüne başka türlü geçilemez, yüzünde insanlık yok pisliğin:KK47:
 
bence en güzel ceza koyacaklar bunu tek bir hücreye hergün bir güzel dayak atacaklar , öldürmek yok ama süründürecekler..
önüne küflü ekmekler felan koycan al bunları ye dicen, inim inim inletcen böylelerini..
 
Son düzenleme:
Günlerdir yeğeninin katilinin bulunması için sokak sokak gezen Burhan Alibeyoğlu; "Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Mert bundan sonra artık huzur içinde uyuyacak. Hep demiştim Mert, huzur içinde yatmadığı sürece bende dahil olmak üzere hiç kimsede huzur bırakmayacağım dedim.

Offf offff...
Allah sabır versin ailesine . Acılarına bir nebze de olsa su serpildi .
Malum yaratığı da Allah bildiği gibi yapsın.

:KK47::KK47::KK47::KK47:
 
Günlerdir yeğeninin katilinin bulunması için sokak sokak gezen Burhan Alibeyoğlu; "Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Mert bundan sonra artık huzur içinde uyuyacak. Hep demiştim Mert, huzur içinde yatmadığı sürece bende dahil olmak üzere hiç kimsede huzur bırakmayacağım dedim.

Offf offff...
Allah sabır versin ailesine . Acılarına bir nebze de olsa su serpildi .
Malum yaratığı da Allah bildiği gibi yapsın.

:KK47::KK47::KK47::KK47:
 
X