• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merve'ye oyuncak seferberliği

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.872
40.692
698
Merve'ye oyuncak seferberliği
fft81_mf3074316.Jpeg

04/01/2015 18:49
http://www.radikal.com.tr/turkiye/merveye_oyuncak_seferberligi-1264991
Facebook'ta Paylaş
http://www.radikal.com.tr/turkiye/merveye_oyuncak_seferberligi-1264991#

RADİKAL - Keban’ın dağ köylerinden Topkıran’da yaşayan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan Halis (30) ve Havva (26) Akkavak çiftinin 2 çocuğundan biri olan Merve, ailesinin peynir, çökelek ve tereyağ gibi ürünler satmak için geldiği Ağın’da bir oyuncakçı dükkanının vitrinine bakarken Ağın Belediyesinde memur olarak çalışan Suat Uyanık’ın (35) dikkatini çekti.

Oyuncaklara bakan Merve’nin fotoğrafını çeken Uyanık, bunu bir süre önce sosyal medyada paylaştı. Bu paylaşımın ardından yurdun dört bir yanından çok sayıda duyarlı vatandaş, Merve’ye kolilerle oyuncak gönderdi. Akkavak ailesini ziyaret eden Uyanık, oyuncakları Merve’nin ailesine teslim etti. Küçük Merve, birbirinden farklı çok sayıda oyuncağa kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Suat Uyanık, yaptığı açıklamada, “Bir süre önce Ağın’da gezerken, Merve’yi gördüm. Merve’nin oyuncakçı dükkanının önünde masum bakışlarını gördüm. Fotoğraf makinem yanımdaydı ve hemen fotoğrafını çektim. Daha sonra dedesiyle tanıştım. Adının Merve olduğunu öğrendim. Çok masum bakışları vardı” dedi.
fft16_mf3074327.Jpeg

Oyuncakçı kapalı olduğu için Merve’nin istediği oyuncakları alamadıklarını anlatan Uyanık, “Fotoğrafı sosyal paylaşım sitesinde paylaştım. Sağ olsun duyarlı arkadaşlar ‘Biz, Merve’ye nasıl olur da hediyeleri ulaştırabiliriz, oyuncak alıp da nasıl gönderebiliriz’ diye bizimle irtibata geçti. Biz de Merve’nin hediyelerini ulaştırabilmek için uğraştık” diye konuştu.

ÇOK MUTLU OLDU
Fotoğrafı paylaştıktan sonra, Merve’ye oyuncak ve kıyafet göndermek isteyenlerin kendisinden adres istediğini belirten Uyanık, “30-40 çeşit oyuncak ve kıyafeti bana ulaştırdılar. Ben de sahibine, yani Merve’ye ulaştırdım. Halen bana mesaj atıp Merve’ye ulaşmak isteyenler var” ifadelerini kullandı.

Hediyeleri getiren Uyanık’ı evlerinin kapısında karşılayan Merve Akkavak, kolileri açarak oyuncakları tek tek inceledi. Hediyelerden dolayı mutluluk yaşayan küçük Merve, oyuncak ve kıyafet gönderen herkese teşekkür etti.

Merve’nin babaannesi Emanet Akkavak ise torununun ve kendilerinin hediyelerden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Merve çok bekledi. Çocuklara ‘bugün benim arkadaşlarım gelecek’ demiş. Çok sevindi, bugün evden hiç çıkmadı” şeklinde konuştu.
AA

http://www.radikal.com.tr/turkiye/merveye_oyuncak_seferberligi-1264991

millet olmasa oyuncak yüzü görmeden büyüyecekmiş demekki,:KK64:

yahu daha çocuğa basit bir oyuncak almaya gücünüz yok hadi bu bebe oldu, 2.yi neden yaparsınız
aa öyle deme,
ne diyor cumhurbaşkanı:KK14:
Bu ülkede yıllarca bir doğum kontrolü ihaneti yaptılar ve neslimizi kurutma yoluna gittiler’

ah ya nasıl da bakmış öyle.bilinç yok işte 3 ü de 4 ü de yaparlar.olan çocuklara oluyor.bir çok şeyden mahrum büyüyorlar işte.

Oyuncaklara baktığı kare , insanı içini acıyor ya . Neyse ki hala çok iyi insanlar var ülkemizde , sevindirmişler yavruyu . Allah gönüllerine göre versin onların da .

Resimdeki anne ve baba mı merak ettim . Haberde yaşları 30 ve 26 yazmış ama daha farklı çıkmışlar . Hayat şartlarından sanırım .

Birtaneyi gundeme getirip herkesi o kisiye yigiyorlarda bir tek Merve mi var ??? Birsuru boyle cocuk var biri gundeme oturtuyor herkes ona yigiliyor merveye 30-40 cesit yollanacagini kadar 30-40 cocuk sevindirilseydi

Bugün bir bu foto bir de, elinde iki ekmekle gözyaşlarını tülbentine silen yaşlı kadının fotosu çok dokundu ban

Birtaneyi gundeme getirip herkesi o kisiye yigiyorlarda bir tek Merve mi var ??? Birsuru boyle cocuk var biri gundeme oturtuyor herkes ona yigiliyor merveye 30-40 cesit yollanacagini kadar 30-40 cocuk sevindirilseydi
niceleri var evet..:KK43:

Bugün bir bu foto bir de, elinde iki ekmekle gözyaşlarını tülbentine silen yaşlı kadının fotosu çok dokundu ban
pazar gittik..4..5 çocuk..5..6 yaşlarında üst baş perişan pirinç ceviz içi vs satan satıcının çuvalından avuçlarıyla almışlar kaçıyorlar adam durun dedi bırakmadılar anaaları falanda satıcı pazarda adam söyledi analarına kadınların umrunda bile değil..çok garip insanlar var maalesef..

Back
X