Mesafeden anlamayan yuzsüz davranan insanı nasıl kendinizden uzaklaştırırsınız?

Onuda geçtim artık, laf sokmalar var bide çocuk üstünden sinirimi bozmaya ne hakki var onu gördüğüm gün yemek yiyemiyorum su içemiyorum o derece canım sıkılıyor
Kanser olursunuz bu stresle. Siz hasta olacağınıza o size sinir olsun dökün içinizi. Zaten gamsızmış 3 güne unutur.

yaşınız kaç bilmiyorum ama 21 yaşında ki bir çocuğun lafı ile yemekten kesilmek falan anlamsız. Siz kendinizi biliyorsunuz değil mi, birileri laf söylese ne olur söylemese ne olur. Ayrıca laf sokmak çirkin bir eylem ne ise derdiniz birbiriniz ile karşılıklı açık açık konuşun. Konuları önemsizleştiriyorsunuz bu şekilde.

21 yaşında çocuk:işsiz:

bende diyorumki eşiniz ailesine ben burdan taşınıyorum ister ev alirim ister kiraya çıkarım diyemedikten sonra sizin görümce size daha çok gelir gider. Abisi kapıdan kovsa, bacadan girer. Anne babasına laf geçiremeyen bir adamı kardeşide çok takmaz zaten. Yapcak birşey yok
Ya haklısınızda klasik erkek tipi işte annecilik var. Eşim birilerine ev bulun ben taşınıcam kiraya dedi hobaa kv duymuş bi aradi sütümü helal etmemm hakkimi helal etmem ölürüm geberirim dedi kaldi öyle.. eşim sözünü geçiren biridir normalde ve kendi bildiğini yapar. ama annesi damardan giriyor . birde şuan maddiyat yok maalesef

yok görümce değilim, ama 4 tane görümcem var. İçli dışlı olmayı sevmem o nedenle aile apartmanına taşınmadım. Mesafemi her daim korumuşumdur, olmadı mı yanlışlar elbet oldu kızdığımda oldu ama eve almamazlık etmedim, her şeyden önce eşimin hatırı var, saygısızlık etmem, saygısızlık da görmedim o nedenle. Sizi baktığınız gözle hiç bir insana bakmadım daha, kimse için bu şekilde cümleler kurmadım. Biraz da hatayı kendinizde eşinizde arayın. Kardeşini senin için bu şekilde harcayan adam emin ol seni de çok kolay harcıyordur.
Tam tersi kardeşini benim için hiç harcamadı. Ben zamanında çok ezildim zaten bu yuzden bugün bu kadar pısırık bi insan oldum belkide. Çok şeye sustu eşim onlar benim ailem şöyle böyle laflarını da çok duydum ne zaman ki gerçek yüzlerini gördü benim tarafıma geçti şu 1 senedir böyle.. 21 yaşında olduguna bakmayin öyle büyük laflari var ki cebinden çıkarır. Öyle bi anda laf söylüyo ki insan donup kalıyo.

İnanamadım okuduklarıma, 21 yaşında yeğenlerini sevmeye gelen bir haladan bahsediliyor konuda, düşmandan değil. Oturmuş eline kumanda almış!! ne büyük bir problem. Çok şey söylerdim de tartışmaya girmek istemiyorum. Biraz iyi insan olmayı deneyin bence...
Peki siz, musait misin diye sormadan, planin mi var bi yere mi gideceksin bi misafirin mi gelecek, özel bi işin mi var, yalniz mi kalmak istiyosun, bütün bunlari umursamadan, her allahın gunu, cat kapi haber vermeden evinize gelen insana nereye kadar iyi insan olursunuz? Ben bu anlayissizligi 16 yaşımdayken bile kimseye yapmadim, kaldi ki 21 yasinda artik olgunlasmis olmasi gereken bi kiz bu.
Ben hatirliyorum 15 yaslarimdaydim ananeme giderdik memlekete, dayimin evi de cok yakindi, gunduz tabi dayim degil yengem evde olurdu, telefon acip musait misin demeden gitmezdik annem onun gorumcesi olarak cok anlayisli davranirdi dogal olarak bize de bu sekilde ogretti. Kaldi ki kendisi cagirsa bile her allahın günü zaten gitmezdik.
Sonucta herkesin bi hayatı var belki yalniz kalmak istiyo belki evi daginik isleri var, belki misafiri gelecek basbasa kalmak istiyo, belki kendisi bi yere gidecek. Anlayisli olmak zor degil. Karsidaki insanı zorla kotu gelin yapmasinlar onlar da.

Bence zaten bilerek yapıyor. İstenmediginin farkında ve sizi sinir etmek için yapıyor.
Evet evet kesinlikle. E beni de sevmiyor nede olsa tabi sinir olacagm şeyleri yapıyor. Bide kızıma diyo ki ders çalıştığı için gelemiyomuş sürekli. Dicektim ayy bizde aglıyoduk 10 kere gelmedin diye. Hergun geliyo daha ne kadar gelcekse..

Kızlar cidden bunaldım. Bu kaçıncı benzer konum sayamadım. Ama yüzsüzleştiler artık. Biz altlı üstlüyüz. 2 görümcem var biri uzakta okuyor biri yakın bu yuzden sık sık annesinin evine geliyor. Doğal olarak bize de geliyor zırt bırt 7 aylık oğlumu ve büyk kızımı sevmeye. Arada bi kitabını defterini alıp ders yapmaya geliyo sanki burda ögretmen var.

Geldiginde ise dersiniz kumandayı alır eline istediği kanalı açar uzatir ayağını benim yapmadığım keyfi yapar.

Ben ise nefret ediyorum bu kızdan çok rahatsız oluyorum onlarda beni sevmez. İlk evlendiğimiz zaman çoook kavgalar ettik bunla. Ama çok seviyomuş gibi sürekli konuşma çabasında. 2 güler 1 laf sokar.
Kv de geliyodu sürekli ama o eşimle küsmüş 1 aydır gelmiyo bi oh çektim.

Neyse eşim rahatsız olduğumu biliyor ki kendi bile kapı çaldığında gayet sesli gene neye geliyo bunlar diyerek açmışlığı var.
2-3 kere denk geldi hepsinde kovaladi resmen. Birinde "sen niye zırt bırt geliyosun, bebek sevmeye geliyosun bizimde başımızı şişiriyosun o sesinle filan dedi bu küstü gitti. benimde suratım asıktı ve sonraki gördüklerimde hiç konuşmadım oda pek gelmedi gelsede 2 dk durup konusmadan gitti. yani artık anlaması gerekmez mi benimde istemediğimi? Her seferinde azarladi esim yani. Anlatıyorum ki yuzsuz oldugunu anlayın. Oğlum yürümeye başlasın valla alıcam ikisini bırakıcam onlara doya doya sevsinler bende kendime 1 saat de olsa vakit ayiririm. gelmelerine gerek kalmayınca gelmezler inş.

Neyse bu simdi barıştı kendi kendine gene geliyor. 2 gündür gelmiyodu , önceki gün geldi kapiyi caldı acmadım cama geldi kapiyi ac diye işaret ediyo dedim isim var afedersin ağda yapıyorum dedim. Daha Cocuklari soruyo. Zaten onlar olmasa 1 saniye giremez kapıdan.

bugun geldi gene direk kumandayı aldı tv yi degistriyo sormadan her zaman ki gibi. Samimiyetsiz samimiyetsiz muhabbet açıyo hımm öyle mi iyimiş filan diyip geçiştirdim. Soğuk davrandığımda da öyle canım cicim yapıyo ki şaşarsınız
Şimdi sorunum ise bu kızdan nasıl kurtulucam kızlar. Çok yumuşak yüzlüyüm . Daha diğeri uzakta Allahtan. Konuşmak istemiyorum sürekli gelmesini istemiyorum mesafeli olmak istiyorum artık kendi dünyamda. sürekli görmek zorunda değilim haksız mıyım?. kendisini sevmiyorum oda beni(arkamdan söylediklerine göre öyle) ama sırf gıcıklığım için geliyor.eminim.
Yuzyuze de bunlarla konusmak imkansız insana söyleyeceğini de unutturuyolar.

cidden doldum artık sevmediğiniz, hoşlanmadığınız bu tarz bi insanı nasıl uzaklaştırırsınız kendinizden ? Uzun oldu kusura bakmayın
Haklı gerekçeleriniz olabilir ama bu hoşlanmadığınız bu tarz insanlar dediğiniz kişiler eşinizin ailesi.. Sevmek zorunda değilsiniz tabiki ama bu kadar da istememezliği anlayamadım. Yuvanızı mı yıkmaya çalıştılar ? Size herhangi bir konuda iftira mı attılar ? Cidden merak ettiğim için soruyorum bunu. Aynı şey başıma gelebilirdi evet ama bilmiyorum bu kadar dışlar ve istememezlik yapar mıydım acaba.. Kestiremedim açıkçası...

Valla nerde ne diyeceğini çok iyi biliyor öyle de büyükleniyor ki hiç 21 yaşında gibi değil
Kaldı ki isterse cocuk olsun isterse melek gibi olsun yine her allahin gunu isi yok. Ben kendi öz kiz kardesimi cok severim arkadss gibiyizdir hergun hergun catkapi gelse ben ondan bile rahatsiz olurum. İlla laf sokmasina kotu olmasina da gerek yok yani. Sürekli dipdibe olmak zorunda değilsinizki.
Kaldıki ben yegen gormeye gidiyosam yegenle oynarım, yengem icin gidiyosam onla bi kahve icer oturur geri cikarim. Neden kendi evim dururken gidip baska yerde tv karsisina kitleneyim ki ay cok saçma sizi geçtim kendisi nasıl rahat ediyo acaba

Açikça söyleyin o halde.
Tamam çocukları görmeye geliyorsun anladım ama her kafana estiğinde gelemezsin,bebek uyuyor olur, ben kafamı dinlemek /dinlenmek istiyor olabilirim,müsait olmayabilirim ki zaten her gün görmek zorunda da değilsin,kendime göre bir düzenim var,sende derslerinle ilgilen,arkadaşlarınla gez,başka mesgaleler bul diyebilirsiniz mesela.
Tamam bende istemem çat kapı gelinsin ama söylerim yani,arkadan dolaşmaya,surat asmaya vs gerek yok,insanız dilimizin ucunda kelimeler,uygun cümleler kurarak gayette set çekebilir,dur diyebiliriz. İletişim önemli.

Kızlar cidden bunaldım. Bu kaçıncı benzer konum sayamadım. Ama yüzsüzleştiler artık. Biz altlı üstlüyüz. 2 görümcem var biri uzakta okuyor biri yakın bu yuzden sık sık annesinin evine geliyor. Doğal olarak bize de geliyor zırt bırt 7 aylık oğlumu ve büyk kızımı sevmeye. Arada bi kitabını defterini alıp ders yapmaya geliyo sanki burda ögretmen var.

Geldiginde ise dersiniz kumandayı alır eline istediği kanalı açar uzatir ayağını benim yapmadığım keyfi yapar.

Ben ise nefret ediyorum bu kızdan çok rahatsız oluyorum onlarda beni sevmez. İlk evlendiğimiz zaman çoook kavgalar ettik bunla. Ama çok seviyomuş gibi sürekli konuşma çabasında. 2 güler 1 laf sokar.
Kv de geliyodu sürekli ama o eşimle küsmüş 1 aydır gelmiyo bi oh çektim.

Neyse eşim rahatsız olduğumu biliyor ki kendi bile kapı çaldığında gayet sesli gene neye geliyo bunlar diyerek açmışlığı var.
2-3 kere denk geldi hepsinde kovaladi resmen. Birinde "sen niye zırt bırt geliyosun, bebek sevmeye geliyosun bizimde başımızı şişiriyosun o sesinle filan dedi bu küstü gitti. benimde suratım asıktı ve sonraki gördüklerimde hiç konuşmadım oda pek gelmedi gelsede 2 dk durup konusmadan gitti. yani artık anlaması gerekmez mi benimde istemediğimi? Her seferinde azarladi esim yani. Anlatıyorum ki yuzsuz oldugunu anlayın. Oğlum yürümeye başlasın valla alıcam ikisini bırakıcam onlara doya doya sevsinler bende kendime 1 saat de olsa vakit ayiririm. gelmelerine gerek kalmayınca gelmezler inş.

Neyse bu simdi barıştı kendi kendine gene geliyor. 2 gündür gelmiyodu , önceki gün geldi kapiyi caldı acmadım cama geldi kapiyi ac diye işaret ediyo dedim isim var afedersin ağda yapıyorum dedim. Daha Cocuklari soruyo. Zaten onlar olmasa 1 saniye giremez kapıdan.

bugun geldi gene direk kumandayı aldı tv yi degistriyo sormadan her zaman ki gibi. Samimiyetsiz samimiyetsiz muhabbet açıyo hımm öyle mi iyimiş filan diyip geçiştirdim. Soğuk davrandığımda da öyle canım cicim yapıyo ki şaşarsınız
Şimdi sorunum ise bu kızdan nasıl kurtulucam kızlar. Çok yumuşak yüzlüyüm . Daha diğeri uzakta Allahtan. Konuşmak istemiyorum sürekli gelmesini istemiyorum mesafeli olmak istiyorum artık kendi dünyamda. sürekli görmek zorunda değilim haksız mıyım?. kendisini sevmiyorum oda beni(arkamdan söylediklerine göre öyle) ama sırf gıcıklığım için geliyor.eminim.
Yuzyuze de bunlarla konusmak imkansız insana söyleyeceğini de unutturuyolar.

cidden doldum artık sevmediğiniz, hoşlanmadığınız bu tarz bi insanı nasıl uzaklaştırırsınız kendinizden ? Uzun oldu kusura bakmayın
Karşındaki yüzsüz olursa uzaklasamazsın
Ben kv deme sizi sevmiyorum dedim açık açık
Ben seni çok seviyorum dedi yanıma geldi gel bir foto çekinelim dedi 🤪🤪🤪

Kaldı ki isterse cocuk olsun isterse melek gibi olsun yine her allahin gunu isi yok. Ben kendi öz kiz kardesimi cok severim arkadss gibiyizdir hergun hergun catkapi gelse ben ondan bile rahatsiz olurum. İlla laf sokmasina kotu olmasina da gerek yok yani. Sürekli dipdibe olmak zorunda değilsinizki.
Kaldıki ben yegen gormeye gidiyosam yegenle oynarım, yengem icin gidiyosam onla bi kahve icer oturur geri cikarim. Neden kendi evim dururken gidip baska yerde tv karsisina kitleneyim ki ay cok saçma sizi geçtim kendisi nasıl rahat ediyo acaba
Dimi ya gerçekten anlamıyorum. Ben onlara çıktığım da 10 dk geçmeden tv yi kapatti. Kaldı ki ilk evlendiğimiz de yeme içme birken gunduz hep onlardaydım. Yediğim içtiğim batiyodu. 1 saat izletmiyolardı ya . Ders calışamıyolarmış . Bikere açtım diye hakkımıza giriyon hakkımızı helal etmiyoz hamilesin bilmem ne bile dediler. Sırf gıcıklık olsun. Ah simdiki kafam olsa kopartırdım bütün bağları ama eşim arkamda değildi ozamanlar. Bıktık bıktık diyip duruyolardı . Ayy ozamana göre şuan kat kat iyi durumdayım nasıl dayanmışım bilmiyorum. simdi Evi herşeyi ayırdık gene kurtulamadım. Bu seferde kendileri cıkmıyo evimden

İlerde sakın evlatların büyüdüğünde kızını tembihle sakın ağbinin evine gitme de gelin rahatsız olur kızınızdan ama sakın yollamayın gelininiz rahatsız olmasın ilerde sende kayınvalide olacaksın oğlun da eşine sizin kızınız için aynısını derse üzğlmeyin sakın

sizi anlarım da abisi niye sevmez ,niye evine gelsin istemez ki bi kardeşi ?

İlerde sakın evlatların büyüdüğünde kızını tembihle sakın ağbinin evine gitme de gelin rahatsız olur kızınızdan ama sakın yollamayın gelininiz rahatsız olmasın ilerde sende kayınvalide olacaksın oğlun da eşine sizin kızınız için aynısını derse üzğlmeyin sakın
Biz bunların yaptığını yaparsak fazlasını bile desin. Yol geçen hanı gibi her dk biri cat diye giriyor eve. Çeneleri de durmuyor. Bi insan neden sürekli abisinin evine girmek ister ki ? Hele nefret ettiği bi yenge varken evde

sizi anlarım da abisi niye sevmez ,niye evine gelsin istemez ki bi kardeşi ?
Ya aslında tam öyle de değil , seviyordur tabi ki. Ama bana karsı olan gerçek yüzlerini gördü oda. pek iyi niyetli olmadıklarını . Brde o dediğinde sabah 11di saat ve bz kahvaltı yapıyoduk çat gene geldi. Bi pazar gunumuz var ailece,, ondada görümce yanımızda. Akşam yemeği yeriz görümce yanımızda. Oda sinir oldu sanırım artık benimde suratım düştü cünkü. Dünde işten bi saat erken geldi eve 8 gibi. hemen babası geldi bize. kendi kalktı mutfağa yanıma geldi söylendi gene neye geldi ki uff diyerek. Pazar günüde sabah kahvaltı yaparken gelmişti eşim evden çıkana kadar durdu. Ne zaman eşimi bulsa dalıyor eve. İşten çıkmış şimdi gündüzde geliyor. bişey konuştuğu da yok öyle duruyor köşede. Biri öyle beni izlerken asla yemek yiyemem. Ki gerçekten eşimin ailesi insanı çok bunaltan tipler konusmalariyla filan.

Ya aslında tam öyle de değil , seviyordur tabi ki. Ama bana karsı olan gerçek yüzlerini gördü oda. pek iyi niyetli olmadıklarını . Brde o dediğinde sabah 11di saat ve bz kahvaltı yapıyoduk çat gene geldi. Bi pazar gunumuz var ailece,, ondada görümce yanımızda. Akşam yemeği yeriz görümce yanımızda. Oda sinir oldu sanırım artık benimde suratım düştü cünkü. Dünde işten bi saat erken geldi eve 8 gibi. hemen babası geldi bize. kendi kalktı mutfağa yanıma geldi söylendi gene neye geldi ki uff diyerek. Pazar günüde sabah kahvaltı yaparken gelmişti eşim evden çıkana kadar durdu. Ne zaman eşimi bulsa dalıyor eve. İşten çıkmış şimdi gündüzde geliyor. bişey konuştuğu da yok öyle duruyor köşede. Biri öyle beni izlerken asla yemek yiyemem. Ki gerçekten eşimin ailesi insanı çok bunaltan tipler konusmalariyla filan.

o halde.size değil aslında eşiniz için gelip duruyorlar.gün içinde arıyorlar ama eşiniz savsaklıyor olabilirmi onları? evde olduğunu anladıklarında dalıyorlar diyosunuz çünkü.

ben eş ailesine karşı negatifim mrb mrb sadece. aylar önc öyle bi kararaldım. ama bizim meseleler çok ciddi meselerdi.
Sizin telafi edilebilecek birşeylerse biraz tolerans gösterebilirsiniz belki... birşeyleri telafi etmek istiyorlar iyi olalım istiyor olabilirler belki de.

bir de şunu yaşadım ve gördüm.sakın arkamdan şunu bunu demişler diye kinlenmeyin başka sebepler yoksa.emin olun yarısına yalan dolan ekleyerek anlatıyorlar...birebir yaşadığınız şeyleri değerlendirin içinizde muhasebe yaparken.nacizane tavsiyem.

o halde.size değil aslında eşiniz için gelip duruyorlar.gün içinde arıyorlar ama eşiniz savsaklıyor olabilirmi onları? evde olduğunu anladıklarında dalıyorlar diyosunuz çünkü.

ben eş ailesine karşı negatifim mrb mrb sadece. aylar önc öyle bi kararaldım. ama bizim meseleler çok ciddi meselerdi.
Sizin telafi edilebilecek birşeylerse biraz tolerans gösterebilirsiniz belki... birşeyleri telafi etmek istiyorlar iyi olalım istiyor olabilirler belki de.

bir de şunu yaşadım ve gördüm.sakın arkamdan şunu bunu demişler diye kinlenmeyin başka sebepler yoksa.emin olun yarısına yalan dolan ekleyerek anlatıyorlar...birebir yaşadığınız şeyleri değerlendirin içinizde muhasebe yaparken.nacizane tavsiyem.
Çok teşekkür ederim evet öyle babasi eşimi görünce geliyor genelde... görümce genelde gündüz geliyor ama. Tavsiyenizi uyguluycam çok haklısınız 🙏🤗

Dimi ya gerçekten anlamıyorum. Ben onlara çıktığım da 10 dk geçmeden tv yi kapatti. Kaldı ki ilk evlendiğimiz de yeme içme birken gunduz hep onlardaydım. Yediğim içtiğim batiyodu. 1 saat izletmiyolardı ya . Ders calışamıyolarmış . Bikere açtım diye hakkımıza giriyon hakkımızı helal etmiyoz hamilesin bilmem ne bile dediler. Sırf gıcıklık olsun. Ah simdiki kafam olsa kopartırdım bütün bağları ama eşim arkamda değildi ozamanlar. Bıktık bıktık diyip duruyolardı . Ayy ozamana göre şuan kat kat iyi durumdayım nasıl dayanmışım bilmiyorum. simdi Evi herşeyi ayırdık gene kurtulamadım. Bu seferde kendileri cıkmıyo evimden
Aynisini sen de onlara yap.

Back
X