mesafeler ve engeller :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi AAB
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

AAB

Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2012
61
0
16
İstanbul
benim bir ilişkim var çok sevdiğim ve beni seven ama bir sürü sorunum var :( ilişkimizi aileler biliyor ama onun ailesi beni istemiyor yani sadece çevreden birini almak istiyolar benim ailemde onlar istemedi diye istemiyolar.ama biz birbirimizi seviyoruz kaç kere ayrıldık barıştık aileler bilmeden önce çok mutluyduk :( 1 yılık bi ilişkimn var ...
aynı zamanda farklı ilerde yaşıyoruz uzaklık sorun değil tek sıkıntı aileler bana bi kavgamızda kalbimde yerin azalıyo dedi ama şimdi çok iyiyiz napcam ben ya ayrılmak istemiyorum bana onunla aramı bozmuycak ve ailesini onaylatıcağım bişe söyleyin çünkü ben ailem onay vermezse olmaz diyo .bunca şeyden sonra evlenip evlenmek istemediğine emin olmadığını söledi .(

Ailesiyle tanıştınız mı?
Annesinin nelerden hoşlandığını öğrenin ve gözüne girmeye çalışın.
Evlilikte aile çok önemlidir sadece iki kişi değil aileler birbirinle evlenir.
O yüzden ailesi istemezse ileride çok büyük sorunlar yaşabilirsiniz.

Cnm seni üzmek istemem. Ama evlenme hayali kurduğun insan sana daha karar veremedim, ailem istemezse olmaz diyorsa bi daha düşün derim. Aile düşkünü erkek hiç iyi değil. Düşünki şimdi bunlar olmasına rağmen bi şekilde aileleri ikna ettiniz evlendiniz. Evlendiğinizde de kendi ailesini senden üstün tutmasına dayanabilecek misin? Böyle bi durumda kendini dışlanmış hissetmez misin? Eğer biriyle evlenmeye karar verdiysen o artık herşeyde senin önceliğin olmalı. Gerekirse tüm dünyayı karşına alabilmelisin. Ama seninki daha baştan pes ediyo. Çok iyi düşünmen gerek. Umarım hakkında hayırlısı olur.

Canım, moralini bozmak gibi olması ama bana sorarsan erkek arkadaşın henüz evlenecek olgunlukta değil gibi görünüyor..

Senin için hiçbirşeyi göze almak istemiyor..Sanki "gideceği yere kadar gider" havasında..

Kaç yaşındasın sen?

Daha neyi bekliyorsunuz?Evlenip hergün eşinizin ailesiyle sorun yaşayıp kavga etmeyi göze alabiliyor musunuz?Yerinizide olsam bir saniye bile düşünmem,herşey ortada çünkü.

Bir kavganızda ''kalbimde yerin azalıyor '' demiş ;sanırım bu kavga ailelerin anlaşmazlığı üzerine doğmuş anladığım kadarıyla:44: ben öyle anladım :ssz:

Zaten ilişkinizin arasında bu kadar mesafeler varken ; ilişkinizi zar zor sürdüyorsunuz

Bu mesafelere dayanarak ve bazı şeyler için çabalayarak ,karşı tarafın ailesine kendinizin ne niyette olduğunu ispatlamış ve onlarında anlamış olmaları gerekirdi:ssz:

Bu zamanda gerçekten uzaktan ilişki sürdürmek çok zor

Ailelerin gönlünü yapmaktan sizin kalpleriniz kırılıyor ve işin tüm stresini,sıkıntısını siz çekiyorsunuz:ssz:

Daha yapacak birşeyiniz yok

Burda işin büyük bi kısmı erkeğe düşüyor ; çıkacak ailesinin karşısına ''ben bu kızı seviyorum ve evlenmek istiyorum '' diyebilecek:ssz:

Gerektiğinde resti çekebilecek:34:

Karşı taraf bu konuda biraz isteksiz gibi geldi bana ...

Son düzenleme:
Daha neyi bekliyorsunuz?Evlenip hergün eşinizin ailesiyle sorun yaşayıp kavga etmeyi göze alabiliyor musunuz?Yerinizide olsam bir saniye bile düşünmem,herşey ortada çünkü.

ben 20 yaşındayım ve ailesiyle farklı şehirdeyim yani konuşamıyoruz beni sadece annesi istemiyo diğer aile bireyleri istiyo ama annesi yılan gibi herkezi etkiliyo :(

Mesafeler çıtır çerezdir şayet sevgilerinden emin insanlar varsa engeller karşısında...
Ama önemli olan ne biliyor musun?
Ailesinin önünde sana karşı ne derece dik durduğudur.
Aranızda kültür farkı varsa, ya da buna benzer şimdilik önemsiz gibi görünen durumlar varsa tekrar ilişkinizi gözden geçirmekte fayda var.
Evlilik 2 gönül birlik olunca seyran olmuyor maalesef...
O pembe hayallerin arkasında gerçek bir dünya var ki, zaman gelecek en sevdiği huy bile diken gibi görünebilecek...
Dikkatli olman ve iyice analiz etmen lazım artısıyla eksisiyle... :34:

Bencede sevgilin henüz olgun birisi değil ki ailesinin baskısıyla sana olan ilgi alakasını ölçüp tartabiliyor ve kararsızlık içine girebiliyor.
Bu erkek yarın öbürgün evlendiğinizde eminim ailesinin dediklerinide dikkate alıp evliliğine yansıtacak ve seni üzecektir ve ilerde evlenseniz bile bugün yaşadıklarını sen seni ailesi altın kafesede koysa unutamayacaksın hep aklının bir köşesinde kalacak. Bunları sana yaşatmaya hakları yok bence. Henüz 1 yıllık ve arada ayrılmalar olan bir ilişiki için bence sende erkek arkadaşın gibi kararlarını kesin ve net vermelisin. Bir bayandan ziyada bir erkeğin baskı altında olması ve buna izin vermesi acı bence.

ben 20 yaşındayım ve ailesiyle farklı şehirdeyim yani konuşamıyoruz beni sadece annesi istemiyo diğer aile bireyleri istiyo ama annesi yılan gibi herkezi etkiliyo :(

Sevgili Papatya,
Bu gerçekten kötü bişey. İlerde şayet evlenirseniz sana olacakları yazayım mı;
Tipik gelin kaynana muhabbeti olacka ilerde eğer evlenirseniz ve eğer kayınvaliden senin inadına, senin aleyhine bişeyler yaparsa bundan çok yaralanıp sende sürekli eşinle tartışacaksın, üzüleceksin, ağlayacaksın, evlerine giderken bile ayakların geri geri gidecek, hanımefendiliğini korumaya çalışacaksın ama artık boğazında düğümlenecek tüm mutluluğun.

Bunları engellemek senin elinde bence, eğer karşındaki erkek arkadaşın hala aile baskısından etkileniyorsa devam ettirilecek bir ilişiki yok bence

Bakın,lütfen sevgiyi aşkı bir kenara bırakıp düşünün.Daha şimdiden sizi istemeyen birisi evlendikten sonra eşinizi doldurup aranızı bozabilir,size düşman kesilebilir,hayatınıza müdahale etmeye çalışır.Aranızı düzeltmeden kesinlikle evlilik falan düşünmeyin.

Bakın,lütfen sevgiyi aşkı bir kenara bırakıp düşünün.Daha şimdiden sizi istemeyen birisi evlendikten sonra eşinizi doldurup aranızı bozabilir,size düşman kesilebilir,hayatınıza müdahale etmeye çalışır.Aranızı düzeltmeden kesinlikle evlilik falan düşünmeyin.

zaten böyle giderse evlenemiycez:s annesi bi tuhaf zaten bi gelini var kendi seçti onada çektiriyo ben başkasını istemiyorum evlenelim zaten farklı şehirlerde yaşıycaz ama nasıl evlencez bilmiyorum çevrem bırakmamı istiyo ama olmuyo bikaç kez bu sebebden ayrıldık ama en fazla 1 saat sonra dayanamıyorum barışıyoruz:S

Bence es geçtiğiniz mesafe çok önemli

Çevrenizde görmediyseniz bike kk da çokça örnek bulmak mümkün

' Sevdim... Herşeyimi, ailemi, yaşadığım şehri bırakıp buraya geldim ama........... ' ile başlayan pişmanlık ile biten hikayeler

Hele ki ailesi sizi şimdiden istemiyor ise, yakında dahi olsalar sıcak bakmamalısınız

Eş adayınızdan daha şimdiden su koyveriyor zaten

Bile bile ladesten başka birşey değil

Son düzenleme:
Ben 22 Kasım'da evleniyorum. Nişanlımla bu döneme kadar kayınvalidem değilde kayınpederim sorun oldu. Beni hiç istemedi,aileden tek o istemedi. Bizde 8 yılımızı sırf bu yüzden heba edecek değildik ya.. Bu sorununda üstesinden geliriz dedik, iğneli konuşmalar laf sokmalar, küfür etmeler hep kayınpederimden. Umursamadık tıkadık kulaklarımızı zaten nişanlıma şuana kadar sarılmayan bir baba.. Ilişkilerde aile gerçekten çok önemli faktör. Bunun üstesinden gelmen"iz' zor olacak. Ama sevgilin başta pes etmiş gibi,evlenebilecek olgunlukta değil gibi. Insan hiç sevdiğine "sorun kavga olunca kalbimde yerin azalıyor" der mi? Bir daha düşün,geleceğini düşün. Eğer tamam ben onların her lafına,hareketine katlanırım kocamlada huzurumuzu bozmalarına izin vermem diyorsan tamamdır.

eger seni sevseydi gözü kimseyi görmezdi senin yanında dururdu... konuşmalarıyla sanki bir şeylere zemin hazılıyor gibi sende iyi düşün yaşın çok küçükmüş hiçbir şey için acele etmene gerek yok...

Aileme nasıl onaylatırım diye düşünmesi gereken o değil mi

Back
X