Mesaisine ragmen işim mi ?? Memurluga calusmak mi ? Ev hanimligina donmek mi?.cok realist bir kon..u

bnce ne olursa olsun işinizi bırakmayın çocuk büyüyor masrafları artıyor

ve bir kadının her zaman ekonomik özgürlüğü olmalı

ve bazı özel sektörler varki iş daha da garanti oluyor ne güzel kreşide varmış

biraz mesai olayına katlanacaksınız o kadar

Ne olursa olsun bir kadın kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Tek maaşla geçinmek çok zor. Çocuğunuz büyüdükçe masrafları da artacak. İşinizi bırakmayın derim.

Kesinlikle 2 ya da 3 yaşına kadar bebeğinizi büyütün sonra dönersiniz işe kpss ile. Bu yaşlar geri gelmez,tüm hayatını etkilemiş olursunuz bebişin anneye ihtiyacı var.

Bence maddi olarak büyük sıkıntınız yoksa bir süre bebeğinle ilgilen.
Çalışma durumunu da daha sonra düşünür netleştirirsin.

Bence çocuğunuzu 2-3 yaşına kadar büyütün. Is konusunda daha sonra harekete geçirin.
Biz kadınlar gerçekten çok yük aliyoruz. Çocuğumuzdan is icin ayrilmayalim. Daha sağlıklı büyütelim bebeğimizi..
maddi olarak evet bir tık aşağıda olacağız ama 3 yıl dişimizi sıkalım. Ev gecindirmek kadınların sorumlulugu defil unutmayin. Evet ben de evde oturalim diyen biri değilim çalışalım yada sosyal çalışmalarda bulunalım ama evimizi ihmal etmeyelim kendimizi yormayalim.
bir kac yıl bebeginizi büyütürken zaten sorumluluk alaniniz artacak biraz is hayatindan uzak kalmak hem size hem aile hayatiniza iyi gelecektir. Iki yıl ayri kalmak zorunda imissiniz biraz hasret giderin :) sonra vakti gelince kpssye calisirsiniz bulunduğunuz sehre yasa yakinlarina atanmak icin daha sıkı bir çalışma sarf edersiniz.
allah kolaylik ve huzur versin

bulunduğunuz şehre atan sende. illa memur olunca uzaklara gitmek gerekmiyorki. ben evime 5 dakka mesafe bi kuruma atandım tabi biraz fazla çalışarak.

özel sektörde çalışan biri olarak maddi durumum el verseydi 1 saniye düşünmeden oğlumu kreş yaşına kadar büyütür sonra kpssye çalışırdım. mesaisi fazlaysa çalışmayın derim 37 haftalık olunca doğum iznine ayrılın sonra doğum parasını alın 1 gün göstermelik çalışın işten istifa edin. oğlum hasta oluyor ben götüremiyorum annem ya da kayınvalidem götürüyor oyun oynamak istiyor yorgunken istediğim gibi vakit geçiremiyorum arkadaşlarım arıyor bebeğimle gezdik tozduk oyunlar oynadık diye benim sadece 1 günüm var içimde çoğu şey ukde kalıyor

Koleji bırakmanızı tavsiye etmem.
çocuğunuza da faydası olur.çalıştığınız koleje yazdırırsınız.
Bunun dışında çalışma azminiz varsa memurlukta olabilir.
Anneniz ya da Kayınvalideniz 1 sene yanınızda gelir.Ya da ücretsiz izin alırsınız.

Bebeğin doğduğunda memurluk kısmını komple kafandan atacaksın zaten.(kendin yapacaksın bunu:))
Çünkü ne bebeğinle başka bi şehire gidebilirsin, ne de bebeğini bırakıp gidebilirsin.
Oyüzden direk eliyorum.
Geriye kalan seçenekleri de ben şöyle değerlendirirdim.
Eğer çalışmanın aciliyeti varsa yaşına kadar yoksa 3 yaşına kadar evimde bebeğimle zaman geçirir, sonra da kreşe verir (3 yaşından sonra kresin anneden daha iyi
eğitim verdiğini düşünüyorum) çalışmaya devam ederdim.
Mesaisi fazla derken ayrıca?
Yani ben de 1 yaşında bebeğimi bırakıp özel sektörde çalışıyorum milyonlarca annenin yaptığı gibi.
Saat 6 dedim mi bağlasalar durmam!

Eski isimden ayrilmadim.. dogum iznindeyim tekrar donebilirim.ogretmenim ben bi kolejde calisiyordum..Ogretmen olarak memleketime atanmam cok zor.. ( mutlaka doguta gidicem

atanma zor ise kolejde devam et bence iznin bitince.annen bakar çocuğa.bence sorun olacak bi durum yok.eşin de biliyıor ki herkes bu durumu yaasıyor.ki siz şanslısınız aileleriniz yanınızda bakıcı derdi yok.evde oturunca maddi olarak katkın olmayacak malum çocuk da var eşin devlet memuruymuş iki maaş şart bu devirde.mesai saaatine takılma annen yanında nasıl olsa:)

Maddi olarak sıkıntı yaşamayacaksanız kesinlikle bebeğinizi büyütün. İş hayatı kadınlar için çok yıpratıcı, hele bebek olduktan sonra çok daha zor. Kpss'ye de hazırlanırsınız bir yandan Allah yardım eder inşallah istediğiniz yere atamanız olur. Özel sektör cidden çekilir dert değil.

Kadinlar gucludur ev isini esine yik internette videolar var 285 tl kpss icun omlari izle soru coz bebekle sinava hazirlan bence sansini dene

Ben bebekle kpss çalıştım çok da güzel puan aldım bulunduğumuz şehre atandım
Niye direkt memur olsam 2 yıl ayrı kalacağım diyorsunuz. Belki öyle olmaz. Benim düşüncem kadınların çalışması yönünde. Her kadın ayakları üstünde durabilse keşke.

Okulunizda kres varmis, bu con guzel.bence isinizi bu sene birakmayin, kpss ye calisin.
Mesai saatinde hic mi bos dersiniz yok ? Vardir heralde? Bos derslerinizde kpss calisin.
Evinizde de bakiciniz varmis, zorunlu haller disinda bebege o bakar siz de ders calisirsiniz.
Isinizi birakmayin diyorum cunku okulda kendi derslerinize daha kolay zaman ayirirsiniz. Tamamen evde olsaniZ oturup cocukla kpss calisilmaz bence.
Bi de siz tamamen evde oturursaniz size yardimci olacaklar da zaten evdesin derler tum yuk sana kalir.
Bulundugunuz sehre atanbilirsiniz, kesinlikle hayal degil.
Bransinzi ve sehrinizi bilseydik daha net bisey soylerdim

Ben kolejde calistim 2 yil, genel olarak ozel egitim kurumlari aynidir, ömür tüketmeye degmez,

memur olmak zor ama olduktan sonra cocugubuza cok daha fazla zaman ayirabilirsiniz ve rahat edersiniz
40, 50 yasinda ozel okulda calisabileceginizi dusunuyormusunuz? O yastan sonra kpss ye girip de atanacakmisiniz?hayir
O halde en yakin zamanda meb e gecmelisiniz.
Baska sehre gitseniz bile 1 yil , 2 yil degil

Ben evde hic calismadim kpss ye , okulda bos derslerde ve serviste okul donusu calistim, kendi sehrime atandim,
Siz de kendinize guvenin yaparsiniz ins.

Dürüst olmak gerekirse, öğretmen olsam ve kolejde çalışıyor olsam devlete geçmeyi düşünmezdim.

Daha yeni mezun biri olarak, ileride çocuklarımı kolejde okutmak istiyorum. Sizin bu açıdan şansınız oldukça iyi. Ayrıca okulda kreş varmış ve yanınızda götürme şansınız olacak.

Ayrıca atanma durumunda eşinizden ve bebeğinizden farklı bir şehre atanabilirsiniz. Maaşınız tatmin edici ise, ayda 1 ya da 2 defa temizlik için yardımcı alarak, eşinizle de iş bölümü yaparak, bu süreci atlatırsınız.

Ayrıca özel sektörde çok çabalar, çalışırsanız çok iyi yerlere gelmeniz mümkündür. Devlette bu biraz daha yavaş gerçekleşir. Anne olmuş olmanız, kendi hayallerinizden ve isteklerinizden vazgeçmeniz anlamına gelmez.

Siz anneyseniz, eşinizde baba. Çocuğunuzla eşit ilgileneceksiniz, eşit bakacaksınız. Yetemediğiniz yerde eşiniz devreye girecek.

bebekle ders çalışmak zor olsa da ben kesinlikle kpss ve memuriyet derim.
mezuniyetiniz nedir?
ayrıca yine ayrı kalmayabilirsiniz belli mi olur belki de bulunduğunuz ile atanırsınız.
ümitsizliğe düşmeyin özel sektörde nereye kadar.

benim bebeğim yoktu ama bende evliyken kpss ye girdim ve Allaha şükür hiç beklemediğim bir puanla yaşadığım şehre atandım.
çok da gözünüzde büyütmeyin bi deneyin derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…