Mesaj saati

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.849
3.164
133
Valla konuyu aslında gece açacaktım ama biraz sinirim geçtikten sonra açabiliyorum.
Arkadaşlar işle ilgili mesajlar saat kaçtan sonra atılmaz, belli bir saatten sonra işle alakalı gelen mesajlara cevap veriyor musunuz?

Valla konuyu aslında gece açacaktım ama biraz sinirim geçtikten sonra açabiliyorum.
Arkadaşlar işle ilgili mesajlar saat kaçtan sonra atılmaz, belli bir saatten sonra işle alakalı gelen mesajlara cevap veriyor musunuz?
İşe ve atan kişiye göre değişir. Ama mesaj atan eğer gecenin geç saatinde attıysa görmediysen ya da cevap yazmadıysan hesap sormaya hakkı yok olamaz da zaten .

İş var iş var. Eşim önemli bir fabrikada görevli, üretim durmuş saat 03:45 gibiydi. Aradılar açtı açacak.Kalktı gitti hatta. Ben kamudayım, 17:30 dan sonra birisi arasa bile milyonkez özür diler. Kuruma , işe , işin önemine göre değişir.

İnternet üzerindeki bir dil öğretme sitesinde Türkçe dil bilgisi anlatımlarını yazıyorum. İşverenim yabancı. Kadın bana konuşalım diyor mesela saat veriyor, saate uymuyor. Mesela diyor ki pazar saat 4’te arayacağım, 4’ü kesinlikle geçiyor. Ya da salı 11’de arayacağım diyor, saat 1’de ancak yazıyor. Buraya kadar sorun yok ama bazen gün kararlaştırıyoruz kadın bana mesaj atmıyor gece 11 de yazıyor. Sonra bir kere aynı şeyi yaptı, ertesi gün bana mesaj attı dün neden girmedin diye. İşin garibi kendisinin yaşadığı ülke ile benim yaşadığım ülkenin saati aynı. Hani saat farkı desem değil. Konuşmak istiyorum ama bir taraftan kendimi haksız görüyorum.

Bence de mevkiye ve kişiye bağlı.Beni geç saate aramazlar, sıradan memurum çünkü.Ama akşam belli saatte müdürümü üst makamdan aradıklarında o da şefimi arar konuyu öğrenmeye çalışır haha.Ertesi gün de iş yerinde arayanlara kızılır,sayılır vs 🙈

Ama benle eşit birinin bence aramaya hiç hakkı yok.Hatta üst makam da olsa akşam 9'dan snra aramaları hiç etik değil.

Normal şartlarda 19.00'dan sonra kimsenin mesajına-mailine dönmem. Sadece benim kodladığım programı kullanan ekip arkadaşlarımın sorularına görür görmez cevap veririm saat fark etmeksizin, çünkü benim programım olduğu için verdiği hataların çözümünü başkalarının bilmesi çok zor oluyor. Benim kontrol etmem en kısa ve en kolay çözüm, böylece kimsenin işi de aksamamış oluyor.

İnternet üzerindeki bir dil öğretme sitesinde Türkçe dil bilgisi anlatımlarını yazıyorum. İşverenim yabancı. Kadın bana konuşalım diyor mesela saat veriyor, saate uymuyor. Mesela diyor ki pazar saat 4’te arayacağım, 4’ü kesinlikle geçiyor. Ya da salı 11’de arayacağım diyor, saat 1’de ancak yazıyor. Buraya kadar sorun yok ama bazen gün kararlaştırıyoruz kadın bana mesaj atmıyor gece 11 de yazıyor. Sonra bir kere aynı şeyi yaptı, ertesi gün bana mesaj attı dün neden girmedin diye. İşin garibi kendisinin yaşadığı ülke ile benim yaşadığım ülkenin saati aynı. Hani saat farkı desem değil. Konuşmak istiyorum ama bir taraftan kendimi haksız görüyorum.
Haksız değilsin. Gece 11de gelen mesaja donme. Neden dönmediğni de açıkla.

Benim nisanlim araba tamircisi kendisine ait is yeri var yolda kalan arar ama nadir olur bu durum.Ben 8den snr acmiyorum telefonlari.

Haksız değilsin. Gece 11de gelen mesaja donme. Neden dönmediğni de açıkla.
Hah İşte neden dönmediğimi söylemeye utanıyorum. Daha doğrusu karşımdaki insan anlayışlı olur mu, anlayış gösterecek insan böyle davranmaz onu da biliyorum.
Mesela benim Türk bir işverenim de var, adam bayramda yazmış e geç cevap verdim açıkladım da malum bayram ondan geç yazıyorum diye. Evet belki annem babamla aynı ülkede değilim ama benim de bayramım sonuçta. Adam hiçbir şey demedi tabii haklısınız dedi.
Bu kadının kendi verdiği saate uymaması, sonra akşam yazıp cevap alamayınca hesap sorması ve ben durumu anlattığımda “bir daha girmeyeceğin zaman haber ver benim programım var” demesi bana saçma geliyor. Bazen bunun için bırakmayı bile düşünüyorum.

Mesajın kimden geldiği önemli. Bizim saha ekibi gece gündüz çalışır önemli bir şey varsa müdürüm istediği saatte arayabilir ama bazı personeller ve müdürler sırf sarkıntılık için gereksiz mesaj atabiliyor. O yüzden adamına göre muamele şart.

Yani mesela saat öğlen 11de konuşalım diyor, e ben de dersim yok diye kabul ediyorum. Bekliyorum yazmıyor. E ben iki saat sonra dersteyken mesaj atıyor. Şimdi yalnızım ama bir ay sonra Türkiye’ye geçeceğim, ailemle olacağım, o zaman nasıl olacak?

mesaja ders bitince cevap verip dersteyim 11 demiştiniz 11 de uygundum deseydiniz keşke.

Yani mesela saat öğlen 11de konuşalım diyor, e ben de dersim yok diye kabul ediyorum. Bekliyorum yazmıyor. E ben iki saat sonra dersteyken mesaj atıyor. Şimdi yalnızım ama bir ay sonra Türkiye’ye geçeceğim, ailemle olacağım, o zaman nasıl olacak?
Uygun olduğunuz zaman cevap vereceksiniz, yada açıkça uygun bir dille söyleyeceksiniz.

Back
X