Mesleğimi aşağılayan arkadaş

Birolmak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2019
183
86
18
35
Merhabalar. Dun yasadigim bir olayi anlatmak istiyorum size. Ailecek gorustugumuz bir cift var. Adam bakanlikta mufettis karısı da gisede memur. Kadin calismak istemedi uzun sure adam zorla ikna edip kpssye gir diye zorladi o sekilde ise girdi. Kadin acik ogretim mezunu. Adam da kucuk bir ilden universite mezunu. Isletme okumuslar. Anlamaniz icin anlatiyorum bunlari. Gercekten benim icin onemli degil esasinda. Ben cok bilinen bir universitede muhendislik okudum. Turkiyede ilk beste gosterilen bir universite. Kamuda kendi isimi yapiyorum. Cok sukur isim var kafasindayim. Daima sukrediyorum. Cunku oncesinde ozel sektorde calistim ve cok yiprandim.

Dun disarda bulustuk bu ciftle. Adam arayip cagirdi bizi. Sohbet muhabbet. Meseleyi hep paraya getiriyor. Daha onceki bulusmamizda da ne kadar birikiminiz var diye sormustu. Biz de yok demistik. Onlarin varmis. Anlatmisti. Simdi de tatilden donmusler. Anlat anlat bitiremedi. Tatilden donmusler ertesi gun bizimle bulustular. En son 6 ay once gorusmustuk bu arada.

Asıl meseleye geliyim. Dedi ki mufettis maaslari da geri kaldi. Az cok az dedi. Bana bakip yanlis anlama da memurla muhendisle ayni parayi alacagiz neredeyse. Muhendisler bile 5.5 aliyor simdi dedi. Ben kaldim bi. Sonra yook canim hic yanlis anlamadim dedim sitemli. Sonradan cok sey geliyor aklima ama o an ortam gerilmesin diye bisey demedim. Bir meslektasi ucuncu dereceymis de 6.5 aliyormus. Allahtan kendisi birinci derece olmus yoksa nasil gecineceklermis. Kendi maasini soylemedi ama tas catlasin 500 daha fazladir. Anlamadim ne gerek vardi bu konusmalara. Kendimi cok kotu hissettim. Sizce cevap verse miydim. Bu arada ne esim ne ben maastan harcadigimiz paradan filan bahsetmeyi sevmeyiz. Esim benim iki katim kazaniyor neydeyse ama bir kere bile lafini etmedi mesela.

Iyi de bu ergen muhabbetine dönmüş bir mesele nedir ki sen kaç para aliyon vay ben şu kadar aliyorum şuraya gittim demek ne biliyim çok komik geliyor bana
Ama sizde madem sohbetinden hazzetmediginiz insanlar gitmeyin gorusmeyin yok illa gorusucem derseniz de cevabini verin içinizde kalmasin.

Böyle ezik büzük tipleri çok arıyor musunuz ?
Bir insan her zaman kendinde eksik olanı söyler.
Bunlara ne arkadaş derim ne de karşılarında susarım.
Kardeşlerimin bile maaşını bilmem. Bence maaş özel bir bilgi . Sınırlarınızı çizemediğiniz için siz ve eşiniz haksız.

Meslekler sadece para için yoktur. Mühendislik çok güzel meslek. Ayrıca ben ne mühendis maaşları biliyorum. Dudak uçuklatır. Neye göre kime göre kıyaslamış maaşları.
Bu tür davranışlar kendi içlerindeki özgüvensizlikten kaynaklanıyor. Hiç aldırış etmeyin.
Genel olarak yatırımınızı falan etrafa anlatmayın zaten. Güvenilir olmayabilir.
Üzmeyin kendinizi . Böyle insanlar heryerde.

Ben bu boş ve anlamsız muhabbette sizin aşağılandığınız izlenimine kapılmadım.
Müfettiş bey sizin üzerinizden övünmüş.
Ciddiye alınıp,dert edilecek bir konu değil.
Bununla birlikte yerinizde olsam bu çiftle arkadaşlığımızı sürdürmezdim.
Kötü de olmam,karşılaşınca; merhaba,nasılsınız?
Buluşma,görüşme,misafirlik işlerine girmezdim.

Buradaki herkes sayılı unilerden iyi bölümlerden mezun zaten :)

Adam küçük bir ildeki üniversiteden mezun olup iyi yerlere gelmiş olabilir, eşi açıktan okuyup atanmış olabilir ne var bunlarda? Olmayacak şeyler mi? Açıktan okuyup hukuk kazananlar var bilmem biliyor musunuz?

Maaş muhabbeti sıkıntı olmuş. Ama ilk defa denk gelmiyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. İnsanlar sizi rahatsız, huzursuz ediyorsa aradikalrinda gitmeyin nacizane

ortam gerilmesin diye susmak mi? ben ortamdan kiymetliyim, eger gerilmissem zerre tereddut etmem gererim.

hele boyle ezik tipleri... stres atmak icin bilincli gererim. sonra da yuzlerine bakmam
hayat yeterince stresli. iş yeterince stresli..bi de tam oh diyip nefes alacagim vakitte hic boyle tiplerle ugrasamam.
cikarin hayatinizdan lazim degiller bence.

Sizi kiskanmis maasiyla ustunluk kurmaya calismis. Boyle kisiliksizlerle ayni ortamlarda bulunmayin. Cevap olarak ne diyebilirsiniz ki kim bilir nasil girdi isine sinir bozmaktan baska ise yaramazlar

Arkadaşınız patavatsızmış ancak burada mesleğinizi aşağılar bir konuşma göremedim ben.Adam kendine göre maaşları kıyaslıyo ve maalesef artık günümüzde kamuda mühendis maaşları çok gibi görünse de en neticede 1. Derece bile olsanız 6.5 u geçmiyo ki bence eğer yoğun bir kurumda çalışıyorsanız hele ki mesai vs kalınan bir kurumsa cidden verilen emeğe maaşlar çok düşük!

Enerjimizi somuren bizi yoran insanlardan uzak durmak gerekiyor.gorusmek zorunda oldugun 1.derece yakinlardan degiller sonucta.

Yazmadan edemedim.
Müfettişin karısı bu konuşmaya müdahil olmamış sanırım.
Dolayısıyla onun AÖF mezunu olmasının da,
zoraki işe girmesinin de konuyla bağlantısını anlayamadım.
Adamın nerden mezun olduğunun da bir önemi yok aslında.
Adam mezuniyeti ile değil statüsü ve maaşı ile övünüyor çünkü.
Ayrıca atanıp kamuda iyi bir pozisyona gelen bir kişinin artık hangi küçük ildeki,
hangi önemsiz üniversiteden mezun olduğunu konuşmanın da bir anlamı yok.
Adam müfettiş olmuş mu?Olmuş.
Bence bu bir başarıdır.
Üstelik sizin deyiminizle sıradan bir üniversiteden mezun olup da bunu
başarmak kolay iş değil.
Belki alt yapısında bu duygu olduğu için savunma mekanizmasını harekete geçirip pozisyonunu ve kazancını gündeme getiriyordur.
Sebep nolursa olsun iş yaşamında bu tip insanlar var ve hep olacaklar.
Takılıp,üzülürecek bir konu değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…