Meslegimi sevmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu da aklımda olan bir seçenek çok tercihim yok bu seçenek de efor istiyor oldukça zira işe alınmak için o yan dallarda bir şeyler yapmış olmak lazım ama en mantıklısı da bu gibi duruyor.

ben sizin hevesinizi kirmak istemem,
bir cok arkadasim lisanstan sonra tamamen farkli alanlarda yeniden lisans egitimi aldilar.

Sadece kisisel olarak ben olsam yeniden lisans okumaktansa kendi alanimda devam ederdim sanirim, yuksek falan yapardim, yeniden lisans yapmak yerine. Kisisel bir karar tamamen.

Tamamdır. Dert sizin konu sizin..

Eğer hayatınız boyunca aynı meslekten devam edecekseniz (ki yeni rotalar çizmek için hiç geç yaş değil) mesleğinizin olumsuz yanlarından çok olumlu yanlarını düşünün ve onlara odaklanın.

Kimsenin mesleği kusursuz değildir bence. Pozitif yanlar olduğu gibi negatif yanlar da olur. Örneğin çok kazanırsınız ama özel hayatınız, kendinize ayıracağınız zaman bile olmayabilir vs.

Mesleğinizi söylememiz çok saçma. Böyle kimse size yardımcı olamaz.
mesleğimin önemi yok ki sonuçta sevmiyorum x olsa ne olacak y olsa ne olacak? başka alana yönelebilir miyim bu yaştan sonra yoksa alışabilir miyim çalışa çalışa bunu merak ediyorum.

Çalışmıyorsanız hangi iş ortamında eziyet çekiyorsunuz?
Isınızın farklı alanlarına bakın, alan dışı yüksek lisans yapın, 17 yaşında erken demissiniz tercihe, katılıyorum ben de yanlış tercih yapmıştım, o yüzden ilk lisansı bitirir bitirmez ikinci lisansımı okudum.
21 yaşında başlasanız, 25 yaşında biterdi.
Sonra okuduğum 2. Lisans da iş olarak tatmin etmedi, alan dışı yüksek lisans yaptım.
Sağlık alanından mezunum, ilgili bir mühendislikten yüksek yaptım, doktoraya da başladım, bitirmek kısmet olmadı.
Ilk lisansım bittiğinden beri de calisiyordum bu arada.
böyle söylerken kolay ama yüksek lisansta canım çıktı mesela. Hayatımda programlama görmemiş biriydim. Program yazmayı öğrendim.
Yapmayı hayal ettiğim isin ithalat ayagi vardi, dolar basinı alip gidince vazgeçmek zorunda kaldım.
Mesleki hedefim 30 umdan sonra kendi işimin olmasiydi, hayatin bana getirdikleri ile şekillene sekillene hedefimi gerceklestirdim.
hic bir sey ayaginiza hazır gelmez.
eğer yeni bir kariyer hedefiniz varsa, ve bu hedef tıp değilse, girin bir ise hem okuyun hem çalışın.

teşekkür ediyorum pozitif cevabınız için

daha önce çalışmadım demedim dikkat ederseniz çalıştığım zamanlarda olan şeyler bunlar bi süredir işsizim sadece. teşekkürler güzel örnekler için.

mesleğimin önemi yok ki sonuçta sevmiyorum x olsa ne olacak y olsa ne olacak? başka alana yönelebilir miyim bu yaştan sonra yoksa alışabilir miyim çalışa çalışa bunu merak ediyorum.
Tabi ki fark eder.
Risk alınacak meslek var meslek var.
Bana deseniz ben doktorum. Tarih öğretmenliği istiyorum. Ben risk almayın olmaz derdim.
Onun yerine birkaç yıl doktor olarak çalışın sonra biraz sermaye olsun cafe açın arsa alın tarım yapın daha iyi olur derdim.

Örnekler mesleğe göre verilirdi. Bundan sorduk.

yorum yapmayacağım size siz de benim konuma yapmayın zorunda değilsiniz sonuçta.

Çalışabilirsin sevmiyorsan bırak yas daha 26

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…