haklısınız riskli yola girmek lazım biraz cesaretimi toplayıp karar vermem lazım biliyorum ne yapmak istediğimi ama acılı bir yol birazTıp olsa uzmanlık alanını değiştirebilirdiniz, elbet sevdiğiniz bir staj olmuştur. Mühendislik desem çok farklı alternatifler iş alanları yaratılabilir. Belki hukuk mezunu olabilirsiniz hakim savcı olmadıysanız avukatlık yapmak da size karakterinize uymamış olabilir, ki herkesin rahatlıkla yapabileceği bir meslek değil biraz dişli ve girişken olmak gerek gibi. Herneyse mesleği bırakalım da siz ne olmak istiyorsunuz. Ömür boyu sevilmeyen iş yapılamaz yaşınız kaç olursa olsun baştan başlama şansınız var ama ne istiyorsunuz ondan emin misiniz?
katılıyorum hepsi çok mantıklı adımlar gerçekten sıra sıra sorgulamaya başlamak lazım. kendini geliştirmek önemli bu konuda ama o da zor bir yol cesaret etmem lazım sonunda ne olursa olsun deyip sanırım.Ben olsam önce mesleğimle ilgili sevebileceğim bir alan var mı, ona bakarım
Yoksa, yüksek lisans ile sevebileceğim, bana iş imkanı sunacak bir alan olur mu ona bakarım.
Hiç olmazsa o zaman gecikmeden sevdiğim bir alanda eğitim almaya çalışırım.
Sorun mesleğimi sevmemekten ziyade başka bir mesleği çok sevmekse, diğer tüm seçenekleri denemeden o meslek için uğraşırım.
Mühendislikler farklı alanlarda çalışmaya daha müsait alanlar diye gözlemliyorum. Tabi kendini geliştirme ve hangi dalda eğitim alındığıyla da ilgilidir bu.
bunu demek istedim işte eğitim almam şart bunun için değer mi bilemiyorum yani değer tabi de sonuçta tekrar okumayı göze almak lazım. ağır bir bölüm olduğundan çalışırken de zor olur.
bi bakayım dediğiniz alana merak ettim. robotik çok işin içinde değilim tabi girmeden zorluğunu da anlayamam ama çok ağır olduğunu tahmin ediyorum belki ufaktan başlarım en azından kolay yayınları okumak gibi en başta sadece. matematik severim de körelmişimdir yani ona da eğilmek lazım olacak.O zaman mesleğimi sevmiyorumdan çok alan değiştirmek istiyorum durumundasın
Robotik çok zor onun yerine benzer ama çok daha hafif bir bölüm var Data Science, istihdamı da gayet iyi. Verisetlerinden istatistik çıkarma, veriyi görselleştirme şeklinde çeşitli işler yapılıyor.
Biraz istatistik öğrenirsin, biraz Coursera sertifikası alırsın olur. Coursera'da Data Science, Business intelligence sertifika kursları var onlara bakmanı öneririm.
Bir de şöyle bir durum var robotik robot yaptım kolunu oynattı vs değil filmlerdekiyle alakası yok%100 en ağır şekliyle matematik. Uzaktan karizma duruyor ama belki matematik sevmiyorsan bu işi sevmiceksin. Cidden bu işi yapıcam dersen bu alandaki yayınları indirip göz atmanı tavsiye ederim ilk olarak.
Bir mühendis olarak teessüf ederim, sadece bunlar mi önemli meslekTıp diş ya da hukuk
Hukuk olabilir
Ya da konu faks
Vallahi şiştim. Söylesene kardeşim hangi meslek madem fikir istiyorsun. Ayyy ben hiç böle mıymıy şeylere gelemiyorumÇalışabilirsin sevmiyorsan bırak yas daha 26
Bilgisayar mühendisiyim, derslerde gayet başarılı olduğum halde 2. yıl okulu bıraktım. 15 gün sonra geri yolladılar ama okumak istemiyorum diye gerçekten ısrar etsem ses çıkarmazlardi. Siz aslında tam olarak ne istediğinizi bilmiyorsunuz, bilmiş olsanız bu kadar özgüvensiz olmazdınız. Kaldı ki mühendis olup alanı dışında çalışan kişiler var, ör: jeofizik mühendisi olup satınalma yapan, maden mühendisi olup finansta çalışan arkadaşlarım gibi. Okul başarısıninda çok fazla önemli olduğunu düşünmüyorum, önemli olan çalışkan olmak ve çabalamak. Roket bilimi değil sonuçta?farkındayım empati yapamayacaksınız da zor kazandığım 4 yılda bitirdiğim bölümü ailem ne kadar emek verdiğimi gördü ve onlar da emek verdi istersem temizlik işçisi olayım emek verilen bir şeyi bırakmak şımarıklık olarak görülebilir ailede.
MühendisVallahi şiştim. Söylesene kardeşim hangi meslek madem fikir istiyorsun. Ayyy ben hiç böle mıymıy şeylere gelemiyorum
ne mühendisiymiş çoğu fuzuli zaten. Ellini sallasan mühendis şu anda .Mühendis
Demek ki Boğaziçi’ni Bilkent’i bitirmemiş. Kuzenimin eşi boğazıçı işletme mezunu. Son senesinde dünya kadar maaşla iş teklifi aldı. Okuduğu üniversite o bölümde bir numara ise iş sıkıntısı yaşamaz kiÖyle olsa şuan işi olurdu
Bilmiyorum yazmamış devlet sırrı galibane mühendisiymiş çoğu fuzuli zaten. Ellini sallasan mühendis şu anda .
hayır işin ilginç tarafı o kadar çok mühendis vardı ki. söylesene tahmin edilebilecek sanki.Bilmiyorum yazmamış devlet sırrı galiba
Teşekkür ediyorum bir yandan araştırıyorum buradan bir kaç iyi öneri de aldim sagolun. Umarım herkes gönlüne göre bir yerde çalışır.Niye herkes bu kadar takmış mesleğine anlamış değilim ? Dünyanın en kolay/en çok para getiren işi olsa ne olmasa ne,mutsuzmuş sonuç olarak.
Yeni bir bölüme başlayabilirsiniz,geç falan değil.Ama seçeceğiniz bölümde iş imkanlarını iyi araştırın derim.
Bende öyle dusunuyorun işteDemek ki Boğaziçi’ni Bilkent’i bitirmemiş. Kuzenimin eşi boğazıçı işletme mezunu. Son senesinde dünya kadar maaşla iş teklifi aldı. Okuduğu üniversite o bölümde bir numara ise iş sıkıntısı yaşamaz ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?