Meslegimi sevmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
haklısınız riskli yola girmek lazım biraz cesaretimi toplayıp karar vermem lazım biliyorum ne yapmak istediğimi ama acılı bir yol biraz

katılıyorum hepsi çok mantıklı adımlar gerçekten sıra sıra sorgulamaya başlamak lazım. kendini geliştirmek önemli bu konuda ama o da zor bir yol cesaret etmem lazım sonunda ne olursa olsun deyip sanırım.

bunu demek istedim işte eğitim almam şart bunun için değer mi bilemiyorum yani değer tabi de sonuçta tekrar okumayı göze almak lazım. ağır bir bölüm olduğundan çalışırken de zor olur.

O zaman mesleğimi sevmiyorumdan çok alan değiştirmek istiyorum durumundasın

Robotik çok zor onun yerine benzer ama çok daha hafif bir bölüm var Data Science, istihdamı da gayet iyi. Verisetlerinden istatistik çıkarma, veriyi görselleştirme şeklinde çeşitli işler yapılıyor.

Biraz istatistik öğrenirsin, biraz Coursera sertifikası alırsın olur. Coursera'da Data Science, Business intelligence sertifika kursları var onlara bakmanı öneririm.

Bir de şöyle bir durum var robotik robot yaptım kolunu oynattı vs değil filmlerdekiyle alakası yok %100 en ağır şekliyle matematik. Uzaktan karizma duruyor ama belki matematik sevmiyorsan bu işi sevmiceksin. Cidden bu işi yapıcam dersen bu alandaki yayınları indirip göz atmanı tavsiye ederim ilk olarak. Google'a reinforcement learning robotics yaz çıkan yayınlara bak

Dediğim gibi bu işlerle uğraşmak için veriyle uğraşmayı sevmek, matematik istatistik sevmek gerekiyor. Sevmiyorsan bulaşma tavsiyem.

bi bakayım dediğiniz alana merak ettim. robotik çok işin içinde değilim tabi girmeden zorluğunu da anlayamam ama çok ağır olduğunu tahmin ediyorum belki ufaktan başlarım en azından kolay yayınları okumak gibi en başta sadece. matematik severim de körelmişimdir yani ona da eğilmek lazım olacak.

işini severek yapan pek insan görmedim etrafımda.insanlar hep bişeylerden şikayetçi,hayallerini yakalananlar da dahil. İş hayatı zaten başlı başına sıkıcı. Ortam önemli, işin ne olursa olsun ortamı yakalayamadın mı çile oluyor. Pratikle teori farklı oluyor bir de. Ben okurken nefretle okudum ama işimi seviyorum.

Ben de mühendisim, lisansı bitirir bitirmez akademik kadro aldım araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladım. Yazılım alanındaydım, yüksek lisansımı biraz daha farklı bir alanda yaptım. Ancak asıl istediğim mühendislik bilgimi kullanabileceğim bir sağlık alanına geçmekti. Yurtdışına doktora başvurusu yaptım ve kabul alıp buraya geldim, teknik olarak tamamen alan değiştirdim kişiselleştirilmiş kanser ilacı geliştirme alanında çalışıyorum, çok agresif bir meme kanseri türü ve metastatik hücreleri için kişinin genetik materyaline uygun olarak olası ilaçları istatiksel olarak hesaplayacak bir yazılım programı geliştirmek üzerine çalışıyorum. Doktorada oturdum detaylı olarak biyoloji ve genetik öğrendim en baştan çok acılı bir süreç oldu ama değdi çünkü şu an alanımı çok seviyorum.

Akademisyenliği seviyor muyum? Kesinlikle hayır. Doktoradan sonra akademide kalacak mıyım? Kesinlikle hayır. Zaten şu anda projemi de bir şirket bünyesinde yapıyorum, doktorayı bitirebilirsem şirkete geçeceğim direkt.

Yani demem o ki eminim önünüzde birçok alan vardır deneyebileceğiniz, bunlar sıfırdan meslek edinmekten daha kolay olabilir. Ben sadece programlama bilgimle şu an çok farklı bir iş yapıyorum ama sonuç olarak yine bütün gün kod yazıp analiz yapıyorum :)) Ne mühendisisiniz bilmiyorum ama özellikle bilgisayar - yazılım - elektronik - haberleşme gibi alanlardaysanız birçok fırsat çıkabilir karşınıza.

Aynı durumdaydım, 23 yaşında üniversiteye tekrar gittim. Alanımda iş hayatına atılmam geç oldu, hala çömezim işim için. Ancak mutluyum, işim eğlenceli geliyor. İlk mezun olduğum bölüm maaşı daha iyi bir bölümdü ama zulüm gibi geliyordu.

Bilgisayar mühendisiyim, derslerde gayet başarılı olduğum halde 2. yıl okulu bıraktım. 15 gün sonra geri yolladılar ama okumak istemiyorum diye gerçekten ısrar etsem ses çıkarmazlardi. Siz aslında tam olarak ne istediğinizi bilmiyorsunuz, bilmiş olsanız bu kadar özgüvensiz olmazdınız. Kaldı ki mühendis olup alanı dışında çalışan kişiler var, ör: jeofizik mühendisi olup satınalma yapan, maden mühendisi olup finansta çalışan arkadaşlarım gibi. Okul başarısıninda çok fazla önemli olduğunu düşünmüyorum, önemli olan çalışkan olmak ve çabalamak. Roket bilimi değil sonuçta?

Niye herkes bu kadar takmış mesleğine anlamış değilim ? Dünyanın en kolay/en çok para getiren işi olsa ne olmasa ne,mutsuzmuş sonuç olarak.
Yeni bir bölüme başlayabilirsiniz,geç falan değil.Ama seçeceğiniz bölümde iş imkanlarını iyi araştırın derim.

Teşekkür ediyorum bir yandan araştırıyorum buradan bir kaç iyi öneri de aldim sagolun. Umarım herkes gönlüne göre bir yerde çalışır.

Bende öyle dusunuyorun işte

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…