Meslegimi sevmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu arada gerçekten bu sitede yardımcı olmak isteyen insanların sayısı azalmış anladığım kadarıyla.
yardım edenlere sonsuz teşekkürler onların yeri ayrı.
konuma daha fazla cevap istemiyorum başka yerlere yönlendirelim linçleri lütfen kapatılırsa mutlu olurum konu.

kısa çalışma sürelerim oldu ve stajlarım bunu burada açıklamak zorunda bile değilim neyse
Evet emeginin karsiligini almadan calismissin. Calismak denir mi buna bilemiyorum... is bulamamayi dert edinsen anlarim ama meslegi sevmiyorum diyorsun ustelik ne meslek yapsan mutlu olursun onu bile yazmamissin...

Ablacım meslek yazarsan insanlar daha iyi fikirler verir böyle hepsi havada

Misal tıp okudun insanlarla uğraşmayı sevmiyorsun ama -> 2 yıl master tak biyoteknolojiye yönel

Tıp okudun kan görmekten iğreniyorsun -> radyolog ol

Mühendissin daha sosyal yönü olan bir iş yapmak istiyorsun -> UX designa yönel

.....

Şimdi ne iş yapıyorsun
Neden mutsuzsun
Neyden mutlu olurdun
Eğitim olarak ne kadar zaman yatırabilirsin yüksek lisans mı, sertifika tipi bir program mı, tekrar lisans okuma mı

Bunları bilmeden tavsiye nasıl verelim?

katılıyorum okurken bir şekilde bitirdim çalışırım da diyordum ama öyle değil sevmeden yapılmıyor. sevdiğim bir yan dalını bulursam olabilir ona da epey efor lazım bana da cesaret lazım ben ilk planda bunları öğreneceğim restini çekmem lazım biraz yoksa beni işe almazlar ki yan dalları bilmezken.

okuduğunuz bölümü ve işinizi bilmeden fikir veremiyorum. biraz araştırma yapmak zorundasınız bu durumda. bölümünüzle iglili forumlarda yazışsanız belki daha net fikirler alabilirsiniz.

Konunuzu okuyunca ilk aklımdan geçen mühendislik oldu. Adı afilliydi eski geleneklere göre ama bugün pek bir anlamı yok. Sıkılmakta haklısınız. İş bulması zor bir meslek şu dönemde.

Ablacım meslek yazarsan insanlar daha iyi fikirler verir böyle hepsi havada

Misal tıp okudun insanlarla uğraşmayı sevmiyorsun ama -> 2 yıl master tak biyoteknolojiye yönel

Tıp okudun kan görmekten iğreniyorsun -> radyolog ol

Mühendissin daha sosyal yönü olan bir iş yapmak istiyorsun -> UX designa yönel

.....

Şimdi ne iş yapıyorsun
Neden mutsuzsun
Neyden mutlu olurdun

Bunları bilmeden tavsiye nasıl verelim?
teşekkür ederim en mantıklısı bu galiba yeniden lisans okumak değil de

ben de mi öyleyim acaba ailem mesleğin var ne güzel falan diye yaptığından mı bi rahatlayamadım gitti :eek: pek sanmıyorm ama.
Olabilir bizimkilerin ikisi de sinif öğretmeni olduğu icin ben cok önyargiliydim issiz kalirim gene sinif öğretmeni olmam diyordum öyle nefret ederdim meslekten ve cocuklardan :KK70: Sonra stajda farkettim cocuklar aslinda cok tatli yaratiklarmiş. Düsünsene bi derste hayvan sevgisini anlatiyorsun diğer derste geliyorsun camin önüne ekmek kiriklamislar kuşlar yesin diye :KK68:
Sizin de elbet meslekte sevdiğiniz özellikler vardır. Yani her insanin vardır mesleğinde sevmediği ve sevdiği yanlar önemli olan sevdiğine tutunmaktır. Öğrenilmiş çaresizlik mi dersiniz artık ne dersiniz bilemem ama ülkemizde iş bulmak çok zor bir işi garantiye almadan diğer işten ayrılmayın. Ve öğrencilik çok güzel 2.üniversite de cok eğlenceli olur korkmayın okuyun

Evet emeginin karsiligini almadan calismissin. Calismak denir mi buna bilemiyorum... is bulamamayi dert edinsen anlarim ama meslegi sevmiyorum diyorsun ustelik ne meslek yapsan mutlu olursun onu bile yazmamissin...
iş bulmamak da dert tabi taş yiyerek yaşanmıyor ama çalışırken de sevmiyordum yani çalışsam belki yıllar sonra alışırım bilemiyorum. istediğim meslek bambaşka ağır bir dal robotlarla falan ilgili kendi mesleğimle birleştirebilirsem belki olur epey yorucu bir yol göze almam lazım.

Bence 17 yaşında meslek seçmek için çok küçük bir yaş bende kararımdan pek memnun değilim. Biraz özelde çalıştım ama istediğim şartları bulamadım sonuçta 4 yıl üniversitede emek veriyoruz karşılığını görmeyince insan iyice soğuyor. Özeli bıraktım kpss çalışıyorum olursa olur olmazsa olmaz. Bir süre canımı çok sıktım bu konuya ama faydası yok.

Biz değilsek
Bizden niye sakladın diyesi geliyor insanın :)
anladım sizin nasıl anladığınızı öyle demek istemedim tabiki niye şımarık diyesiniz bana ailemden başkası niye desin yada. sadece önemli olan şey mesleğim değil bu konuda fark etmez hangi meslek olduğu sevmiyorum sonuçta.

Bence 17 yaşında meslek seçmek için çok küçük bir yaş bende kararımdan pek memnun değilim. Biraz özelde çalıştım ama istediğim şartları bulamadım sonuçta 4 yıl üniversitede emek veriyoruz karşılığını görmeyince insan iyice soğuyor. Özeli bıraktım kpss çalışıyorum olursa olur olmazsa olmaz. Bir süre canımı çok sıktım bu konuya ama faydası yok.
katılıyorum sadece zaman kaybı yaşanıyor kpss de çalışsam aynı mesleği yapacağım sonuçta ama ben de deniyorum yine de.

iş bulmamak da dert tabi taş yiyerek yaşanmıyor ama çalışırken de sevmiyordum yani çalışsam belki yıllar sonra alışırım bilemiyorum. istediğim meslek bambaşka ağır bir dal robotlarla falan ilgili kendi mesleğimle birleştirebilirsem belki olur epey yorucu bir yol göze almam lazım.

Robotik yapmak istiyorsan eğitimsiz olmaz kız. Mutlaka bu alanda yüksek lisansa ihtiyacın var ciddiye alınman için. Yapanların çoğu PhD oluyor zaten. Mezun olduğun yer elektronik veya bilgisayar müh.se gayet olur, kendine robotik veya ML masterı bulursun öyle olur. Hazırlanmak için de iyice istatistik öğren.

Robotik yapmak istiyorsan eğitimsiz olmaz kız. Mutlaka bu alanda yüksek lisansa ihtiyacın var ciddiye alınman için. Yapanların çoğu PhD oluyor zaten
bunu demek istedim işte eğitim almam şart bunun için değer mi bilemiyorum yani değer tabi de sonuçta tekrar okumayı göze almak lazım. ağır bir bölüm olduğundan çalışırken de zor olur.

Insan meslegini sevmeyebilirim anlarim da mesleginden utanir mi onu anlamadim. Yoksa neden meslegini 12 sayfa boyunca yazmaz? Bu kadar utanilacak meslek ne acaba? Ki alinteri ile yapilan hangi is utanc vericidir?
Herkes demis ki meslegin ne, yaz da ona gore daha fazla yardimci olalim. Yok arkadas. Eee ne duymayi bekliyorsun ki? Yeniden universite sinavina girmen gerek ya da meslek dısı baska islerde calisman gerek. Baska kim ne yazabilir ki bu durumda? Verdigin bilgiler isiginda kim sana ne yardimci olabilir. Sevmiyorum da sevmiyorum... baska da bir bilgi yok.
Arkadas kac yildir bu forumdayim mumkun mertebe insanlara yardim etmeye calisiyorum. Tamam bir derdin var meslegini sevmiyorsun. Anladik. Da meslek ne arkadas? Agzindan kerpetenle laf cikanlara sinir oluyorum. Ilk defa, yok bu ikinci defa bir konuda sinirlendim.

teşekkür ederim ben de böyle düşünerek belirtmedim zaten tıp bile olsa sevmiyorum yani.
Tıp olsa uzmanlık alanını değiştirebilirdiniz, elbet sevdiğiniz bir staj olmuştur. Mühendislik desem çok farklı alternatifler iş alanları yaratılabilir. Belki hukuk mezunu olabilirsiniz hakim savcı olmadıysanız avukatlık yapmak da size karakterinize uymamış olabilir, ki herkesin rahatlıkla yapabileceği bir meslek değil biraz dişli ve girişken olmak gerek gibi. Herneyse mesleği bırakalım da siz ne olmak istiyorsunuz. Ömür boyu sevilmeyen iş yapılamaz yaşınız kaç olursa olsun baştan başlama şansınız var ama ne istiyorsunuz ondan emin misiniz?

Ben olsam önce mesleğimle ilgili sevebileceğim bir alan var mı, ona bakarım

Yoksa, yüksek lisans ile sevebileceğim, bana iş imkanı sunacak bir alan olur mu ona bakarım.

Hiç olmazsa o zaman gecikmeden sevdiğim bir alanda eğitim almaya çalışırım.

Sorun mesleğimi sevmemekten ziyade başka bir mesleği çok sevmekse, diğer tüm seçenekleri denemeden o meslek için uğraşırım.

Mühendislikler farklı alanlarda çalışmaya daha müsait alanlar diye gözlemliyorum. Tabi kendini geliştirme ve hangi dalda eğitim alındığıyla da ilgilidir bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X