meslek farkı

Namazı niyazı karıştırmışsın ilk mesajda ama maşallah adamı yerin dibine sokmuşsun.. Hay benim başıma holding sahibisinde sanki milleti aşağıda görüyorsun.. Hoş olsan bile göremezsin bacım..
İyi ki de seni terketmiş. Helal olsun..

Ayrıca bu ne biçim öğretmenlik cümle kurmaktan haberin yok..

Sizi anlamakta ciddi güçlük çekiyorum. Fikrinizi savunurken tek dayanağınız eskiden beri süregen bir durum olması mı? Şu an şoktayım. Ve mesleğiniz ögretmenlik. Yani pozitif ilim, insanların cehaletine son vermek, yüzyıllar boyunca sürse bile yanlışları düzeltmek. Karanlıkları aydınlatmak. İnsanlar eskiden beri süregelen şekilde dünyanın düz olduğuna da inanıyorlardı. Yada köleliğin doğal olduğuna, yada bir buçuk yüzyıl öncesine kadar akıl hastalarının içine şeytan girdiğine, tedavilerinin işkence ve öldürülmek olduğuna, yada yakın zamana kadar kadınların ikinci sınıf insan olduğuna, mens günlerinin kirli ve pis olduklarına vs ... Kesinlikle değerini sadece maddi getiri olarak ifade ettiğiniz mesleğinizi idrak edememişsiniz.

Sizinle kesinlikle katılmadığım fikrinizi tartışmayacağım bile. Çünkü fikir alışverişinde bulunduğum insanların fikirlerini savunurken mantık çerçevesinde konuşmasını beklerim. Aksi insanlara ise her kelimenin zaman kaybı olduğunun bilincindeyim. Sadece çok iyi bir karar vermişsiniz. Karşınızdaki insana da yazık. Umarım ikinizinde karşısına mutlu olabileceğiniz insanlar çıkar.

Not: sosyal medyadan takip etmek sadece unutamamak anlamına gelmez.
Yorumunuzun tamamına katılıyorum. Mali Müşavirim ve mesleğimle gurur duyuyorum. Arkadaşta ki ego ya bakiyorumda kendisi Prof zaar. Ailemde iki öğretmen var babam ve kız kardeşim. Benim gözümde helalinden kazandiktan sonra her meslek kıymetlidir.Hanimefendinin o gencin yaptığı işi küçümsemesini cahilliģine veriyorum zira hem eğitim hem de kazanç olarak SMMM ler öğretmenlerden çok daha ileride. Ayrıca bir öğretmenin bu zihniyette olması çok üzücü neticede çocuklarımızı onlar yetiştirecek.

tamam canım . sen o zaman çocuk yapma olur mu ? bu bilinçteki bir nesil türemesin .

eski erkek arkadaşımı babam öğrendiğinde tepki göstermişti. memur değildi.
babam ; özelde en fazla 1500 alır demişti. kabul etmedi.

bunda da aynı sorunu yaşayacaktım.

devlet olunca maaşı, işi garanti oluyor. işsizlik sıkıntısı yaşanmıyor en azından

devlet olunca maaşı, işi garanti oluyor. işsizlik sıkıntısı yaşanmıyor en azından
şimdiki adayı baban sevdi mi?

Size şunu söylemek isterim bir öğretmen olarak hayat düşünceniz çok mantıksız sanırım aileden kaynaklı seviyorum dediğiniz çocuğu para için resmen ayrılmaya zorladınız ama şunu söyleyeyim eğer dediğiniz doğruysa malı müşavirlik stajını başlatmışsa (emin olun kpss vb diğer sınavlar bu sınavın yanında çocuk oyuncağı kalır ) o bıraktığınız şanslı kişi 5 sene sonra havada uçarken siz öğretmen maaşıyla geçinme hesapları yapacaksınız .Çok pişman olacaksınız ama o zaman çok geç olacak.

senin ruhunda bir damla sevgi yok bence. gözünü para bürümüş. insanları duygularından çok parayla hayatına sokar olmuşsun. eskiden süregelen bir şey ne de olsa dimi :D

insan gibi yaşarsan pekala 1500 lira da bal gibi yeter. daha az paraya geçinenler var. ki kaldı ki özel sektörde çalışan biri olarak bu paranın kat ve kat üstü ücreti alıyorum.

Allah sizi sizin gibilerle karşılaştırsın.

senin ruhunda bir damla sevgi yok bence. gözünü para bürümüş. insanları duygularından çok parayla hayatına sokar olmuşsun. eskiden süregelen bir şey ne de olsa dimi

hayır ben onu seviyordum. oda beni seviyordu. birbirimiz ile de iyi anlaşıyorduk. fikirlerimiz uyuşuyordu.
sadece onun maaşı ile ilgili sıkıntılar oldu.
benimde hayallerimde onunla evlenmek vardı. dürüst ve bana değer veren bir insandı. çok iyi biriydi.
hatta ailemin aradığı damat profiline sahipti.
Terbiyeli, sorumluluk sahibi, efendi bir insandı.
ailem onu tanısa kişiliği ile ilgili hiçbir sorun çıkmazdı.
maaşını problem yapabilirdi. çözmemiz gereken tek mesele buydu aslında.
belkide onuda hoş görmemiz lazım dı. :110:

hayır ben onu seviyordum. oda beni seviyordu. birbirimiz ile de iyi anlaşıyorduk. fikirlerimiz uyuşuyordu.
sadece onun maaşı ile ilgili sıkıntılar oldu.
benimde hayallerimde onunla evlenmek vardı. dürüst ve bana değer veren bir insandı. çok iyi biriydi.
hatta ailemin aradığı damat profiline sahipti.
Terbiyeli, sorumluluk sahibi, efendi bir insandı.
ailem onu tanısa kişiliği ile ilgili hiçbir sorun çıkmazdı.
maaşını problem yapabilirdi. çözmemiz gereken tek mesele buydu aslında.
belkide onuda hoş görmemiz lazım dı. :110:

seviyodun hee heeee :D

seviyodun hee heeee

uzatmayalım dediğinde, ben geri adım atmak istedim. konuşmamı yumuşattım aslında.
ben bencilim, sadece kendimi düşünüyorum ,, bunu anladım dedim.

ama o istemedi. içimde sürekli şüpheyle sana riyakarlık yapamam, bazı şeyler yara aldıktan sonra düzelmiyor dedi.

uzatmayalım dediğinde, ben geri adım atmak istedim. konuşmamı yumuşattım aslında.
ben bencilim, sadece kendimi düşünüyorum ,, bunu anladım dedim.

ama o istemedi. içimde sürekli şüpheyle sana riyakarlık yapamam, bazı şeyler yara aldıktan sonra düzelmiyor dedi.
madem seviyordun gayret etseydin.
gerçi çok ta üzülüyor gibi değilsin.
ailenin sevip benimsemesi herşeyden önemli gibi.
onların da tek kriter maaşmış.
neye ki maaşı maaşına denk bir adayın olmuş.

Adam akıllıymış anlamış sizde gram sevgi olmadığını her şeye maddi olarak baktığınızı anlamış üzülmemişsiniz bile yoksa çok gayret ederdiniz hatta yenisini bile bulmuşsunuz baksanıza ben çocuk adına sevindim umarım onu gerçekten seven birini bulur mutlu olur , akıllı çocukmuş.

ailenin sevip benimsemesi herşeyden önemli gibi.
onların da tek kriter maaşmış.

hayır tek kriteri maaş değil.
5 vakit namazı olması lazım
içki sigarası olmayacak
edepli uslu güvenilir
ailemin sevgisini kazanabilecek
bir evi idare edecek olgunluğa sahip olması lazım.
yani sorumluluklarının farkında olması lazım.

yani şimdi hakkını yiyemem, bu özellikler de onda vardı.

tek sıkıntı olacak şey özel sektiörde çalışıp , maaşının az olması idi

söylenen :

' tek sıkıntı olacak şey özel sektiörde çalışıp , maaşının az olması idi '

aslında söylenmek istenen :

' para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para para paraa parrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa '

:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

enin ruhunda bir damla sevgi yok bence. gözünü para bürümüş. insanları duygularından çok parayla hayatına sokar olmuşsun. eskiden süregelen bir şey ne de olsa dimi

ben ona işyerini değiştirmesini söyledim. daha iyi alacağın başka bir yere geç dedim.

"Her yerde staj yapamam. bunun için staj yapma özelliğini taşıması gerekiyor. her yerde staj olmuyor" dedi.

ben ona işyerini değiştirmesini söyledim. değiştirseydi sanki ne olurdu.
böyle olmazzsdık en azından

Back
X