Is garantisi olan bolum u oku para kazandiginda sevmedigin meslegi bile sevi verirsin sekerim
Eğitim jargonu bu, öğrenci sınavı kazanabilecek puan alır da herhangi bir bölüme yerleşmek istemez ve yeniden sınava hazırlanırsa ona mezuna kalmak deniliyor. Okullardaki söylem aynen bu. (Öğretmenim)"Mezuna kalmak" ne demek?nerelisiniz?
Biz ögrenciler liseyi bitirip ilk yilimizda universiteye gitmedigimizde "mezuna kalmak" deyimini kullaniriz. Kendi aramizda oluşan bir şey diyelim"Mezuna kalmak" ne demek?nerelisiniz?
Tesekur canikim :) ne bilim bn olsam oyle yapardim karar yine onunsizi çok şeker buluyorum yorumlarınızda vs ama yapmayın etmeyin sırf parası çok diye tıp yazılır mı
Diyetisyenlik hakkinda ne düşünuyorsunuz ?İş garantisi olan mesleği edinirim.
Eğitim jargonu bu, öğrenci sınavı kazanabilecek puan alır da herhangi bir bölüme yerleşmek istemez ve yeniden sınava hazırlanırsa ona mezuna kalmak deniliyor. Okullardaki söylem aynen bu. (Öğretmenim)
Ya aslında ygs 62bindi . Lys de geriledim . Hic calismadim lys ye çünkü. Ve çok örbekleri var. 100 binden kalip 5 bine çekenler var. Hatta komsumuzun kizi 90 binden kalip dise gitti . Ailem onu da arada hatirlatiryani sınavda heyecan vs. gibi extrem bi durum yaşamadıysanız 100bin sıralamayı bir senede en az 90bin öne çekmek zor olur zaten. realist olursak..
ki sevdiğiniz bölümü okumanızı tavsiye ederim. ve tabi ki bos beleş bi bölüm de olmasın yine gerçekçi olmak lazım hayat boyle bişey çünkü.
Çok haklısınız. Ama ailem "burasi Türkiye hayali unut malesef" diyor. :/Sevdiğim bölümü okurum.
İstemediğim bi bölümü okuyup hergün of çekeceğime.
Diyetisyenler 1000 tl alıyor diyenler halt etmiş.
Hemde nasil stres... aslinda kafam rahat olunca çok iyi calisiyorum. Ama iste kafami sürekli bu kurcaliyor. Sanki tercih dobemi gibi meslek , univ falan arastiriyorum. Oysa rakiplerim nefes almadan dersine bakiyor. Off offValla şekerim seni ciddi sinav stresi altinda gordum. Bunlari dusunme son aylarin kendini calismaya ver. Elinden geleni yap puanin gelince dusunursun ailenin durumu zaten kotuymus 3. Seneye izin vermezler tahminim. Sen tip puani alacak gibi calis sonra karar ver. Yoksa gecen seneden daha dusuk puan alabilirsin. Ben de mezun senemde yerlestim o stresi bilirim ama bu sinavi birakmayanlar kazaniyor. Buralarda da cok takilma derslerine bak.
evet devlete girenler de tanıdıkla falan anca giriyolar ki sözleşmeli alıyo onlari da devlet. artık memur olmak oyle kolay degil biçok meslekte.Ya aslında ygs 62bindi . Lys de geriledim . Hic calismadim lys ye çünkü. Ve çok örbekleri var. 100 binden kalip 5 bine çekenler var. Hatta komsumuzun kizi 90 binden kalip dise gitti . Ailem onu da arada hatirlatir
İste devlette atama yok diyetisyenlikte.
Kafamda ki bircok soru cevaplanmış oldu. Teşekkurler :)evet devlete girenler de tanıdıkla falan anca giriyolar ki sözleşmeli alıyo onlari da devlet. artık memur olmak oyle kolay degil biçok meslekte.
küçük şehirlerde yeni mezun diyetisyenler bile kendine ozel klinik açıyolar ve iyi de kazanıyolar aslında. ama büyükşehirlerde tutunmak zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?