• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek uyumu diye birşey var dimi?

Karar veremiyo ki bi önceki ilişkisi kötü bitti başlarda anneme karşı gelmişti ama sonuç ayrılık olunca korkuyor yine

Dis hekimiyle doktor olur
Ogretmen olmaz
Bogazici mezunu olur
:KK66: anneniz gibi dusunuyorum sanirim
Ama tabiiki bunun disinda hayirli insan olmali oncelikle, mezuniyet sonra gelir

Öğretmen konusunda başta anneme karşı gelmişti o da ben de. Sonradan çocuk kardeşimin en ufak aldıklarına laf etmeye başladı bi ayakkabıya o kadar verilir mi. İşte paran var tabi alırsın banane. Değişik tavırlara girdi ve ilişkileri bitti. Annemde yaaaa ben demedimmiiiii dedi haliyle. Şimdi kardeşim kararsız yine mi aynı olur annemi mi dinlesem diyo ama bi yandan da görüşmek istiyo

Öğretmen konusunda başta anneme karşı gelmişti o da ben de. Sonradan çocuk kardeşimin en ufak aldıklarına laf etmeye başladı bi ayakkabıya o kadar verilir mi. İşte paran var tabi alırsın banane. Değişik tavırlara girdi ve ilişkileri bitti. Annemde yaaaa ben demedimmiiiii dedi haliyle. Şimdi kardeşim kararsız yine mi aynı olur annemi mi dinlesem diyo ama bi yandan da görüşmek istiyo
Yok canim o olay tamamen tesaduf
Bogaziciliyle gorussun
Herseyden once belli ki zekalari denk

önce insanlık önemli, annenin gözü yükseklerde demekki Allah damada kolaylık versin şimdiden üzüldüm haline

Ben de bikac seneye doktir olucam, erkek arkadaşım ise mühendis. Ve sanirim benim yarı maaşım kadar kazanıcak. Etrafımdaki herkes doktira doktor yakışır diyip duruyor. Ama ben görüyorum sınıftaki erkek arkadaşlarımı. Onlari görünce asla olsun istemem sanırım.

Erkek arkadasm dunyanın en iyi insanı, beni de cok iyi hissettiriyor. Birbirimizi anlıyoruz ve tartisirken bile asla kirici kelimeler kullanmiyoruz.
Ben simdi etrafinin baskisiyla ondan ayrılı, bastan ayaga ego olan bi doktorla mi evleneyim.

Ailelerin elbette cocuklarinin üstünde haklari var ama bu kadar da degil. Yani kız bi tanışsn baksn nasıl biri anneniz sonraki asama. Ilk baslardan kizin basının etini yemek ne biliyim fazla egoistce.
Benin kızım bunlara layık degil demek kimin haddine. Onlar da bir annenin evladı.

Bana oldukca sacma ve cok basitce harejetler geliyor bunlar.

Kaldı ki o zaman anneniz haddi olmayan bir evlilik yapmış,kendi görüşüne göre.

Meslek değil kişilik uyumu önemli bence de.
Ben eşimle aynı meslekte olmak istemezdim mesela.
Düşünsenize akşam işten eve geldiğinizde eşinizle paylaşacak "farklı" bir şeyiniz olmuyor.

Boğaziçi işletme mezunu damat, diş hekiminden çok daha fazla kazanır annenize bunu iletin. Bunu bir Boğaziçi mezunu olarak söylüyorum size.

Öylemi diyosunuz. Aslında kardeşim de böyle olmasını istiyor. Çünkü eski sevgilisinden çok çekti para konusunda. Özel şirkette müdür gibi bişeymiş sanırım.

Kardeşin diş hekimi değil tıp doktoru olsaydı Bi ihtimal meslek önemli derdim ama şu açıdan : denklik filan falan alakası yok, doktorların sıkıntılarını doktordum başkaları anlamıyorlar, o kadar deş çalışıp nöbet tutup üstüne evde de ekstra beklentileri oluyor anlamıyorlar. Mesela benim eşim Sağolsun hiç iş güç beklentisi yoktur, sen ders çalış yeter ki gerisi önemli değil modunda, çünkü anlayabiliyor.
Ama başka açıdan aynı meslekten olmuş olmamış önemli değil. Kaldı ki çocuk da Boğaziçi işletme mezunuymuş gayet iyi bir bölüm.

Ona göre erkek yüksek olacak bakış açısı bu. Ve kardeşimin bi önceki ilişkisinde haklı çıktı. Çocuk triplere giriyodu kardeşim çok kazanıyor diye. Annemde yediremez zoruna gider bu sefer seni başka türlü ezmeye çalışır diyor. Elbetteki her erkek aynı değil ama bu konuda Haklılık payı var bencede

Ben de bikac seneye doktir olucam, erkek arkadaşım ise mühendis. Ve sanirim benim yarı maaşım kadar kazanıcak. Etrafımdaki herkes doktira doktor yakışır diyip duruyor. Ama ben görüyorum sınıftaki erkek arkadaşlarımı. Onlari görünce asla olsun istemem sanırım.

Erkek arkadasm dunyanın en iyi insanı, beni de cok iyi hissettiriyor. Birbirimizi anlıyoruz ve tartisirken bile asla kirici kelimeler kullanmiyoruz.
Ben simdi etrafinin baskisiyla ondan ayrılı, bastan ayaga ego olan bi doktorla mi evleneyim.

Ailelerin elbette cocuklarinin üstünde haklari var ama bu kadar da degil. Yani kız bi tanışsn baksn nasıl biri anneniz sonraki asama. Ilk baslardan kizin basının etini yemek ne biliyim fazla egoistce.
Benin kızım bunlara layık degil demek kimin haddine. Onlar da bir annenin evladı.

Bana oldukca sacma ve cok basitce harejetler geliyor bunlar.

Kaldı ki o zaman anneniz haddi olmayan bir evlilik yapmış,kendi görüşüne göre.
akışkı

Evet ama diş hekimliğide kolay değil. Dusa girecek ona hazırlanıyor. Sonra yükselecek teziydi bilmemnesiydi tıp kadar olmasada gayet zor bir süreç bekliyo kardeşimide.. Annem direk maaş açısından ve devlet özel farkından dolayı şüpheli işte. Bi doktor bulamadın diyo kızA

Kardeşin diş hekimi değil tıp doktoru olsaydı Bi ihtimal meslek önemli derdim ama şu açıdan : denklik filan falan alakası yok, doktorların sıkıntılarını doktordum başkaları anlamıyorlar, o kadar deş çalışıp nöbet tutup üstüne evde de ekstra beklentileri oluyor anlamıyorlar. Mesela benim eşim Sağolsun hiç iş güç beklentisi yoktur, sen ders çalış yeter ki gerisi önemli değil modunda, çünkü anlayabiliyor.
Ama başka açıdan aynı meslekten olmuş olmamış önemli değil. Kaldı ki çocuk da Boğaziçi işletme mezunuymuş gayet iyi bir bölüm.

Yanlış gibi geliyo ama birazda haklı. Erkek az kazanınc çoğu zaman sorun yaşanıyo kadın yanlış düşünmüyo aslında..

Öylemi diyosunuz. Aslında kardeşim de böyle olmasını istiyor. Çünkü eski sevgilisinden çok çekti para konusunda. Özel şirkette müdür gibi bişeymiş sanırım.

Valla Allah herkese kazandığını bereketiyle harcamayı nasip etsin ama bence öyledir. Kendi arkadaşlarımdan biliyorum. Tabi bu biraz da şans işi. Ben Boğaziçi mezunuyum, öğretmenim ve devlette çalışıyorum. Eşim başka bir üniversiteden işletme mezunu ama benden daha fazla kazanıyor çok şükür.

Ama bence asıl soru annenizin bu kadar çok müdahil olması. Kusura bakmayın ama gelininiz kim olur bilmiyorum ama işi çok zor.

Annenız abartmış. Abınız öğretmenle evlenıp mutlu olamazsa ?

Back
X