• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek uyumu diye birşey var dimi?

Arkadaşlar kardeşim diş hekimi. Annem illa aynı meslek olsun doktor olsun istiyo. Önceki sevgilisi öğretmendi diye demediğini bırakmazdı. Şimdi yeni biri görüşmek istiyo boğaziçi işletme mezunu özel bir şirkette çalışıyormuş. Bence gayet iyi değil mi bölümü? Annem yine doktor değil ve özelde çalışıyo diye şüpheli bakıyo.

aileler haklımı sizce bu konuda? Sorun olur mu bu durum? böyle durumla karşılaşanlar ne yaptınız

ben böyle bişey olduğunu pek düşünmüyorum.
ikisi de çalışan insanlar işte.

Buna karar verecek olan ablanız. Anneniz bir adım geri durmalı.
Benim için eğitim durumu önemliydi kazancından çok. Eşimdeki ilerleme isteğini görmesem evlenmek için düşünürdüm. İkimiz de doktora yapıyoruz şu an eşim özel sektörde devam ediyor ben akademisyenim.

Dis hekiminden daha iyi oldugunu anlatin :) milletin agzinin icine bakmakla kaşına şekil vermek arasinda ne fark var allahaskina guzellik uzmani da kucumsenmemelu bence bu mantikla. Cocuk siradan bir üniversiteden mezun olsa anlayacagim ama boğaziçi mezunu ve halihazirda çalışıyor bu durumda anneniz pek vakıf degil anlaşılan calisma islerine.

benim kv de ben memur değilim diye beni istemedi yaptıkları ettikleriyle oğlunu kendinden uzaklaştırdı bilmem anlatabildim mi?

Annen kardeşinin eşini SGK'lı olarak işe alacak galiba. :) Kendisine İK müdürü değil, anne olduğunu, statü dışında bireysel uyum ve mutluluğun, duyguların da önemli olduğunu hatırlatmakta fayda var..

Anne biraz buldumcuk olmuş..

Diş hekimleri aman aman kazanmıyor ki .. Genele vurursak.

Münferit bakarsak özel dersle 10bin kazanan öğretmen de bulunur

Meslek uyumu değil de kültür uyumu diye bir şey var.
Lise mezunu olup kendini geliştiren onca tanıdığım var. Şu an şirkette etrafıma baktığımda 5 para etmeyecek insanlar dolu. Ama işte kız verirler onlara..

boğazicili kiza yazık olur sizin ailede.neticede kardeşin diş hekimi doktor bile değil.nerde diş hekimi nerde boğaziçi işletme.boğaziçi işletme mezunu bir kızın devlette ne işi olur.

eee anne lise mezunu olunca vizyon da bu kadar oluyor...

hayır yurkarıdaki cümleyi asla kurmam normalde laf çarpmak filan hiç bana göre de değildir ama bu anneye bunu hissettirmek gerek.

Meslek değil kişilik uyumu önemli bence de.
Ben eşimle aynı meslekte olmak istemezdim mesela.
Düşünsenize akşam işten eve geldiğinizde eşinizle paylaşacak "farklı" bir şeyiniz olmuyor.
;) hos bir bakis acisi tabii
Onemli olan paylastiginiz seyden memnun olManiz elbette
Biz de esimle ayni meslekteyiz daha cok sey konusabiliyoruz,bir de farkli meslekten olsak birbirimizin yuzune mal gibi bakabilirdik;) bu da benim fikrim tabiiki

Meslek uyumu değil de kültür uyumu diye bir şey var.
Lise mezunu olup kendini geliştiren onca tanıdığım var. Şu an şirkette etrafıma baktığımda 5 para etmeyecek insanlar dolu. Ama işte kız verirler onlara..
Bravo aynen benim esim ortaokul mezunu ben universite.Esim ve ben bu konuda hic kompleks yapmadik cunku esimle gayet güzel anlasabiliyoruz kendini gelistirmis bir insan.Mevzu meslekse kendi isini yapiyor ve cok sukur kazanci iyi.He kendi isi olmasa baskasinin yaninds calissa yine iyi kazanir isinin ustasi.Simdi biz denk degil miyiz yani?

Aha ayni benim annem.Erkek dis hekimi bayan ogretmen olsa bisey demez.Ama kadin dis hekimiyse mutlaka yuksk olmali gibi dusunuyor.Cogu anne kafasi.Mesleklerij adina bakiyolar iste :) Ama bolumu cok iyiymis cidden bogazici isletme.

Sen ne iş yapıyorsun?

Annen, senin de yarın bigün damat adayın için senden üst seviyede olmasını sorun edecek, yok kızım davul dengi dengine diyecekse, saygı duyarım.

Yok ama, amacı iyi kazanan gelin ve damat ise, çok ah alır haberi olsun.

Aklıma seksenler dizisinde SSK sı var mı diye soran anne geldi

Eşim ile meslektaşız

Bir dönem o iş kurdu masrafları benim maaşımdan ödedik

Neyse biraz toparladık bu arada ev araba vs aldık

Özel hastanede doğum yaptım Kv oğlumun parası tabii onun iyi işi var vs dedi oysa benim bir aylık maaşımdan daha az idi doğum parası

Kv halen benim başkasının yanında çalıştığım için gelirimin oğlundan az olduğu kanaatinde idi

Ama bizim için önemli değildi

Kızı fazla kazansa da huzur önemli

Burda da vardı ben doktorum sevgilim mühendis annem istemiyor diye bir konu

Valla bende boğaziçi mezunuyum ve uzaktan yüksek yapıyorum şuanda. Annenin mantıkla benim ailemin önüme falan atlaması lazımdı evlenirken. O işler öyle olmuyor malesef, annenize anlatınız. Evlendikten sonra eşim benden daha fazla ilerledi ve daha çk kazanıyor. Öyle olmasa ne olurdu, insanlığını dünyaya değişmezdim.

Back
X