• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek uyumu diye birşey var dimi?

saçmalık tamamen demiyoki kızım mutlu olsun eşi gözbebeği gibi baksın ne olmuş öğretmense diş hekimine uymuyomuymuş öğretmen bu gidişle o kız evde kalmazsa iyidir

Her insan aynı olmuyor ama. Çoğu erkekte problem yapıyor anneme biraz hak veriyorum. Her erkek sizin eşiniz gibi desteklemeyebilir

elbette. eş seçmek hiç kolay değil, bir çok özelliğe dikkat edilmesi gerekiyor.
Ancak dürüst, saygılı, güvenilir, kendini geliştirmiş, açık fikirli, iyi huylu biri bulduktan sonra tek maddi özelliğe takılıp kişiyi elemek de kişinin en başta kendisine sonra partnerine yapacağı saygısızlıktır bana göre.

Sadece para kazanmak degil olay nasil anlatsam bakis acilari da farkli oluyor insanlarin. Bence asil uyum bilgi donanimi. Misal ben õlümsüzluk arastirmalarinda medüzlerde yeni bulunan maddeleri okurken, arastirirken esime soyledigimde ne, ha, hu diyor. Sacma seylerle ugrasiyorsun diyor. Hic zevkli degil yani paylasim yok bilgi konusunda. Bu yuzden alinan egitim insanin kisiliginde de belirli bir yon ciziyor genelde. Kendi ilgisizliklerini karsisindakini asagilama ile kapatiyorlar. Donanimli insansan karsindaki de oyle olunca tam mutluluga kavusabilirsin bence. Yoksa gerisi askla, sevgiyle, saygiyla idare edilen yarim yamalak bir mutluluk oluyor.

ama bu eğitimli olup olmamak ile ilgili değil ki

eşim de sizin gibi o konuları ya da uzay araştırmalarını vs sever

bak, hem siz hem ben burada yazışmayı da seviyoruz

ama ben uzay vs ilgilenmem

eşimle aynı mesleğe mensubuz yani mesleklerimiz denkten de öte eşit

alanımız ile uzayın karadelik vs nin ilgisi yok

kişinin özel ilgi alanlarının uyuşup uyuşmaması mesleki yahut evlilikle çok da ilgili değil ki

kaldı ki konu sahibinin annesinin ki tamamen statüsel bir bakış diş hekimi öğretmenden üstündür kadın erkekten üstün olmamalı bakışı gibi geldi bana

saçmalık tamamen demiyoki kızım mutlu olsun eşi gözbebeği gibi baksın ne olmuş öğretmense diş hekimine uymuyomuymuş öğretmen bu gidişle o kız evde kalmazsa iyidir

Ya tabikide öyle istiyor. Doktor olsun ama aldatsın dövsün demiyo. Eğer mesleği daha düşükse daha az kazanıyosa illaki sorun olur diyo anlaşmazlık olur diyo. Bi yandan bende hak vermekteyim örneklerini gördüğüm için

Ya tabikide öyle istiyor. Doktor olsun ama aldatsın dövsün demiyo. Eğer mesleği daha düşükse daha az kazanıyosa illaki sorun olur diyo anlaşmazlık olur diyo. Bi yandan bende hak vermekteyim örneklerini gördüğüm için

ama düşüklük ve denkliğin ölçütü ne

YÖK e mi soracağız

eşi inşaatta usta arkadaş öğretmen

eşinin lise mezuniyeti var mıdır bilmiyorum sormadım hiç

adam daha aklı başındadır bana göre

kadın daha böyle gösterişe vs yatkın

evleri arabaları vs her şeyleri

emekleri ile çalışıp aldılar

kızın ailesi vermem dedi mi demedi mi bilmiyorum

iyi örnekler de var yani

görümcem öğretmen

eşi de sağlık alanında 4 yıllık üniversite mezuınu

annesi onu da denk bulmadı kızına

5 yılı geçti ben hala denk olmayan bir şey görmedim hala damatı sevmez ki

kendi çocuklarından bile iyi davranır damadı

insanların kafasındaki kalıpları yıkamayız

kardeşiniz kiminle mutlu ise onunla olsun

adamın başında dr. unvanı olunca hayattaki sorunları çözülmüyor maalesef

Mesleği düşük ne demek, bıktık bu (bazı) doktorların, öğretmenlerin triplerinden.... Kimseyi beğenmemeler... İyi ki bu iki mesleğe sahip değilim diyorum bazen, ego patlamasından zehirlenebilirdim. Gerçi bu kişiyle alakalı daha çok...

Kazanç falan değil sorun bence düpedüz ego. Çok yanlış buluyorum böyle tutumları.

Ben doktora mezunuyum. Eşim lise mezunu. Annem anneniz gibi olsaymış vay halimizeymiş.. Önemli olan huzur ve kafa yapılarının uyuşabilmesi, gerisi fasa fiso..

Dişçilik zor, doktorluk zor, öğretmenler de bütün gün ayakta yanı herkeze zor.İnsanın içinde anlayış yoksa dış hekimi de olsa anlaması zorrrr.Size katılıyorum haklisiniz fakat evlilikte hem mudehale hemde kast rejimi gibi düşünmek saçma bana kalırsa.Fikrini de haklılık payı var
Işını hakkıyla yaparsan hepsi zor meslekler tabiki size katılıyorum
Anlayış önemli tabi ama insana bilmediği hep kolay gelir işin içine girince anlar zorlugu nu o yüzden aynı meslekten olmak avantajı bnce ama şartta değil;) konu sahibinin kardeşi uzmanlık dusunuyormus anladigim kadariyla simdi bu kiz yarin cene cerrahi olsa ameliyattan cikip eve gittiginde karsisinda isin zorlugunu anlayan birini ister bnce şimdi yani burdaki bazı yorumlardaki gibi" diş hekimi de ne sanki dişçi işte :)" tarzı yorumlar yapan biri sinir bozucu olur işin özü bu aslında

ben yüksek lisans yapıyorum
eşim lise mezunu / açıktan üni okuyor.
mesleklerimizin alakası da yok

o inşaatta elektrik ustasıydı,ben öğretmendim evlendiğimizde
şimdi ben araştırma görevlisiyim o kaloriferci
5-10 sene sonra muhtemelen ben yardımcı doçent olucam o sosyal hizmet uzmanı :D
aldığımız paralar da çok dengesiz tabi. para mevzu değil bizim için eve giren toplam para önemli.
mesleklerin değil insanların ilgi alanlarının benzer olması daha doğrusu insanların birbirine uyum sağlıyor olması önemli bence.

Kazanç falan değil sorun bence düpedüz ego. Çok yanlış buluyorum böyle tutumları.

Ben doktora mezunuyum. Eşim lise mezunu. Annem anneniz gibi olsaymış vay halimizeymiş.. Önemli olan huzur ve kafa yapılarının uyuşabilmesi, gerisi fasa fiso..
Cok merak ettim, esinizle kucuk yaslardan beri mi sevgiliydiniz? Sasirdim acikcasi...

ben yüksek lisans yapıyorum
eşim lise mezunu / açıktan üni okuyor.
mesleklerimizin alakası da yok

o inşaatta elektrik ustasıydı,ben öğretmendim evlendiğimizde
şimdi ben araştırma görevlisiyim o kaloriferci
5-10 sene sonra muhtemelen ben yardımcı doçent olucam o sosyal hizmet uzmanı :KK70:
aldığımız paralar da çok dengesiz tabi. para mevzu değil bizim için eve giren toplam para önemli.
mesleklerin değil insanların ilgi alanlarının benzer olması daha doğrusu insanların birbirine uyum sağlıyor olması önemli bence.

benzer bir örnek vermiştim

siz de varmışsınız

benim verdiğim inşaat ustası ile öğretmen 15 yıldır aynı 15 yıl sonra da aynı olurlar yani :)

kusura bakmayında anneniz biraz havalanmış.
bu şekilde konuşur sonra o aldığı damat annenizi insan yerine koymaz o zaman anlar hatasını.
madem dengi olacak annenize diş hekimliğinin doktorla denk olmadığını hatırlatın.

bence annen haklı
evlendikten sonra erkekler farklılaşıyor özellikle para konularında
erkeğin bir tık üstün olması daha iyidir
çünkü o öğretmen vakası tekrarlanabilir
yok senin paran var tabi senin tuzun kuru tabi ne demek istiyorsun senin benim paramın ayrımınımı yapıyorsun diyebilir bir erkek en ufak bir ablanın şu ayakkabıyı alacam diye bir cümle kurmasında dahi
yok şunumu demek istedin bunumu demek istedin
bu devirde erkekler bile ev hanımı değilde aman devlette olsun diye eş seçiyo kadınlarda tabii hakları bence kendinden üstün biriyle evlilik düşünmesi
benim bildiğim tek bişey var anneler daima haklıdır ve dedikleride er yada geç çıkar:KK66:

Kulturel bir yakinlik aranmali,fakat anneniz abartmis.
Esimle benimde mesleklerimizin hic bir yakinligi ve baglantisi yok.Gayette guzel anlasiyoruz.

bence annen haklı
evlendikten sonra erkekler farklılaşıyor özellikle para konularında
erkeğin bir tık üstün olması daha iyidir
çünkü o öğretmen vakası tekrarlanabilir
yok senin paran var tabi senin tuzun kuru tabi ne demek istiyorsun senin benim paramın ayrımınımı yapıyorsun diyebilir bir erkek en ufak bir ablanın şu ayakkabıyı alacam diye bir cümle kurmasında dahi
yok şunumu demek istedin bunumu demek istedin
bu devirde erkekler bile ev hanımı değilde aman devlette olsun diye eş seçiyo kadınlarda tabii hakları bence kendinden üstün biriyle evlilik düşünmesi
benim bildiğim tek bişey var anneler daima haklıdır ve dedikleride er yada geç çıkar:KK66:
Ben mi yanlis anladim konuyu? Dis hekimi olan konu sahibinin abisi degil mi?

Back
X