Metabolizmanız hızlı mı?(test)

antrenor

Profesyonel Sporcu
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2006
1.336
5
316
İstanbul
Her "evet" cevabı için kendinize bir puan verip, puanlarınızı toplayın.

1) Kilo vermek sizin için kilo almaktan daha mı kolay?
Evet
Hayır

2) Sık sık kahvaltıyı atlar mısınız?
Evet
Hayır

3) Öğünleriniz arasında 4-5 saatten daha mı fazla vakit geçer?
Evet
Hayır

4) Dışarıda yemek yediğinizde, kremalı, tereyağlı ve peynirli çeşitler mi ısmarlarsınız?
Evet
Hayır

5) Yemek yedikten sonra ağırlık hisseder misiniz?
Evet
Hayır

6) Genellikle kilo verdiğinizde, onları kolayca geri alır mısınız?
Evet
Hayır

7) Beyaz ekmek, beyaz pirinç ve makarna gibi işlenmiş karbonhidratları sıkça tüketir misiniz?
Evet
Hayır

8) Günde 8 bardaktan daha mı az su içersiniz?
Evet
Hayır

9) Popüler diyetleri dener misiniz?
Evet
Hayır

10) Haftada 5 kereden daha mı az egzersiz yaparsınız? (Her defa için en az 30 dakika egzersiz yapılmalı.)
Evet
Hayır

11) Haftada üç kereden daha mı az ağırlık kaldırırsınız?
Evet
Hayır

12) Tatlı yerken, kendinizi durdurmakta zorlanıyor musunuz?
Evet
Hayır

Değerlendirme

0 puan: Metabolizmanız saat gibi

Beslenme ve egzersiz temponuzdan vazgeçmeden, birkaç haftada bir egzersizlerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Yürüyüş bandını kullanıyorsanız, düz yürümek yerine eğimli yürüme programlarını da deneyin. Böylece yüzde 50 daha fazla kalori yakarsınız. Kaldırdığınız ağırlıkları yavaş yavaş artırın.

1-3 puan arası: Metabolizmanız hızlı ama onu daha da hızlandırabilirsiniz

Muhtemelen büyük porsiyonları tercih edersiniz. Bir öğünde çok yerseniz metabolizmanız yorulur ve yavaşlar. Haftada bir, yediklerinizi ölçerek yemeye çalışın, böylece ideal porsiyon büyüklüğü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Akşam yemeğinden önce bir fincan kahve için. Bu iştahınızı azaltır.

4-8 puan arası: Metabolizmanız oldukça yavaş ve bu durumun sorumlusu yetersiz beslenmeniz ve zayıf egzersiz programınız

Egzersiz yapıyorsunuz ama maalesef yeterli değil. Egzersiz vücudu formda tutmakla kalmaz, kasları güçlendirdiği için kalori yakmanızı da hızlandırır (kaslar yağlardan daha fazla kalori yakar). Sizi aç tutan diyet tutkunuzdan vazgeçin, onlar metabolizma hızınızı düşürür. Öğünleri atlayıp, günün belli başlı saatlerinde kendinizi kurt gibi aç hissediyorsanız, öğünlerinizi şu şekilde çoğaltın: Öğle yemeğinin 1/3'ünü 11'de, ikinci 1/3'ünü 1'de, kalan 1/3'ünü saat 3'te yiyin.

9-12 puan arası: Metabolizmanız yavaş ama onu hızlandırmak sizin elinizde

Başlangıç olarak günde 5-6 öğün yemek yemeyi deneyin. Ara öğünlerde, istediğiniz kadar sebze tüketebilirsiniz. Sebzelerin içindeki lifler, sindirimi yavaşlatıp, sizi daha uzun süre tok tutar. Spor yapmak için fırsatınız olmasa da üzülmeyin. Her gün 15 dakikalık bir yürüyüş bile size oldukça yararlı olabilir. Hiç zamanım yok diyorsanız, hemen araca binmek yerine, iş dönüşü bir durak yürüyün, yeter. Haftada en az 3 kez egzersiz yapmayı deneyin (ideali 5 kez), hayatınızdaki değişikliği mutlaka göreceksiniz

(Alıntıdır)

4-8 puan arası: Metabolizmanız oldukça yavaş ve bu durumun sorumlusu yetersiz beslenmeniz ve zayıf egzersiz programınız

Egzersiz yapıyorsunuz ama maalesef yeterli değil. Egzersiz vücudu formda tutmakla kalmaz, kasları güçlendirdiği için kalori yakmanızı da hızlandırır (kaslar yağlardan daha fazla kalori yakar). Sizi aç tutan diyet tutkunuzdan vazgeçin, onlar metabolizma hızınızı düşürür. Öğünleri atlayıp, günün belli başlı saatlerinde kendinizi kurt gibi aç hissediyorsanız, öğünlerinizi şu şekilde çoğaltın: Öğle yemeğinin 1/3'ünü 11'de, ikinci 1/3'ünü 1'de, kalan 1/3'ünü saat 3'te yiyin

ben bu sınıfa giriyormuşum ama aksine metabolşz mam maşallah gayet hızlıdır:)

12 soruya 7 evet ile anladım ki maşallahım var. Artık kilo aldıkça bahanemde var.:teytey:

aaa sen çok kilomu almışsın ?
"Yok kardeşim metabolizmam yavaş su toplamışım" diyeceğim.naniknanik

İşin şakası bir yana doğru yapmıyoruz bu kesin ama çalışırkende 5-6 öğün yemek yemek pek mümkün olmuyor. Günün bütün yorgunluğuyla bir de üstüne spor yapayım dedik mi çin işkencesinin dik alası. Spor bittimi yayık ayran misali yayılacak yer arıyor insan kendine.

Spor konusunda şu bir gerçek ki ; özellikle çalışan insanlara en kolay egzersizler bile işkence gibi gelebilir.

Önemli olan sporu alışkanlık haline getirebilmek ve yemek-içmek-uyumak kadar sıradan bir işlevmiş gibi hayata katabilmektir.

Spor hayatınızın bir parçası olunca zaten bir bakarsınız ister istemez vücut sıkılaşmış,fazla kilolar verilmiş ve sıkı bir karın kası elde edilmiştir..yerimseniben

Son bir hatırlatma; metabolizmanız yavaşsa sakın bunu bahane edipte spordan uzaklaşmayın
:jeyyar:

Egzersiz yapıyorsunuz ama maalesef yeterli değil. Egzersiz vücudu formda tutmakla kalmaz, kasları güçlendirdiği için kalori yakmanızı da hızlandırır (kaslar yağlardan daha fazla kalori yakar). Sizi aç tutan diyet tutkunuzdan vazgeçin, onlar metabolizma hızınızı düşürür. Öğünleri atlayıp, günün belli başlı saatlerinde kendinizi kurt gibi aç hissediyorsanız, öğünlerinizi şu şekilde çoğaltın: Öğle yemeğinin 1/3'ünü 11'de, ikinci 1/3'ünü 1'de, kalan 1/3'ünü saat 3'te yiyin.

9...
tiroit hormonlarım az çalıştığından dolayı metabolizmam yavaş çalışıyo farkındayım zaten..

Muhtemelen büyük porsiyonları tercih edersiniz. Bir öğünde çok yerseniz metabolizmanız yorulur ve yavaşlar. Haftada bir, yediklerinizi ölçerek yemeye çalışın, böylece ideal porsiyon büyüklüğü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Akşam yemeğinden önce bir fincan kahve için. Bu iştahınızı azaltır.

sengözlerimebaksanab hızlıymış :smiley-cool:

5) Yemek yedikten sonra ağırlık hisseder misiniz?
Evet

Çünkü çok yiyorum cokacimcoook Allah tan sebze yemeden gün geçirmiyorum hihoyyyt

7) Beyaz ekmek, beyaz pirinç ve makarna gibi işlenmiş karbonhidratları sıkça tüketir misiniz?
Evet

Makarnasız yaşamıyorum cokacimcoook

12) Tatlı yerken, kendinizi durdurmakta zorlanıyor musunuz?
Evet

Hiç tutamam kendimi cokacimcoook

Ben sonrasında içiyorum kahvemi :roflol::roflol:

Sağol şekerim Şeniz

Haftada üç kereden daha mı az ağırlık kaldırırsınız?

Evet

benimde sadece bu evetim var 1 tanecik hee o da olsun artık :)

doğru çıktı ya :bbo:

paylaşımın için teşekkürler a.s.

0 puan: Metabolizmanız saat gibi

Beslenme ve egzersiz temponuzdan vazgeçmeden, birkaç haftada bir egzersizlerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Yürüyüş bandını kullanıyorsanız, düz yürümek yerine eğimli yürüme programlarını da deneyin. Böylece yüzde 50 daha fazla kalori yakarsınız. Kaldırdığınız ağırlıkları yavaş yavaş artırın.

kendimi kutluyorum ben gerçekten değişmişim..önce olsaydı ne spor ne yemek hiç bir düzenim yoktu..
gerçekten yeme düzeni ve spor yaşam kalitesi demek şekerler

ya metobolizmam hiçte hızlı çalışmıor ama ben niye kilo alamıorum o zaman yasenağlama
geçen sene beslenme uzmanına da gittim bi sürü testler tahliller yapıldı..ne demir eksikliği ne kansızlık..troidlerde bi dengesizlik yok ve test sonuçlarım gayet normal çıktı...
ama ben herşeyi yeyipte kilo alamıorumm nedennsenağlama

4 cıktı ama bogazımdan kıstımmı verebılıorum ben mutluyum cnku asırı kılom yok55 kıloyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…