- 22 Şubat 2025
- 522
- 375
- 18
- Konu Sahibi miniminimom
-
hayır o nedirEliminasyonu denediniz mi hiç?
Tiroid hastalığı otoimmün bir hastalık ben beslenmeyle ilaçsız yendim (tabi herkes için durum farklı) Eliminasyon diyeti yaptıran doktor, diyetisyen ve beslenme koçları var dilerseniz bir araştırın. İşin özü gluten, süt ürünü, şeker ve toksik yiyeceklerin yeme listesinden çıkarılması.hayır o nedir
anladım bi araştırayım. ama o saydıgınız şeyleri cıkarabilmek de büyük irade umarım başarırımTiroid hastalığı otoimmün bir hastalık ben beslenmeyle ilaçsız yendim (tabi herkes için durum farklı) Eliminasyon diyeti yaptıran doktor, diyetisyen ve beslenme koçları var dilerseniz bir araştırın. İşin özü gluten, süt ürünü, şeker ve toksik yiyeceklerin yeme listesinden çıkarılması.
Bende de haşimato var ve menepozdayim metabolizmam çok yavaştı artık hiç bir sekildebkilo veremiyordum.Sonra kalori hesaplayarak diyet yaptim resmen haftada 2 kg verdim hiç sporda yapmadim ama günde sadece 1000 kalori yedim.kızlar selam.
ben tiroid hastasıyım. fakat değerlerim hamileliğimde iyiydi. doğumdan sonra da gidemedim doktora. neyse benim metabolizmam çok yavaş ve doğumdan sonra da kilı alımımla beraber baya şişmanladım. 1.65 boy 78 kilom var. cok mutsuzum bu durumdan dolayı. diyette yapamıyorum iradem bu konuda cok zayıf. var mı benim gibi olan, kilo verebilen ?
Ben de böyle diyordum ama insan işin ucunda sağlıklı olacağını bilince bir motive oluyor bi de ben daha 2 haftanın sonunda kan tahlili yaptırdım baktım bütün değerlerim düzelmiş tekrar bir sarıldım diyebilirim.anladım bi araştırayım. ama o saydıgınız şeyleri cıkarabilmek de büyük irade umarım başarırım
maşallah ne güzel bana deneyimlerinizden bahseder misinşz mesela 1 günde neler yaptınız yediniz ?Bende de haşimato var ve menepozdayim metabolizmam çok yavaştı artık hiç bir sekildebkilo veremiyordum.Sonra kalori hesaplayarak diyet yaptim resmen haftada 2 kg verdim hiç sporda yapmadim ama günde sadece 1000 kalori yedim.
ne güzel daim olsun inşallah Allah tüm hastaların şifasını versin sağlık en önemli şeyBen de böyle diyordum ama insan işin ucunda sağlıklı olacağını bilince bir motive oluyor bi de ben daha 2 haftanın sonunda kan tahlili yaptırdım baktım bütün değerlerim düzelmiş tekrar bir sarıldım diyebilirim.
umarım verebilirizBende sizinle çok benzer durumdayım. Gram gram gidiyor. 168 boy 77 kg
Ben kahvaltimi geciktirebildigim kadar geciktirirdimki öğün sayımı azaltayım.Ögleden sonra saat 4-5 e kadar aç dururdum.Ekmegi kestim tatliyi kestim zeytin peynir domates salatalik yerdim ne yemek varsa kucuk bir tabak yerdim.Internetten yedigim seylerin kalorisine bakar yaklasik hesaplar 1000 kalorinin ustune cikmayinca gayet kolay verdigimi farkettimmaşallah ne güzel bana deneyimlerinizden bahseder misinşz mesela 1 günde neler yaptınız yediniz ?
kahvaltıyı bende gec yapabilirim aslında etkisi olacaksa. ekmeği de tam bugday olarak değiştireyim diye düşünmüştüm. abur cubur tüketiyodum onalrı da keserimBen kahvaltimi geciktirebildigim kadar geciktirirdimki öğün sayımı azaltayım.Ögleden sonra saat 4-5 e kadar aç dururdum.Ekmegi kestim tatliyi kestim zeytin peynir domates salatalik yerdim ne yemek varsa kucuk bir tabak yerdim.Internetten yedigim seylerin kalorisine bakar yaklasik hesaplar 1000 kalorinin ustune cikmayinca gayet kolay verdigimi farkettim
ay cok teşekkür ederimmSizinle benzer durumdayım. Tiroit problemim yok ama çok yavaş kilo veririm. 2 sene önce doğum yaptım üstüne 160 boy 84 kiloda tekrar hamile kaldım. Benim için şu an uzak bir hayalAma kilo vermeye çalıştığım zamanlarda duvar pilatesinin çok faydasını görmüştüm. Ben çok sevmiştim o yüzden düzenli yapıyordum. Sevdiğin şeyler motivasyon veriyor bence. Bir spor hocası demişti ki her gün tartıya çıkıp boş yere moralinizi bozmayın. Mezura ile beden ölçülerinizi alıp günlük tutun. Zayıfladığınızı daha kolay görürsünüz. Bana mantıklı gelmişti. İkinci olarak atıştırmalıklar, paketli gıdalar ve dışardan yemek de kilo yapıyor bence. Onları kesince 2-3 kilo hemen gidiyor. Yeterli su içmek gerekiyor tabi ki. Son olarak kendini sevmek ve olduğun gibi kabul etmek gerekiyor gerçekten. Yoksa hayatta bir anlam bulamıyorsun. Doğuştan gelen şeyleri değiştiremezsiniz ki. Belki hormonlarınız problemli, belki kalıplı bir yapınız var. Siz de böyle güzelsiniz belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?