Metotreksat ile dış gebelik sonlandırma

Varelcisule

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2022
4
0
1
37
Merhabalar sizlere bişey danışmak istiyorum. Bugün beta hcg 2694 çıktı ve dış gebelik olduğum kesinleşti. Metotreksat iğnesi ile dış gebeliğim dururabilinir mi. Yoksa ameliyat mı olmalıyım. Kararını veremiyorum. Yardımcı olur musunuz

Kese gorunmezse nerden dış gebelik kanısına varmış
Benim 11 gün falan geçince 200 küsurdu değer düşük diye direk suphelendiler. Zaten 11 gün boyunca adet kanaması gibi kanamam olmuştu.
Yani umut verip sonra üzülmemi mi istemiyor acaba anlamadım.benimde olursa eğer ilk gebelik olacak hiçbir bilgim yok yani

Benim değerin bu kadar yüksek değildi 400 falandı ilk ogrendigimde 2 doz iğneyle toplam 2.5 ayda sonlandı.
İlk doz düşmeyince doktora alın ameliyata bu süreç daha zor demiştim. O da ameliyat bizim için kolay olan ama tüpü kurtarmak istiyoruz iğneyle bitmezse son çare yaparız demişti. Aradan 4 yıl geçti tüp bebeğe müracaat ettiğinde doktor ameliyatsız sonlanmasina sevinmişti.

Kanamanın var mı?
Kanama yoksa çoğunlukla iğne deniyorlar değeri daha yüksek olanlarda bile
Merhaba, üzerinden yıllar geçmiş ama bende şuan yaşıyorum Beta ilk dozun 4. Gününde 2731di yükseldi sonra 7. Gününde 2714e düştü çok az bir düşüş oldu ve 2. Dozu uyguladılar onunda dün 4. Günüydü ve 2635e düşmüş yine çok az 4 haziranda tekrar gidip kan vereceğim acaba sizin düşme hızı neydi yani benimki gibi az az mı yoksa büyük büyük düşüşlerle mi 2.5 ay sürdü? Doktorlar min. %30 düşmezse ameliyat diyorlar ama düşme egilimindeyken ameliyat olmak istemiyorum açıkçası.

Merhaba, üzerinden yıllar geçmiş ama bende şuan yaşıyorum Beta ilk dozun 4. Gününde 2731di yükseldi sonra 7. Gününde 2714e düştü çok az bir düşüş oldu ve 2. Dozu uyguladılar onunda dün 4. Günüydü ve 2635e düşmüş yine çok az 4 haziranda tekrar gidip kan vereceğim acaba sizin düşme hızı neydi yani benimki gibi az az mı yoksa büyük büyük düşüşlerle mi 2.5 ay sürdü? Doktorlar min. %30 düşmezse ameliyat diyorlar ama düşme egilimindeyken ameliyat olmak istemiyorum açıkçası.
Peki simdi durum nasil bende dis gebelik geciriyorum ilk doz 860 lardaydi sonra igne yapildi degerim yukseldi 2 doz yapildi 1111 ken 860 dustu 4 5 gunum pazartrsj igne yapildi

Peki simdi durum nasil bende dis gebelik geciriyorum ilk doz 860 lardaydi sonra igne yapildi degerim yukseldi 2 doz yapildi 1111 ken 860 dustu 4 5 gunum pazartrsj igne yapildi
Merhaba 2. Dozun 7. Günü inanılmaz bir şekilde 2635ten 553e düştü haftada 1 gün kan vereceksin 0 olana kadar dediler henüz vermedim çarşamba günü gideceğim nasipse

Merhaba ve kanama nasildi parcali ben geçirmedim
Merhaba, kanamam adet kanaması gibi oldu parçalı fln değildi zaten kurtajdan 3 gün sonra tamamen kesildi şuan hala kanamam yok beta 0landiktan sonra regl beklenir dedi doktor. 2. Dozun 14. Günü yani 11 haziran çarşamba günü 39 çıktı beta haftaya 0lanir inşallah 🤗

Merhaba 2. Dozun 7. Günü inanılmaz bir şekilde 2635ten 553e düştü haftada 1 gün kan vereceksin 0 olana kadar dediler henüz vermedim çarşamba günü gideceğim nasipse
Merhabalar geçmiş olsun inşallah bidaha böyle birşey yaşamayız bende dış gebelik geçiriyorum ilk igneyi oldum 7.gun tam beklenen düşüş olmadı ama sonra belki saat farkı oluşmuştur diye bir gün daha şans verdi doktorum ve düşüş başlamış dedi şuan beklemediyim ve değerim dün 1927 olmuştu sizin sonlandimi şuan merak ettim

Merhabalar geçmiş olsun inşallah bidaha böyle birşey yaşamayız bende dış gebelik geçiriyorum ilk igneyi oldum 7.gun tam beklenen düşüş olmadı ama sonra belki saat farkı oluşmuştur diye bir gün daha şans verdi doktorum ve düşüş başlamış dedi şuan beklemediyim ve değerim dün 1927 olmuştu sizin sonlandimi şuan merak ettim
Merhaba, sizede çok geçmiş olsun en son 18 Haziranda kan verdim 6.34 çıktı bu 2. Dozun 21. Günüydü. Şehir dışındayım o sebeple kendi doktoruma gitmedim haftaya gideceğim nasipse o zaman bir kez daha kan veririm tedaviye de bakılır diye düşünüyorum. Ben artık umudumu kaybetmiştim sadece ben değil eşim de hatta ama 2. Dozun 7. Günü %79 düştü minimum %30 bekleriz diyorlardı ve benim o güne kadar maksimum %6 düşmüştü merak etmeyin düşecek bitecek 🤗

Back
X