metre gram vs gibi ölçüleri anlamlandıramıyorum

Benim anneme İstanbul'un en karışık semtinde bir dükkanı sor, sana detaylı yol tarifi verir.

Ben bir keresinde hastalanan arkadaşıma sınıfdan evine kadar yürüyerek refakat ettim, geri sınıfa dönemedim

Rezalet ya, yulafın gramajından daha ciddi bir sıkıntı...

hahaha ya çok güldüm erkekler bu konuda daha iyi sanırım. Bide bina içinde yön tarif ettirenler var . ne tarafta kalıyo metrobüs mesela ben direk çıkış kapısını göstermiştim halbuki sağ duvar tarafını göstermem lazımmış

Ay iyi tek değilim o zaman.
Çünkü bazen çok utanırım
sırf utanmayayım diye takside filan taksiye binmeden önceden aklımdan sağın solun yönünü kestiriyorum sonra taksi çeviriyorum. aniden sorulunca tabi yapacak bişi yok. bir kere eşim sağda araba dedi. sola döndüm. sonra senin sağın orası mı dedi. ben sol anlamışım deyip kıvırdım. tabi şuan yemiyo. ama yabancılarda durumu kurtarıyor =)

ŞOk içindeyim aaaa

Bir insan gram kadar hafif bir ölçüyü anlamayabilir. Hasass terazi degiliz sonuçta. Ama bi poşetin kaç kilo geldiğini anlar mesela.

Manavda alışveriş yaparken hiç şaşmam. KaC kilo alacaksam o kadar alırım.

Metre ve kilometre hesabını anlamayacak ne var hatunlar çıldırdınız zaar Şaşırdım kusura bakmayın.

Geçenlerde masa örtüsü isteyen bir kadına masasının ölçüsünü sordum.

Uzun kenari 1 metre, kisa kenari 1 metre dedi.

Yani masanız kare dedim.

Hayır kare değil dedi.

Ben çok şaşırdım tabi. Galiba o müşteri buralarda bi yerlerde

Evet ya, o da başka bir meziyet. Kardeşim GPS ile Avrupayı geziyor. Ben geçen hafta Bahçelievlerde bir mekanı bulmak için telden açtım, aşağı yürü, yukarı yürü çıkamadım işin içinden. 2 Suriyeliye sordum, E5 e nasıl çıkarım diye

5 yıl okuduğum üniversitenin son senesinde kampüste kayboldum desem

Niye hava atıyon ki? Allah bizi de böyle yaratmış

Yemek tarifindeki gramı anlamamak normal. Onun için genelde belirtiyorlar 1 çay kaşığı şeker şu kadar gram diye aşağı yukarı fikrimiz olsun diye.

200 metreyi ben de anlamıyordum sonra bizim evin olduğu yerde a101'in tabelası vardı 200 metre ileride diye. Ondan sonra bu metre işleri bana kolay geldi. Bizim evle a101 arası 200 metre diyordum ona göre hesapliyordum.

Kuzey güney'i biz millet olarak hiç kullanmıyoruz o yüzden bilmiyoruz bence. Bazı ülkelerde yön tarif ederken çok kullanılıyor ama bizde yaygın değil.

200 cc bir bardak demek ben de bunu biliyorum mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…