metre gram vs gibi ölçüleri anlamlandıramıyorum

Bende hiç anlamam.
30 gram un, yulaf kim nasıl anlasın.
125 gram margarin mesela.
İlla tartıda ölçerim.
200 metre sonra sağa dön demişlerse bana ben mutlaka yanlış yerden dönmüş olurum zaten
Navigasyon ve mutfak tartısı candır gerisi heyecandır

Niye hava atıyon ki? Allah bizi de böyle yaratmış
Kız ne havası cidden şaşırdım. Bilmiyordum.

Mesela bir şoförün 200 metreyi anlamamasi normal değil. Ben şoför degilken de anlıyordum.

Bakın toplanin size öğreteyim. Seri adımlarla 2 dakikada 250 metre yol alırsınız. Tabi bunda bacak boyu filan da önemli ama aşağı yukarı yani.

Ona göre hesap edin işte. 100 metreyi 1 dakikada yürürüz bir aksilik olmazsa.

Araba ile de 1 kilometre mesafe yaklaşık 1 dakikada alınır. Tabi yaklaşık 90 km hız yapıyorsanız.

Bunlar yola göre de değişir ama yaklaşık olarak böyle anlamlandirmaya çalışın.

Seviyorum sizleri❤❤❤ güldürdünüz beni. Allah da sizleri güldürsün. Cok tatlısınız.

İşte aradığım bilgiler Not alıyorum

Bimukabele cano Tüyolarını da not aldım.

Konuya bu sekil bakiorm

haha ciddi misiniz ya kimsede ben bilmiyorum demediği için iyice panik oluyorum bende çaktırmıyorum gerçi ama içten içe stres oluyorum geçen ananem dedi 100 metre ilerdeki dükkan falan ananem bile biliyo ben bilmiyorum ya falan dedim içimden.. Bide sağlıklı beslenmeye başladım uygulamada seçenekler oluyo 50 60 70 gr seçmem lazım ama seçemiyorum ne kadar yedim ki şimdi diyorum. 15 tane badem ne kadar eder şimdi elimle tartıyorum yok
[/QUOTE]
e anannen bilsin canım kaç yıllık tecrübe, o bilmeyecek de ben mi bilcem :)

Konuyu okuyunca sesli güldüm. Ben de metre ve km'yi anlamlandıramıyorum Mesela insanlar diyorlar ya x yerden y yere gitmek yaa taş çatlasın 7-8 km orası Benim zihnimde asla bir örnek belirmez bu cümlede 7-8 km mi? Allah Allah tam olarak ne kadar mesafe ola ki acaba? Ya da birisi yolda bana adres sorsa ona 100-200 metre yürümeniz gerekir demem en fazla 1 dk sürer yürümeniz derim

Diğer mesajları okuduğumda yalnız olmadığımı anlamak çok güzelmiş. Boşver dert etme

ben bir yıldır oturduğum evi taksiciye tarif edemiyorum, sonra da yeni taşındım da diye kıvırıyorum. sağımı solumu iyi bilirim ama tarif edemiyorum işte,sağla solla bitse

Ama kafanda 5 km evinden bi noktaya kadar belirle, 7 km diyene o mesafeyi bir buçuk kez kat ettiğini düşün. Bazı şeyleri sabitlemek lazım metroloji de sabitleyerek oluyor mesela bir dirhem eşittir birkaç adet keçiboynuzu çekirdeği mi öyle bir şeydi

Bence ornege ihtiyaciniz var. Misal 200 m sizin ev - market arasi. 1 km sizin ev - ... bankasi subesi ... bu tip tarifler.
İyi de annem zaten onları düşünebilsek, anlasak problem olmucak ki
Durum vahim bütün kk nın bu konudaki seviyesi ortaya çıktı

ben bir yıldır oturduğum evi taksiciye tarif edemiyorum, sonra da yeni taşındım da diye kıvırıyorum. sağımı solumu iyi bilirim ama tarif edemiyorum işte,sağla solla bitse
hahaha yaa bu benim başıma da gelmişti sonra adam uzattı neerde oturuyordunuz önceden diye yalanda pek söyleyemiyorum anadolu yakasında oturuyordum dedim hiç bilmediğim bir yer muhabbet ettikçe ediyor nasıl gerilmiştim ya bir de o tarafta akrabaları mı ne varmış bananeyse.. sağda inmek istiyorum dememek için zor tuttum kendimi

İşte ben bunu dakika bazlı yapıyorum. Belki de kendimi alıştırmadığım için Evden otobüs durağına 7-8 dk yürüyorsam ordan da orayaaaa.... hımm... diye bir hesap yapıp size dakika hesabı yol tarif ederim ama metre falan veremem valla kusura bakmayın Anlayanlar 7 dakikalık yolun kaç metre/km olduğunu kendi çevirsin artık

Bak işte bende dakika hesabı yapıyorum ya da yakında ne var market vs diye soruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…