metre gram vs gibi ölçüleri anlamlandıramıyorum

Hanimlar çok komiksiniz şu metre olayından anliyorum ki hiç biriniz yürüyüs yapmiyor :70: benim gibi yürüyüş yapıp kaç km diye sürekli bakarsanız öğrenirsiniz :70:
Vallaha bebeğim doğasıyla kadar hep yürüdüm benim ölçüm metre hesabı değilde atıyorum. Karşıyaka iskeleden, Bostanlı pazar yerine kadar yürüdüm oluyordu😂😂😂😂

Ben bi kere pazarda domates alıyorum 1-1,5 kg alcam seçtim verdim adama poşeti adam diyo ki 1 tane daha atarsam 6 kg olcak

Bende utandım bişe diyemedim 6 kg domatesle eve döndüm hepsi çürüdü tabi :KK70:
Hâlâ gülüyorum eşim diyoki neye guluyorsun bu kadar :D

Ben bi kere pazarda domates alıyorum 1-1,5 kg alcam seçtim verdim adama poşeti adam diyo ki 1 tane daha atarsam 6 kg olcak

:D
İçinden 1.5 kilosunu alsaydın eve gelince :D

Merhaba, öncelikle üniversite mezunu oldugumu belirteyim :) Ama günlük hayatta kullanılan ölçüleri asla anlayamıyorum. 200 metre sonra sola dönün derken ne kadar uzaklıkta oldugunu kestiremiyorum. yada bi tarif uygulayacagım mesela 30 gr yulaf ne kadar eder hiç anlamıyorum. anca bana 1 kaşık 10 kaşık demeleri lazım. Bunun kolay bi yolu var mı. Bu arada birbirinden alakasız 4 bölüm okuyorum ve onlardan alakasız bir işte çalışıyorum. İş başvurusunda ik cı bi psikolog bana tam teşhis olmasada hafif otizm olabilir dedi.. Yani rehber eksikliğim varmış. Birimleri anlayamamın bununla bi ilgisi olabilir diye düşündüm belirtmek istedim
Eee bende tam olarak böyleyim uzunluk ve ağırlık ölçülerini hiç kestiremem öyle ki 200 metreyle 500 metreyi kestiremem mesela ağırlıklarda alışveriş yaparken falan manav bölümünde eskiden 1 kilo diye alıyordum 2,5 kilo çıkıyodu yada yarım kilo ama artık biraz daha kullanarak sanıyorum 1 kilo diye aldığım 1,7 falan oluyo ama işitsel zekam çok iyidir unutmam görsel zekamda birini 10 sene sonra görsem nerde gördüm ne konuştum hatırlarım bence otizimle alakası yok herkesin zekası farklı

Mutfak tartısı alarak mutfaktaki sorunu çözersiniz. Bir çok kişi benzer sorunları yaşıyordur.

Yemek yapmaya başladığımdan beri gram kg konularında düzelme oldu da 300 500 m kavramları bende de belirsiz :/ iki üni bitirmiş yurt disinda master yapmış bir öğretmenim:/

Ay benden birsuru varmis:dondurma: yer yön kavramim sıfırın altinda, bir yıldır oturduğum biyerde büyük markete gitmek için taksiye bindim meğer sadece caddenin karşısına geçmem gerekiyormuş. Taksici şurası diyip şaşırınca ayağımda problem var yuruyemiyorum demistim:halay:
Evime giderken defalarca kayboldum. İşe başladığımda, mühendisim saha gezisi yapıyorum, 2 kat alttaki ofisten ciktim maksimum 15 dakikalık bir isim var, 2 saat gelmeyince ofis arkadaşlarım aramaya çıkmışlar ama beni bambaşka bi yerde proje müdürlerinin olduğu heyet buldu:KK70::KK70::KK70:
buna sesli güldüm :D :D
Hanimlar çok komiksiniz şu metre olayından anliyorum ki hiç biriniz yürüyüs yapmiyor :KK70: benim gibi yürüyüş yapıp kaç km diye sürekli bakarsanız öğrenirsiniz :KK70:
km hesabıyla yürümüyoruz ki şurdan şuraya işte :P
Bende bu polisiye filmlerindeki tabirlere hastayım.."Saat 9 yönünde şüpheli şahıs" gibi..kime göre saat 9 yönü?
Heralde saat 12 yönünü kuzey olarak şeyapıyolar :dondurma:

hahaha :D
Eee bende tam olarak böyleyim uzunluk ve ağırlık ölçülerini hiç kestiremem öyle ki 200 metreyle 500 metreyi kestiremem mesela ağırlıklarda alışveriş yaparken falan manav bölümünde eskiden 1 kilo diye alıyordum 2,5 kilo çıkıyodu yada yarım kilo ama artık biraz daha kullanarak sanıyorum 1 kilo diye aldığım 1,7 falan oluyo ama işitsel zekam çok iyidir unutmam görsel zekamda birini 10 sene sonra görsem nerde gördüm ne konuştum hatırlarım bence otizimle alakası yok herkesin zekası farklı

hahah bu yazının üstüne profil fotonuzu görünce çok güldüm

Ortalama evet hiç duymadin mı 😁 aşağı yukarı diyelim :KK66:

hımm şimdi mezurayı yere koyup ölçtüm. aşağı yukaru evet 70-80 cm oluyor. sağ ayağımı sol ayağımın önüne attıgımızda 1 adım sayıyorsak tabi. şimdi hiçbişeyden emin olmamaya başladım :D

hiç yalniz degilsin kimse anlamiyor.
herkes otizm degildir farkındalık yaratacaksin:)

Back
X