mevlüt yapmayı düşünmeyen anneler, yada fikir verebilecek olanlar bakabilir mi?

cennetimbenim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
236
1
46
Sakarya
ben mevlüt yapmayı düşünmüyorum....arkadaşlarımla toplandığımda kuran okuruz, ama öyle büyük mevlüt yapmayacağım inş...

bu yüzdendir ki çatkapı çok gelenim olur ( ikinci çocuk olduğu için belki çok olmaz)

ikram olarak ne tavsiye edersiniz... ben tatlı ve tuzlu kuru pasta ve meyve suyu düşündüm kuru pastalar bayatlamıor diye tuperware kaplarım var onlarda muhafaza ederim dedim...ama sizler ne yapacaksınız...daha güzel fikri olan varmı ani gelecek misafirler için...

en güzeli bence öyle
bizde gün gibi hazırlık yapılıyor, lohusa halimle napıcam bilmem
bende kuru pasta meyve suyu düşünüyorum arada kek sütlü irmik tatlısı falan yaparım diye düşündüm
en kolayları işte

benimde 2 bebeğim olduğu için bende yapmıcam mevlüt. su böreği düşündüm bende dolaba hazır alıp koyucam.burda sini var ordan alırım dedim bi-iki tip ev poğaçası yanına sarma ve irmik tatlısı ,yada buzlukta elmalı kurabiye güzel duruyor onu yapıp onlar servis etmeyi düşünüyorum.
ilk bebeğimde mevlüte gelemeyenlere oyalı tülbent vermiştim. bu sefer bebek şekeri vermeyi düşünüyorum yaptırabilirsemde yanına oğlumun adı yazan el havlusu

tülbent, isim yazılı el havlusu fikri çok hoşmuş.
ben istiyorum mevlüt ama çok zahmetli, eğer kayınvalidem gelir de 40ı çıkana kadar kalırsa yapabilirim ancak, başka türlü beceremem.
etli veya tavuklu pilav ayran ve tatlı yeter gibi...
bir de mevlüt şekeri malzemesi aldım,külahların içine koyarım diye... üstüne oğlumun adı yazılı etiketler bastırtmak istiyorum ama o zamana Allah kerim.
zaten kardeşim hastane odası için bir sürü lavanta kesesi, sabun, şeker v.s çikolata yaptırdı sağolsun. bunlardan kalırsa başka bişey yapmam yaptırmam ama kalmazsa tül kese içinde tesbih dağıtabilirim

bence kurabiye filan yaptırıcağına bebek şekeri yaptır tavuklu ya da etli pilav yapın yanına ayran bi de baklava şeker pare gibi tatlı yaptır tamam işte bebek şekerlerinden de sadece mevlüte gelenlere ver daha sonra gelenlere vermesende olur

Back
X