Allah kabul etsin Sevgi abla

bu arada tebrik ederim,83 kiloya indin

az kaldı,70 leri görmeyi
Sana da iyi bir gün dilerim canım

evet,Gurbetim,güçlü olmayı öğrendim

hayat bana çok iyi davranmadı ve ben sıkıntılarımı unutmak için geçmişe yaşamayı başlamıştım..bu şekilde mutlu olacağımı sanıyordum,ama çok yanıldım çünkü Rabbim bana armağan ettiği birçok güzelik ben kaçırdım...sana psikolog dan yardım aldığımdan bahsetmiştim ya,işte ondan sonra ben ''ANI''yaşamaya başladım...dün kötü bir gün geçirdim,döğru,ama o dündür...bugün Allah'a şükür uyandım,nefes aldım,bir yerim ağrımıyor,ailem iyi...ve mutluyum

hep beklemiştim sihirli bir çubuk bana dokunsun

ama sihir bizim içimizdedir,bizim onu ortaya çıkarmamız gerek

Tebrik ederim canım,bak hiç de zor değilmiş

Sevgi' nin kilo bildirimini kaçırmışım. Tebrikler Sevgi

Darısı başımıza

Ne kadar doğru demişsin Dallidacım. Gerçekten de sihir bizde... Yine söylediğin gibi profesyonel yardım almak gerekiyorsa alacağız. Birinin içimizdeki sihri nasıl açığa çıkaracağımızı öğretmesi lazım. Senin adına çok sevindim. Rabbim herkese iyi gün göstersin

Merhaba Serapcığım,eğer bir gün 1 tepsi börek yemeye denersin,eminim ki ondan sonra uzuuun bir süre börek yemeye istemeyebilirsin
sen zaten sağlıklı beslendiğin için bence vücudun kilo vermeyi direniyor.Menülerin çok güzel,dengeli,acaba sadece düzenli spor mı eksik?o problemi bende de var,bir türlü sporumu düzenli bir şekilde hayatıma sokamadım:44::44:
Haklısın canım. Egzersiz yapıyorum ama plates modunda. Kardiyo yapamıyorum. Kardiyo yapsam anında göbek erimeye başlayacak. BU hafta bisiklete başlarım herhalde.
Sen yürüyordun ne güzel, ara verdikten sonra devamı gelmedi. Motive mi olamıyorsun, zaman sıkıntın mı var?
Ellerine sağlık canım,birinci sayfada bulunan kilo çizelgesindeki kilo değişikliğimi hemen değiştirmişsin

Teşekkürler
Rica ederim canım. Acaba topiğe hiç uğramayan arkadaşların isimlerini kaldırsak mı listeden? Ne dersiniz kızlar??
evet serapcim dogru teshis, ben tatli pek sevmem, pasta hic yemem, canim istemez, mesela binbir cesit pastayi önüme koysalar , tadina bile bakmam. ama hamurisleri , daha ziyade , bulgurlu yemekleri , köftelerive et grubunu seviyorum. yalan yok sebzeylede aram pek iyi degil, ama yiyorum genede bazen. birde cocuklarda sebze hic sevmiyorlar, o yüzdende genelde kendime ayri yapmiyorum. simdi sen sanacaksinki dag basindami yasiyorsun, sayilir, burasi kücük bir kasaba, evler serpme , öyle türkiye gigi degil, mesela hic apartman yok. tek kisilik evler, ama havasi güzel, yemyesil, adeta cennet gibi. evler villa seklinde cok güzeller. yani alisverise felan ekmege bile arabayla gidiyoruz, en yakin türk komsum yarim saat yürüyerek. cok sakin bir yer. tabii büyük sehirlerde imkanlar , türk marketleri , hersey daha fazladir. ama Allah bana burayi yazmis, yenecek ekmegim icecek suyum burdaymis ne ypalim , ama genede türkiyeye tatile gittigimde burayida özlüyorum, iste böyle....
Şanslısın bence, biz şehrin ortasında yaşıyoruz da ne oluyor sanki. Her gün boğazda değiliz, çarşıda da ....
Bence sen elindekini değerlendir. Daha önce de yazmıştım ama, sanırım gözünden kaçtı. Bahçende yeşillik, domates ve biber yetiştirebilirsin bence. Fide ve tohum bulman çok mu zor olur?
arkadaslar ben normalde suyu cok az icerim. cözdüm galiba suyu az ictigimde daha cok acikiyorum yada aciktigimi zannediyorum. iki gündür suyu cok iciyorum ve daha az acikiyorum. bu günde simdilik iyi gidiyor.kahvaltida , iki dilim t.bugday ekmegi , peynirli omlet, salatalik, kirmizi paprika ve 4 zeytin yedim.
öglen, tavuklu kabak sote , ayran esliginde. (daha yemedim ama hazirladim)
Aksamada herhale special K olacak galiba. aksamlari az yersem daha hizli kilo verebiliyorum. ara ögünler konusunda hala kafam karisik. karatay diyetinin kitabini almistim. orda ara ögün yapilmmamasi gerektigini aciklamis canan hanim hemde kendi üstünde bir yiyerek, birde yemeyerek kan sekeri insülin sonuclarini yazmis, mantikli geliyor banada. yaglari yakan leptin hormonu icin en az 4- 5 saat bir sey yememek gerekiyormus. bazi diyetisyenlerde 6 ögün tavsiye ediyor , metabolizmamizi hizlandirmak icin , bilemiyorum ben kafam karisik bu konuda. onuda kendim icin söyle düsündüm, dayanabildigim sürece ara ögün yapmam, mesela karnim tok canim bir seyy istemiyor , listede ara ögün var diye zorla yemem, ama aclik hissedersem ufak bir araögün yaparim. diye düsündüm yanlismi düsünüyorum, arkadaslar tavsiyeleriniz neler, hangi doktor dogru söylüyor sizce...
En sevdiğim konuya geldik, biyokimya
1. Adım: Yemek yedikten hemen sonra kanda şeker düzeyi yükselmeye başlar. Kan şekeri yükselince insülin devreye girer ve kan şeker düzeyinin düşmesini sağlar. Peki bu şeker nereye gider? İnsülin 2 saat boyunca etkin olur. Bu süre zarfında kandaki şekeri karaciğere gönderir. Biz yeterince aktivite yaparsak bu şeker depo şekerine dönüşmeden harcayabiliriz. Dolayısıyla yağlanmanın önüne geçilebilir. Çünkü hepimiz biliyoruz ki karaciğer bir süre sakladığı şeker kullanılmazsa yağa çevirerek deri altına gönderip orada depolar.
2. Adım: İnsülin işini bitirdikten sonra glukagon devreye girer. Onun görevi ise kandan uzaklaştırılan şekeri yeniden kontrollü bir şekilde kana göndermektir. Kan şekeri düzeyini artırarak istenen seviyeye getirir. Lipaz enzimini uyarır.
3. Adım: Herkes işini bitirince -ki bu 3-4 saat demek- lipaz devreye girer. Lipaz depo yağları yeniden kullanılabilmeleri için yağ asitlerine dönüştürür ve kanda serbest halde dolaşmalarını sağlar. Dolayısıyla direkt yağların enerjiye çevrilmesinde büyük rol oynar.
Şimdi Canan Hoca diyor ki, bırakın bu döngü kendisini tamamlasın. 5 saatte lipaz da işini yapsın istiyor. Hatta ekmek, meyve gibi glisemik indeksi yüksek besinleri tüketmeyin ki, insülin hiç işe karışmasın diyor.
Dukan ın çıkış noktası da bu zaten; proteinden zengin beslen. İnsülini devreden çıkar, glukagon lipazı çağırsın. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı
Diyetisyenler de sık ve az yemenin metabolizma hızını artırdığını söylüyor. Lipazın çalışmasını ise gece uyku esnasında olmasını tercih ediyorlar.
Ben şahsen öğleden sonra 4 gibi atıştıracak bir şey arıyorum. Dolayısıyla 3 ana, 1 ara öğün tüketiyorum. Akşam yemeğinden sonra bir şey yemiyorum çünkü erken yatıyorum.
Yazın günler uzun, öğleden sonra araya ihtiyaç duyabilirsin. Aynen dediğin gibi aç hissediyorsan yiyebilirsin. Diğer taraftan da şöyle bir gerçek var; biz yedikçe yaşlanıyoruz. Yani hücresel boyutta. Yani ne kadar az yersek o kadar uzun yaşarız

( Allah izin verirse)