• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

aynen öyle tatlim, hayat bize herseyi ögretiyor, cok sükür diyete adapte olabiliyorum nihayet, o yüzden bugün cok mutluyum. zoruma gidiyordu, kilolar alip basini gidiyor ve ben hic bir sey yapamiyorum. dahasi kendime sinirleniyordum, ben bu kadar iradesiz degilim, olamam, hani nerde o eski kafasina koydugu seyi yapan kiz , diye dahada üzülüyordum. psikologa gitmeyi düsündüm, ama türk psikologlar buraya bir hayli uzak, almanlarda bizim kültürümüzden ne anlar, onlara göre kocanlami bir problemin var bosan der, kaynananlami bir problemin var , görüsme der, onlarda yok , bizim kültürümüz , beni anlayacaklarini sanmiyorum. o yüzden gitmeyi tercih etmedim.ama kendi kendime cok okudum , dualar ettim, ve sizlerinde duasiyla hallettim,insallah artik bende geriye bakmiyorum. aslinda ben sinirlendigim seyleri zamaninda susup icime attigim icin böyle oldu. 19 senedir almanyadayim ve hep biriktirdim. hic tanimadigin bir memlekete gelmek, hic tanimadigin bir aileye girmek ve senelerce , ister anlas , isterse anlasama , farketmez ayni cati altinda yasa. cok zor inanin. artik bosverelim bunlari bugünümüze bakiyoruz degilmi:34:

Doğru diyorsun canım:16::16:

Sevgi' nin kilo bildirimini kaçırmışım. Tebrikler Sevgi :nazar::nazar::46::46: Darısı başımıza :16:
Ne kadar doğru demişsin Dallidacım. Gerçekten de sihir bizde... Yine söylediğin gibi profesyonel yardım almak gerekiyorsa alacağız. Birinin içimizdeki sihri nasıl açığa çıkaracağımızı öğretmesi lazım. Senin adına çok sevindim. Rabbim herkese iyi gün göstersin :16::16:

Amin canım:16:teşekkür ederim:16:

Haklısın canım. Egzersiz yapıyorum ama plates modunda. Kardiyo yapamıyorum. Kardiyo yapsam anında göbek erimeye başlayacak. bisiklete başlarım herhalde.
Sen yürüyordun ne güzel, ara verdikten sonra devamı gelmedi. Motive mi olamıyorsun, zaman sıkıntın mı var?

Anladım:12:hep dediğin gibi,önce sağlık.Plates modunda da olsa,hareket,harekettır.Ben sanırım motive olamıyorum...bugün tekrar eşofmanımı hazırladım,yarın sabah bende şeytanın bacağını kırarım inşAllah ve yürüyüşe çıkarım:34:

Rica ederim canım. Acaba topiğe hiç uğramayan arkadaşların isimlerini kaldırsak mı listeden? Ne dersiniz kızlar??

:16::16:Olabilir.Zaten devam eden arkadaşlarımız belli:34::34:

Şanslısın bence, biz şehrin ortasında yaşıyoruz da ne oluyor sanki. Her gün boğazda değiliz, çarşıda da ....
Bence sen elindekini değerlendir. Daha önce de yazmıştım ama, sanırım gözünden kaçtı. Bahçende yeşillik, domates ve biber yetiştirebilirsin bence. Fide ve tohum bulman çok mu zor olur?

Bence de:34::34:

En sevdiğim konuya geldik, biyokimya :9:

1. Adım: Yemek yedikten hemen sonra kanda şeker düzeyi yükselmeye başlar. Kan şekeri yükselince insülin devreye girer ve kan şeker düzeyinin düşmesini sağlar. Peki bu şeker nereye gider? İnsülin 2 saat boyunca etkin olur. Bu süre zarfında kandaki şekeri karaciğere gönderir. Biz yeterince aktivite yaparsak bu şeker depo şekerine dönüşmeden harcayabiliriz. Dolayısıyla yağlanmanın önüne geçilebilir. Çünkü hepimiz biliyoruz ki karaciğer bir süre sakladığı şeker kullanılmazsa yağa çevirerek deri altına gönderip orada depolar.

2. Adım: İnsülin işini bitirdikten sonra glukagon devreye girer. Onun görevi ise kandan uzaklaştırılan şekeri yeniden kontrollü bir şekilde kana göndermektir. Kan şekeri düzeyini artırarak istenen seviyeye getirir. Lipaz enzimini uyarır.

3. Adım: Herkes işini bitirince -ki bu 3-4 saat demek- lipaz devreye girer. Lipaz depo yağları yeniden kullanılabilmeleri için yağ asitlerine dönüştürür ve kanda serbest halde dolaşmalarını sağlar. Dolayısıyla direkt yağların enerjiye çevrilmesinde büyük rol oynar.

Şimdi Canan Hoca diyor ki, bırakın bu döngü kendisini tamamlasın. 5 saatte lipaz da işini yapsın istiyor. Hatta ekmek, meyve gibi glisemik indeksi yüksek besinleri tüketmeyin ki, insülin hiç işe karışmasın diyor.

Dukan ın çıkış noktası da bu zaten; proteinden zengin beslen. İnsülini devreden çıkar, glukagon lipazı çağırsın. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı :31:

Diyetisyenler de sık ve az yemenin metabolizma hızını artırdığını söylüyor. Lipazın çalışmasını ise gece uyku esnasında olmasını tercih ediyorlar.

Ben şahsen öğleden sonra 4 gibi atıştıracak bir şey arıyorum. Dolayısıyla 3 ana, 1 ara öğün tüketiyorum. Akşam yemeğinden sonra bir şey yemiyorum çünkü erken yatıyorum.
Yazın günler uzun, öğleden sonra araya ihtiyaç duyabilirsin. Aynen dediğin gibi aç hissediyorsan yiyebilirsin. Diğer taraftan da şöyle bir gerçek var; biz yedikçe yaşlanıyoruz. Yani hücresel boyutta. Yani ne kadar az yersek o kadar uzun yaşarız :34: ( Allah izin verirse)

Bu topiğin öğün rekortmeni benim:1::1::1:çoğunlukla günde 8 öğün tüketiyorum:52::52::52::1::1::1::1:şu öğün sayısı benim de aklımı karıştırıyor:44::44::44:2 öğün mi yoksa 8 öğün mi daha sağlıklı mı,bilemiyorum:1::1:

bugünkü menümü aynen yazdigim gibi tamamladim. cok sükür kacamak yapmadim. sevgi ablanin kilo bildirimini bende görmedim, yanlis hatirlamiyorsam, baskülü bozulmustu. serapcim bende aksam yemeginden sonra ara yapmiyorum. mesela bugün sabahla öglen arasinda canim bir sey istemedi yemedim, ilkindi vaktinde kücük bir elma yedim. bilgiler icin sagol, sevil ablacim beni yanlis anlamissin. burda alman marketlerinde yok dedim, türk marketlerinde var ama onlarda uzak bize. ben hollanda sinirina yakinim, kücük bir kasabada yasiyorum. türk bakkalina otobana cikmam lazim yani .

dallidacim sen ögün rekortmensinde, ya ben , bende kilo rekortmeniyim galiba , kimseye kaptirmiyorum birinciligi.:27::42:
Sen 8 ögün yiyorsun , az ama sik yedigin icin kilo veriyorsun. zaten sen karatay diyetini denemistin ve sana uygun olmadigini yazmistin. demekki bu sekilde diyetle sen zayiflayabiliyorsun. biliyorsun her diyet herkese uymuyor. aynen devam et canim:16:

bugünkü menümü aynen yazdigim gibi tamamladim. cok sükür kacamak yapmadim. sevgi ablanin kilo bildirimini bende görmedim, yanlis hatirlamiyorsam, baskülü bozulmustu. serapcim bende aksam yemeginden sonra ara yapmiyorum. mesela bugün sabahla öglen arasinda canim bir sey istemedi yemedim, ilkindi vaktinde kücük bir elma yedim. bilgiler icin sagol, sevil ablacim beni yanlis anlamissin. burda alman marketlerinde yok dedim, türk marketlerinde var ama onlarda uzak bize. ben hollanda sinirina yakinim, kücük bir kasabada yasiyorum. türk bakkalina otobana cikmam lazim yani .

Tebrik ederim canım,1-2 gün daha çakamaksız geçirebilirsen eğer,vücudün alışacak ve kilolar daha kolay gidecek:34:su içmeyi unutma:34:

dallidacim sen ögün rekortmensinde, ya ben , bende kilo rekortmeniyim galiba , kimseye kaptirmiyorum birinciligi.:27::42:
Sen 8 ögün yiyorsun , az ama sik yedigin icin kilo veriyorsun. zaten sen karatay diyetini denemistin ve sana uygun olmadigini yazmistin. demekki bu sekilde diyetle sen zayiflayabiliyorsun. biliyorsun her diyet herkese uymuyor. aynen devam et canim:16:

:16::16:haftaya bu kiloda olmayacaksın:34:hem sen şanslısın çünkü çabuk kilo veriyorsun:34:eskiden diyetten diyete atladığımı biliyorsun:34:bu konuda Serap'ı çok uğraştırdım:12:

Akşam yemeğim:1 kasr mercimek çorbası,6 kaşık kıymalı kabak yemeği,100 gr yoğurt
Ara:1 çb kefir,1 elma
Herkese hayırlı geceler,bütün dilekleriniz gerçekleştirsin:16::16::16:

Son düzenleme:
Günaydın Kızlar, herkese güzel bir gün diliyorum :16:

Doğru diyorsun canım:16::16:

Bu topiğin öğün rekortmeni benim:1::1::1:çoğunlukla günde 8 öğün tüketiyorum:52::52::52::1::1::1::1:şu öğün sayısı benim de aklımı karıştırıyor:44::44::44:2 öğün mi yoksa 8 öğün mi daha sağlıklı mı,bilemiyorum:1::1:

Ben ara öğünü destekliyorum. Sebebine gelince; ilkel insan gibi yaşayamadığımız açık. Ne sosyal açıdan ne de kültürel. Aktivitemiz kısıtlı... 5 saat, 8 saat bir şey yemeden durmamız pek mümkün görünmüyor. Zaten insülini hiç devreye sokmazsak 4-5 saatten bahsediyoruz. 1 küçük lokma ekmek ya da meyve bile insülini aktive etmek için yeterli. Ondan sonra 4-5 saat bile lipazın devreye girmesi için yeterli olmayacaktır. Bence lipaz gece de çalışabilir. Sabaha kadar organlarımız kendilerini yenilemek için çalışırlarken kanda serbest dolaşan yağ asitlerini kullanırlar. Bu doğal detoks sırasında harcadığımız enerjiyi de yabana atmamak lazım.

Şahsen benim tercihim, düşük glisemik endeks ve ara öğünlü method olacaktır.

Son düzenleme:

Pek sevindim kaçamak yapmamana :16:
Rica ederim canım. İşine yaramasını umuyorum...
Bahçe işlerine cevap vermemişsin. seni bu konuda baya sıkıştıracağım, çünkü bahçeyle 1 saat kazma işleri yaparsan 500 kcal, tırmıklama yaparsan 250 kcal harcayabiliyorsun :34:

Öğleden sonra elma yerken yanına 1 çay bardağı süt ya da yoğurt veya 1 dl. peynir ilave etmeni tavsiye ederim. Karbonhidratın yanında protein alırsak kan şekerimiz daha yavaş yükselir, dolayısıyla daha yavaş düştüğü için tok kalma süremiz uzar...

Tebrik ederim canım,1-2 gün daha çakamaksız geçirebilirsen eğer,vücudün alışacak ve kilolar daha kolay gidecek:34:su içmeyi unutma:34:

:16::16:haftaya bu kiloda olmayacaksın:34:hem sen şanslısın çünkü çabuk kilo veriyorsun:34:eskiden diyetten diyete atladığımı biliyorsun:34:bu konuda Serap'ı çok uğraştırdım:12:

Haklısın Dallidacım, aynen katılıyorum. Alışkanlıklar ısrar edince değişiyor.
Aşk olsun, uğraşmak ne demek.. Bilgi paylaşımında bulunduk :34:

Günaydın Kızlar, herkese güzel bir gün diliyorum :16:

Bende sana güzel bir gün diliyorum:16::16:Merhaba:16::16:

Ben ara öğünü destekliyorum. Sebebine gelince; ilkel insan gibi yaşayamadığımız açık. Ne sosyal açıdan ne de kültürel. Aktivitemiz kısıtlı... 5 saat, 8 saat bir şey yemeden durmamız pek mümkün görünmüyor. Zaten insülini hiç devreye sokmazsak 4-5 saatten bahsediyoruz. 1 küçük lokma ekmek ya da meyve bile insülini aktive etmek için yeterli. Ondan sonra 4-5 saat bile lipazın devreye girmesi için yeterli olmayacaktır. Bence lipaz gece de çalışabilir. Sabaha kadar organlarımız kendilerini yenilemek için çalışırlarken kanda serbest dolaşan yağ asitlerini kullanırlar. Bu doğal detoks sırasında harcadığımız enerjiyi de yabana atmamak lazım.

Şahsen benim tercihim, düşük glisemik endeks ve ara öğünlü method olacaktır.

Çok güzel anlattın:46::46:aynen katılıyorum:34::34:

Pek sevindim kaçamak yapmamana :16:
Rica ederim canım. İşine yaramasını umuyorum...
Bahçe işlerine cevap vermemişsin. seni bu konuda baya sıkıştıracağım, çünkü bahçeyle 1 saat kazma işleri yaparsan 500 kcal, tırmıklama yaparsan 250 kcal harcayabiliyorsun :34:

Ne kadar çok kalori yakıldığını öğrenince,bir bahçem olmadığına çok üzüldüm:44:

Öğleden sonra elma yerken yanına 1 çay bardağı süt ya da yoğurt veya 1 dl. peynir ilave etmeni tavsiye ederim. Karbonhidratın yanında protein alırsak kan şekerimiz daha yavaş yükselir, dolayısıyla daha yavaş düştüğü için tok kalma süremiz uzar...

:46::46::46:

Haklısın Dallidacım, aynen katılıyorum. Alışkanlıklar ısrar edince değişiyor.
Aşk olsun, uğraşmak ne demek.. Bilgi paylaşımında bulunduk :34:

Teşekkür ederim canım:29:

Tekrar merhaba:16::16:sabah yürüyüşe çıkamadım,telefonumun kulaklıklarını bulamadığım için:1:oğlum bir yerlere koymuş,ortada yok:1::1:ama saat 12 de çıkacağım.Sabah çıkabilseydim stada gidecektim(burhan felek),ama şimdi ancak sahilde yürüyebilirim:24::24:bu günlük öyle olsun...
Sabah:2 dilim ananas,1 kiwi,1 ceviz,2 yk lor
Ara:4 kuru kayısı,5 badem
Öğlen:1,5 kepçe çorba,tavuk eti,salata
Ara:4 kuru erik,5 badem...
Bu hafta ufak da olsa kaçamaklar yaptım ve bu ufak kaçamaklar da olsa diyetimi bozdular diye düşünüyorum...artık yarın dan itibaren kaçamaksız devam etmeye düşünüyorum.Cuma,cumartesi ve pazar üç günlük bir hızlandırma diyeti yapacağım,çünkü bu hafta kilo verdiğimi düşünmüyorum.Ya vücudüm direnç göstermeye başladı,ya yaptığım kaçamaklarım kilo vermeye engeliyor.Ama pes etmek yok,sabredeceğim ve yoluma devam edeceğim:32::32::32:
Sevgiler:16::16::16:

Oğlan okula gitti bende yürüyüşe çıkacağım:32::32:arkadaşlar,sizce de topiğimiz çok sessiz değil mi?:50::50::50:acaba bazı kuralar mı koysak:34::6::6:yani biraz daha azimli ve disiplinli olursak istediğimiz kiloya daha kolay ulaşacağımıza inanıyorum:32::32::32::32:biraz daha fazla paylaşım yapalım:34::34::34:bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?:29::29::29:

Sevgi ablaaaaaaa....
Gurbeeeeeeeeeet....
Ayçaaaaaaaaaaa.....

herkese selamlar
serapcim evet bahcem var, cok fazla anlamasamda büyüklerimin yardimiyla baharda yesillikleri ekiyorum. kazma isini esime yaptiriyordum. gercekten cok yoruyor insani. bu senede yesilliklerim mutlaka olacak, ama daha erken . yazin soframda taze maydonoz, tere , roka, nane mutlaka olur. ama kisin elimizde ne varsa onunla idare edecegiz. haaa ispanakda ekiyorum. tohumlari ya türkiyeden getiriyoruz, yada burdakilerden paylasiyoruz, alman marketlerinde maydonoz , roka, ispanak tohumu oluyor,ama tereyi tanimiyorlar galiba.

unutmadan serapcim , bende kendimde farketmistim araögünde meyvanin yaninda süt veya yogurt yersem daha fazla tok kalabiliyorum. dogru dedin . ben ögleden sonraki arayi biraz gec yapmistim, aksam yemegindede special K yiyecegim icin süt icmedim.
Dallidacim sahilde bol bol yürü cok sanslisin. icin acilir valla. topige daha sik girme konusunda sana katiliyorum, bende elimden geldikce girmeye calisiyorum, ayriyetten en cok konusanda benim aramizda, cenem durmaz hic. bu aralar sevgi ablayi az görüyorum, insallah bir sorunu yoktur, ayca tamamen kayboldu, nerdesin giiiiiiiii

dallidacim diyet listene karismak istemem ama, aksamdan sonraki araögünü yapmasanmi acaba, hani aksam yemeginide erken yesen ve baska hic bir sey yemesen daha hizli kilo verebilirsin diye düsünüyorum nacizane. ama tabiki sen kendini daha iyi bilirsin , bu sekilde iyi diyorsan , öyle devam edersin.ben aksami hafif yiyorum birde erken yiyorum en gec 6 da . daha sonra hic bir sey yemiyorum. sadece su iciyorum. ha ben birde erken yatiyorum. eger sen gec yatiyorsan ara ögün yapabilirsin.

sabah: yumurtali dürüm, 3 yesil zeytin, cok az peynir, bir t.kasigi tahinli pekmez ( GÜNÜM YAKINDA)
öglen: Dünden kalma kabakli tavuk sote ve yogurt
ara : bir elma ve badem
aksam: bir kase sebze corbasi, 3 köfte
Hadi ben kactim kizlar sonra girerim gene banyoyu temizleyecegim , birazda ütüm var:10::10::10::10::10:

dallidacim diyet listene karismak istemem ama, aksamdan sonraki araögünü yapmasanmi acaba, hani aksam yemeginide erken yesen ve baska hic bir sey yemesen daha hizli kilo verebilirsin diye düsünüyorum nacizane. ama tabiki sen kendini daha iyi bilirsin , bu sekilde iyi diyorsan , öyle devam edersin.ben aksami hafif yiyorum birde erken yiyorum en gec 6 da . daha sonra hic bir sey yemiyorum. sadece su iciyorum. ha ben birde erken yatiyorum. eger sen gec yatiyorsan ara ögün yapabilirsin.

Karışmak ne demek?mutlu oldum:16::16:bende aynı şey düşünüyorum,veya hiç olmazsa sadece kefiri içiyim diyorum...saat 10:30 gibi yatıyorum ve bende fark ettim ki meyva bana fazla geliyor:34:bu arada 1,5 saat yürüdüm.Menün çok güzel,aynen devam et:34:

merhabalar,
ben de ara ara sizi takip ediyorum. mehtap hanımın listesine uymasam da sizle beraber dikkat etmeye başladım ve 4 kilo gibi verdim. ama benimki doğum kilosuydu belki bundan dolayı rahat gitti. daha da vermek istiyorum ama gittikçe zorlaşıyor tabi. sizin azminiz beni de hep gaza getirdi sağolun. mehtap hanım ise mükemmel biri o kadar yoğunluğun arasında bizim gibi tontişlerle uğraşıyor.
Bu arada Dallida ben de üsküdarda oturuyorum. ama çalışıyorum. sanırım çok yakınız benim evim kuruçeşmede :)

Yarın inşAllah stada giderim:34:orda daha rahat ederim,hiç olmazsa yavaş yavaş koşmaya başlarım..sahilde sadece normal tempoda yürüyebildim:18::18:stada da ancak sabah 7-9 arası vatandaşlara açık:19::19::19:Sevgiler:16::16::16::16:

merhabalar,
ben de ara ara sizi takip ediyorum. mehtap hanımın listesine uymasam da sizle beraber dikkat etmeye başladım ve 4 kilo gibi verdim. ama benimki doğum kilosuydu belki bundan dolayı rahat gitti. daha da vermek istiyorum ama gittikçe zorlaşıyor tabi. sizin azminiz beni de hep gaza getirdi sağolun. mehtap hanım ise mükemmel biri o kadar yoğunluğun arasında bizim gibi tontişlerle uğraşıyor.
Bu arada Dallida ben de üsküdarda oturuyorum. ama çalışıyorum. sanırım çok yakınız benim evim kuruçeşmede :)

Merhaba,bebeğiniz hayırlı olsun,Allah analı babalı büyütsün:nazar::nazar:4 kilo çok güzel bir rakam ,inşAllah istediğiniz kiloya çabuk ulaşırsınız:nazar::nazar:ben de Selimiye de oturuyorum:34::34:ev hanımıyım:34:Mehtap hanım da gerçekten harika bir insan,hiç bir karşılık beklemeden bizlere yardım ediyor:nazar::nazar::nazar:

Merhaba,bebeğiniz hayırlı olsun,Allah analı babalı büyütsün:nazar::nazar:4 kilo çok güzel bir rakam ,inşAllah istediğiniz kiloya çabuk ulaşırsınız:nazar::nazar:ben de Selimiye de oturuyorum:34::34:ev hanımıyım:34:Mehtap hanım da gerçekten harika bir insan,hiç bir karşılık beklemeden bizlere yardım ediyor:nazar::nazar::nazar:

biraz daha dikkat edebilsem daha iyi olacak tabi. ben yürüyüş pek yapamıyorum vaktim olmuyor. bazen işten eve dönerken yürüyorum o kadar yoksa fethipaşa korusu da çok yakınımda orası muhteşem oluyor yürüyüş için.

Back
X