Arkadaşlar merhaba, ben 26 yaşındayım hanefi mezhepindenim ve türbanlıyım yani dinime bağlı 5 vakit namaz kılan biriyim. Arkadaş aracılığı ile bir çocukla tanıştım. Kendisi 28 yaşında, inşaat mühendisi, düzgün bir insan. Bir haftadır konuşuyoruz. Alevi olduğunu söyledi. Ayrıca cem evine gitmiyormuş. Allah, peygamber ve kitaplarına da inanıyormuş. Namaz düzenli kılmazmış ama yine camiye gidiyormuş. Benim aklıma takılan soru ise; ben herşeyi kabul etsem bile ailesi ile yapabilir miyim, sorun yaşar mıyım? Çünkü açıkçası alevilik hakkında da çok fazla bir bilgim yok. Bana yardımcı olur musunuz?
birbirinizin dini inancına karışmaz ve saygı duyarsanız olur
ama yine de sürtüşmeler yaşanır diye düşünüyorum. senle eş olmasa bile eşin ailesi sizin aileniz arasında :/
sormayın şu soruları buraya birazdan karışır etraf en iyisi mısırımı patlatıp kenara geçeyim..
hayır belliki birbirinizin inancına saygı duymayacaksınız yoksa buraya konu bile açmazdınız.
he soruna gelince illaki sorun o-lu-yor kendine uygun birini bul.
Arkadaşlar merhaba, ben 26 yaşındayım hanefi mezhepindenim ve türbanlıyım yani dinime bağlı 5 vakit namaz kılan biriyim. Arkadaş aracılığı ile bir çocukla tanıştım. Kendisi 28 yaşında, inşaat mühendisi, düzgün bir insan. Bir haftadır konuşuyoruz. Alevi olduğunu söyledi. Ayrıca cem evine gitmiyormuş. Allah, peygamber ve kitaplarına da inanıyormuş. Namaz düzenli kılmazmış ama yine camiye gidiyormuş. Benim aklıma takılan soru ise; ben herşeyi kabul etsem bile ailesi ile yapabilir miyim, sorun yaşar mıyım? Çünkü açıkçası alevilik hakkında da çok fazla bir bilgim yok. Bana yardımcı olur musunuz?
ben alevılıgı tam anlamıyla yasayanlara cok rastlamadım.. bırcok arkadasım var cok severım ınsanlıklarını sanata duyarlı ve aydın kımseler oldugunu dusunuyorum cevremdekılere baktıgımda.. aramızdada hıcbır zaman mezhep ayrılıgı fark edılmedı. apayrı kulturler olarak gormedım.. alevılıgı kendı ıcınde kususrsuz yasayan bırı ıcın durum nedır bılemyorum..fakat herkesı dını ve yasayısı kendıne..dolayısıyla bazen aynı mezhepten kısılerle dahı aynı konu uzerınde ters dusuyoruz..
sormayın şu soruları buraya birazdan karışır etraf en iyisi mısırımı patlatıp kenara geçeyim..
hayır belliki birbirinizin inancına saygı duymayacaksınız yoksa buraya konu bile açmazdınız.
he soruna gelince illaki sorun o-lu-yor kendine uygun birini bul.
Hayır sorun bizim aramızda değil ben ona saygı duyuyorum oda bana benim kafama takılan ileride ailesiyle sorun yaşarmıyım dediğim gibi mezhepler hakkında hiç bir bilgim yok normalde ben kendi hayatıma bakarım yani. Zaten kafama yatmazsa devam ettirmicem ama görüşler çok önemli benim için şu an.
yakın arkadaşlarımın hemen hemen çoğu alevi ama cem evine gitmezler camiyede gitmezler bir arakdaşımı ilk defa ben camiye götürmüştüm. siz sorun yapmayacaksanız boşverin ailesini ama bazı çiftler arasında ciddi sorunlara neden oluyor bu. tamamen size kalmış ailelerin de anlayışlı olması gerek
Ben günah mı diye sormadım zaten sorun yaşarmıyım diye sordum. Ayrıca aynı soruyu kendisine sordum . Ailen beni istermi diye ya da sorun yaşatırlar mı diye sonuçta herşey karşılıklıdır tabiki belkide onlarında hayalinde başka türlü birisi vardır olabilir.
yaşam şartlarının aynı olması gerektiğini düşünüyorum ben evliliklerde.
yani din değil olay.
mesela karşı taraf namaz kılmıyor siz kılıyorsunuz 5 vakit burada biraz sıkıntılar olabilir.
bir eş alkol alıyor diğeri almıyor sürtüşmeler yaşanabilir.
bu tıpkı birinin klasik müzik sevip diğerinin pop müzik sevmesi gibi.
biri erken uyumayı severken diğeri gece takılmayı sevmesi gibi.
dört dörtlük bir anlaşma olmayabilir.
biz de hanefi mezhebindeyiz ama allah affetsin 5 vakit namaz kılmıyorum vs çok çok bağlı yaşayamıyorum benim gibi olan baska bir din mensubu kisi ile de evlenebilirdim.
bu sizin yaşam standartınız ile ilgili olmalı sevginin olduğu yerde mezhebın önemi olmamalı
Ben günah mı diye sormadım zaten sorun yaşarmıyım diye sordum. Ayrıca aynı soruyu kendisine sordum . Ailen beni istermi diye ya da sorun yaşatırlar mı diye sonuçta herşey karşılıklıdır tabiki belkide onlarında hayalinde başka türlü birisi vardır olabilir.
Bahsettiğiniz kişi alevi değil emin olabilirsiniz. Aleviler camiye gitmez namaz kılmaz. İbadet yerimiz cemevi, ibadet şeklimiz de namaz değil cem olmaktır. Ayrıca "Allah, peygamber ve kitaplarına da inanıyormuş " sözünüz Alevilik hakkında ne kadar bilgisiz olduğunuzu gösteriyor. Kendini alevi sanıyor ama siz iletin, Alevilik ben aleviyim demekle olmuyor.
Büyük ihtimal ailesi de onun gibi yaşıyordur. Çünkü Alevilikle ilgili temel bilgiler ailede öğrenilir. Sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Sormak istedikleriniz olursa cevaplayabilirim...
nasıl bi alevi olduğuna bağlı kimi alevi tanıdığım var abdest almayı bilmiyolar ve abdest almıyolar..öylesiyse size ters olabilir.Ama kimi alevide öyle değil