Mezhep Ayrımcılığı

jane66

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2019
20
9
1
34
Bugüne kadar defalarca başıma geldi. Bugün yaşadığım olaydan sonra konu açmam gerekti buraya.

28 yaşında alevi bir vatandaşım. Bugun otobuste iki kadının konusmasını duydum.Yanımda da yeğenim vardı 7 yaşında melek gibi bir çocuk . Kadınlar aralarında şöyle konuştu ;
Alevilerin elinden birşey yenmez. Müslüman değiller, Namusları yok gibi şeyler duydum .
Yeğenim de rahatsız oldu çocuk masum masum yüzüme bakıyor.

Daha önce de 5 yıllık ilişkim alevi olduğum için bitti, evlilikle sonuçlanmadı. Karşı tarafın anne ve babası alevi oldugum icin biz alevi gelin istemeyiz diye işi bozdular. Tüm hayallerim yerle bir oldu .

19 yaşındayken iyi niyetle komşulara aşure dağıtırken, o kadar emek vermişim yapmışım dağıtıyorum , komşulardan biri aşure kasesini aldı , kapıyı kapattı kızına dedi ki ; dök o kaseyi kızım alevinin elinden yenmez mundar olmuştur o aşure.

Tiksindim yani arkadaşlar bu tip insanlardan.

Bugüne kadar defalarca başıma geldi. Bugün yaşadığım olaydan sonra konu açmam gerekti buraya.

28 yaşında alevi bir vatandaşım. Bugun otobuste iki kadının konusmasını duydum.Yanımda da yeğenim vardı 7 yaşında melek gibi bir çocuk . Kadınlar aralarında şöyle konuştu ;
Alevilerin elinden birşey yenmez. Müslüman değiller, Namusları yok gibi şeyler duydum .

Daha önce de 5 yıllık ilişkim alevi olduğum için bitti, evlilikle sonuçlanmadı. Karşı tarafın anne ve babası alevi oldugum icin biz alevi gelin istemeyiz diye işi bozdular. Tüm hayallerim yerle bir oldu .

19 yaşındayken iyi niyetle komşulara aşure dağıtırken, o kadar emek vermişim yapmışım dağıtıyorum , komşulardan biri aşure kasesini aldı , kapıyı kapattı kızına dedi ki ; dök o kaseyi kızım alevinin elinden yenmez mundar olmuştur o aşure.

:KK43:

Malesef insanlar eğitilmiyor önemli olanın insan olmak olduğunu kavrayamıyorlar. O kadar bilmeden konuşan insan var ki. Sizin adınıza gerçekten üzüldüm umarım Allah karşınıza istediğiniz gibi güzel bir insan çıkartır. İnsan Alevi de olsa Sünni de olsa hatta başka dinden de olsa önemli olan insan olmak, herkesin iyisi de kötüsü de var ama elinden yemek yenmez denmesi sadece ve sadece cehaletten. 2019 yılında hala bunların konuşuluyor olması bile çok acı. Biten ilişkiniz için hiç üzülmeyin sizin için daha hayırlı olmuştur. Karşısındakini hiç tanımadan yargılayan herkes umarım bir gün yaşattığının aynını yaşasın

Çok haklısınız kirilmakta. Toplum bu konuda çok cahilce bir algı içerisinde. Ama bu tavrın ve yanlış anlayışların islamla ya da sunnilikle ilgisi yok. Bazen aleviler arasında da sünniler ile ilgili yanlış inanış ve söylemler olabiliyor. Bilmeyisimizden, okumayisimizdan... bir de insan harcamayı seven bir toplumuz nedense :(

Ben de dindar bir sünniyim, inanın işyerinde en yakın en samimi en mükemmel arkadaşım alevi. Ve biz bunu unutuyoruz bile ilişkimizde. O kadar önemsiz ...

Bu arada bu konuyu burada açmasaydınız iyi olurdu, kırıcı yorumlar olabilir :KK43:

Mezhebin ne önemi varki mühim olan insanlık
Cevreniz cok kötü malesef
Buarada dinle ilgili konular yasak

Birazdan konu kapanır ama neye inanırsanız inanın önce kalbiniz, sonra da diliniz temiz olsun. Kime inandığınız, nasıl inandığınız kimseyi bağlamaz. Birbirimizin inancına, inanma şekline ve inançsızlığına saygı duymak zorundayız. Kötü söz söyleyen kendi cahilliğini ve kalbinin kötülüğünü yansıtmış sadece.

Tersine aleviler çok hümanist olur.
Böyle pis zihniyetli insanlara aldırış etmeyin, muhatap dahi olmayın.
Oğulcuklarına aşık da olmayın.
Oğlu iyi olsa bile üzülürsünüz.
Hiç gerek yok..

Daha aklıma gelmeyen bir sürü olay yaşadım. Mum söndü gibi iğrenç bir iftira bile attılar bize . Bu topluma ne yaptık hiç anlamıyorum . Defalarca katlettiler bizi .

Onlar kulaktan dolma saçma bir düşünce içindeler yazık.... hadi diyelim ki öyle Alevilerin elinden bir şey yenmez, peki sen? müslümanim sunniyim diye geçinen ey kara cahil senin kalbinden akan pislik ne olacak ?

Hepsi de o şekilde düşünmüyor üzülme.

Hiç kafana takma kesinlikle insanlar 2'ye ayrılır iyiler ve kötüler.

Üniversite bir erkek arkadaşım olmuştu aleviydi... ben onun kadar şahane doğru dürüst bir insan tanımadım... arkadaşlık süresincede ayrılma aşamasındada ne kadar karakterli olduğunu göstermişti... ama evet aileler maalesef ara bozuyorlar onun aileside kendi ailemde ilişkimizin devam etmesine sıcak bakmamışlardı... insanlar iyi ve kötü olarak ikiye ayrılır bence çok takılmayın herkes işine baksın cehaletin en kötüsü cahilliğinin farkında olmayandır onlarda değil maalesef...

Benim bir akrabam bu olaylara kızıp , Amerikaya yerleşti ve şu anda Amerika ve Kanadada şubeleri olan bir yazılım şirketine sahip, bir sürü kişiye de istidham sağlıyor . İnsanları kaybetmeyelim .

Üzmeyin tatlı canınızı.Alevi,sünni,kürt hepimiz kardeşiz,insanız.Kalp güzel olsun gerisi hikaye.

Bu önyargının ve biz alevilere olan nefretin biteceğini hiç düşünmüyorum . Yüz yıllardır katlediliyoruz ve ayrımcılıga ugruyoruz . Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim ama toplumun hepsi sizin gibi degil maalesef

Back
X