Bende çok benzer durum yaşadım.İlk başları ciddiye almamıştım ama en sonunda patladım.Eşime demiştim,sen uyar ben yüzgöz olmak istemiyorum diye,sonuç olarak gözümde zerre kadar değerleri kalmadı
Hard sunni bir ailenin çocuğu olarak yazıyorum, o topa hiç girmeyin.
Kendinizi üzmeye değmez, nereden edindiler bu fikirleri bilmiyorum zira çevremizde bir tane bile alevi yok ama aleviler hakkında konuştukları her şey beni bile üzüyor.
Ve çoğu 35+ insanlar böyle, zamanında bir şekilde doldurulmuş ya da bir şekilde nesilden nesile aktarılarak günümüze gelmiş önyargılar.
Ben ve eşim de iki ayrı mezhepteniz ama siyaseti de özgürce konuşuruz, ortak nokta konusunda bir olamıyorsanız büyük sorununuz var demektir. Ayrı görüşlere sahipseniz ayrılıklarınızı konuşmayın, konuşturmayın. İzin de vermeyin.
Ben ve eşim de iki ayrı mezhepteniz ama siyaseti de özgürce konuşuruz, ortak nokta konusunda bir olamıyorsanız büyük sorununuz var demektir. Ayrı görüşlere sahipseniz ayrılıklarınızı konuşmayın, konuşturmayın. İzin de vermeyin.
Eşimle bizde aynı şekildeyiz asla bir problem yok siyaset konusunda da çakışmıyoruz zaten tersi olmuş olsaydı görüşe saygısızlık yani zaten ilerletemezdim
Kardeşimin eşi alevi. Biz sünniyiz. Aramızda hiç bir fark yokki. Yani biz hiç örf, adet bir farklılık görnedik şimdiye kadar.
Eşinizle konuşun bu saçmalığı durduracak olan o.
Kızlar merhaba ben Alevi bir ailenin kızıyım hiç bir zorlama yoktur fikir ve görüşler de kendin istediğin şeye inanır ve savunabilirsin sorgularsın bu şekilde yetiştim
Eşimle aramız da bu muhabbetler hiç geçmez eşim farklı mezhep den gülüp geçeriz hatta ama ailesi bir kaç kere geldiğinde Alevilere laf söyleyecek biçimde konuştu Alevi olduğumu bildikleri halde aileme danıştım böyle bir durum var ben susamam iyice gerildim diyerek beni babaannem büyüttüğü için kötüyle kötü olma hakkımı helal etmem sen benim yetiştirdiğim evlatsın dedi hep
Siyasi görüşlerimiz de farklı
Ve sürekli argolu paylaşımlar başladı ve aşırı geriliyorum
İnsanlar farklı görüşlere sahip olabilir eleştirebilir fakat saygılı bir şekilde . karşı tarafı damgalayacak sen şu sun bu sun diyerekten kötü bir üslup ile paylaşımlar yapılıyor ve rahatsız oluyorum artık sosyal ağda yapılıyor bu ayrıca
Kimse kimse ile aynı görüşe sahip olmak zorunda değil hakaret içerikli paylaşımlar yapmak zorunda da değil
ben yapsam gardını alırlalar diye düşünüyorum
Şu tarihte bile şunu yazmak o kadar trajikomik ki ne desem bilmiyorum
Bu arada paylaşımlar şahsıma değil bir görüşe bende o görüşü savunduğum için rahatsız oluyorum genelleme yapılıp o görüşe şu bu denilmesine ve hakaretlere
Bu olayın Alevisi sünnisi kalmadı ki onlardan başka siyasi görüşü tuttuğun an hemen yadırgıyorlar eleştiriyorlar aynı mezhepten bile olsan. Sanki herkes onlar gibi aynı şeyi düşünmek, kör olmak zorunda.
Size saygı duyulmasını sağlaması gereken eşiniz.Siz onunla konuşun o da ailesiyle.Bide şimdi gencsiniz ponçiksiniz sevgi kelebeğisiniz aman büyüktür kırmayım aman küçüktür aklı ermiyo idare edeyim modundasınız ama yaş ilerledikçe katlanılmıyor malesef.İnsanlar samimiyetle hadsizliği birbirine karıştırıyor.Eşiniz müdahale etmezse siz açıkca söyleyin.Hakaret barındırmayan sözcükler kullanarak had bildirin derim.
Eşimle bizde aynı şekildeyiz asla bir problem yok siyaset konusunda da çakışmıyoruz zaten tersi olmuş olsaydı görüşe saygısızlık yani zaten ilerletemezdim