• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mezun kalmak

Bende vakti zamanında hem okuduğum hem çalıştığım için sınava yeteri kadar hazırlanamamıştım. O puanla istediğim bölüm gelmeyeceği kesindi. Mezuna kaldım, işe ara verdim, daha çok ders çalıştım. Ve iyiki de mezuna kalmışım, istediğim ve epey iyi bir bölümü kazandım. Yoksa istemediğim bir bölümde okumuş olup istemediğim bir mesleği yapmış olacaktım. O 1 sene çok rahat geçti, ben stres yapmadım hiç. Fakat sen gerçekten daha fazla çalışacaksan mezuna kal, kendine güvenemiyorsan yine aynısı olacaksa kaybın olur.
siz nasıl çalıştınız çalışma programınız nasıldı.rica etsem bir örnek verir misiniz?

evet sanırım yeterli ölçüde soru çözmediğim için yetiştirmem sorun oldu.eğer daha çok deneme çözseydim sorularla daha az uğraşırdım ve diğer derslere daha çok vakit ayırırdım
Yapabileceginize inaniyorsaniz 1 sene daha calisin, istedigi bolumu 3.seferde kazanan kisiler biliyorum, 4.seferde kazananlar bile var. Yasi problem etmeyin, universite orasi lise degil.

Arkadaşım 3. Girişinde istediği bölümü kazandı. Şimdi mezun olmasına 1 sene kaldı iyi ki diyor.

Benim oğlumda mezuna kalmayi kafasina koydu.
Puani iyi ama odtü ye gitmek icin yetrrli degil.tutturmuş mexuna kalacam diyor.
Burada yorumlari okuyunca. Içime su serpildi .
Konuyu takipteyim..

Benim oğlumda mezuna kalmayi kafasina koydu.
Puani iyi ama odtü ye gitmek icin yetrrli degil.tutturmuş mexuna kalacam diyor.
Burada yorumlari okuyunca. Içime su serpildi .
Konuyu takipteyim..

K kararsizuye Bir forumda 3.seferde ODTU bilgisayar kazanan birinin konusunu okumustum, simdi bulamadim ama boyle kisiler var. Hic ornek olmasa bile ilk yapan ben olacagim deyin her zaman.
Degisik olmus bu :)

Ben kaldım,pişman olmadım.
Bir yıl içinde istediğim bölümün bana göre olmadığını anladım. İstediğim bölüm olmadı ama fazla çalışmadığım için.

Yine de 2016 sıralamla giremeyeceğim bir bölüme giricem.

Sıralama vs değişebilir değişmeyebilir de

Düşebilir de

Hedef belli mi b planın var mı

Kuzenim ilk sene kazanamadı ikinci sene Boğaziçi elektrik elektronik kazandı

İlk sene de aldığı puanla birçok yere girerdi ama o belirlemişti

Sizin ikinci seneniz olmuş b planınız var mı 3. senede de olmazsa diye ihtimal var mı

Daha sonra daha iyi puan alan da var aile çevre vs ile gerilip daha kötü olan da

Kendini tart karar ver ama aklında bir sene daha hazırlansaydım deyip şimdi girebileceğin bölümü kendine zehir edeceksen girme

Back
X