Mezun olduktan sonra...

misslola35

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
460
388
33
Herkese selam
Bu sefer bende dert değil fakat ne yapacağımı bilememenin verdiği bir kafa karışıklığı var.
İşletme okuyorum ve seneye kısmetse mezun olacağım. Biliyorsunuz işletme çok kapsamlı bir bölüm ve uzmanlaşmak için insan kaynaklarını düşünüyorum.
Ama bu aralar kafamı karıştıran bir sektör var o da havacılık sektörü. Havacılık sektöründe istediğim alanda çalışmak istiyorum fakat çevremde hedeflerimi yükseltmem gerektiğini söyleyenler var (Daha da nasıl yükseltmem gerektiğini de bilmiyorum). Ama yeni mezun biri olarak neye nasıl başlayacağım onu da bilemeyeceğimi biliyorum. Bu konuda sizin fikirlerinize ve tavsiyenize ihtiyacım var. Bu konuda başlangıç olarak ne yapabilirim? Yabancı dil konusunda ingilizcem fena değil ve rusça öğrenmeyi planlıyorum.

Herkese selam
Bu sefer bende dert değil fakat ne yapacağımı bilememenin verdiği bir kafa karışıklığı var.
İşletme okuyorum ve seneye kısmetse mezun olacağım. Biliyorsunuz işletme çok kapsamlı bir bölüm ve uzmanlaşmak için insan kaynaklarını düşünüyorum.
Ama bu aralar kafamı karıştıran bir sektör var o da havacılık sektörü. Havacılık sektöründe istediğim alanda çalışmak istiyorum fakat çevremde hedeflerimi yükseltmem gerektiğini söyleyenler var (Daha da nasıl yükseltmem gerektiğini de bilmiyorum). Ama yeni mezun biri olarak neye nasıl başlayacağım onu da bilemeyeceğimi biliyorum. Bu konuda sizin fikirlerinize ve tavsiyenize ihtiyacım var. Bu konuda başlangıç olarak ne yapabilirim? Yabancı dil konusunda ingilizcem fena değil ve rusça öğrenmeyi planlıyorum.

Sadece 1 yılınız kalmış. Rusça öğrenmek için az bir zaman değil mi? Hem de İngilizce'niz çok iyi değilken. Bence İngilizce'nizi geliştirin, akıcı konuşacak hale gelin ve yapabildiğiniz kadar çok staj yapın. Tercihen ileride çalışmak istediğiniz alanda (insan kaynakları vb) veya sektörde (havacılık).

Sen ne alan istersen iste. Kısmet ne ise o oluyor. Ben de işletme mezunuyum. 10 yıl önce mezun oldum. İnsan kaynakları istiyordum.1 yıl iş baktım kafama göre iş bulamadım. Tam 1 yıl sonunda bana muh.yön.adaylığı teklifi geldi. Ciddi bir maaşla. Kabul ettim. 5 sene muhasebede çalıştım. Sonra evlenip memur oldum. Yani ne yapayım diyorsun ya hayat nereye götürürse onu yapıyorsun...

Mezun olma diyen arkadaşlar şaka takılıyorlar sanırım. Arkadaşlar mezun olmayıp ne yapacağız? Evet hayat şartları zor ama okul ne kadar uzatılabilir ki? En fazla bir sene. Bir seneden sonra o uzayan okul işsizlikten daha çok batar insana, çevresine. Uzatıp uzatıp asalak olmayı mı tavsiye ediyorsunuz? :) Bu sene olmasa seneye illa bitecek o okul yani. Ömrü boyunca aile eline mi baksın bu insan? Burada bunu ciddiye alan gençlere kötü örnek oluyorsunuz, rica ediyorum yapmayın. Ben de yeni mezunum, öğrencilik gerçekten güzelmiş evet ama hayata bir yerden başlamak zorundayız, ne yapalım?
Konu sahibi sana tavsiyem, İngilizceni geliştir. Bence şimdilik boşver Rusça'yı falan eğer Dış Ticaret işi yapmayacaksan.

Back
X