• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezuniyet, bilinmezlik ve umutsuzluk

Neler yaptığı hakkında fikrim yok tabiki tanımıyorum kendisini ama şunu biliyorum ki, 15 sene önce insanlar emeklerinin karşılığını alabilir, bir şeylere sahip olabilir durumdaydılar. En azından umutları vardı. Şimdi ne var elimizde? Neye sahip olabiliriz? Milyonluk evlere, yüzbinlerce liralık arabalara çalışarak nasıl sahip olabileceğiz? Ya da bırakın yurtdışına seyahat etmeyi, kendi ülkemizdeki güzellikleri dahi göremiyoruz artık. En azından 15 yıl önce o alım gücü vardı insanlarda. Şimdi o da kalmadı. Ancak karnını doyurup, kiranı ödeyip üste başa üç beş eşya alabilirsin artık kazandığın parayla.

İşte o zamanlardan çıkıp gelmiş insanların şimdi karşımıza dikilip "hadi yap, çalış, hadi kendini geliştir" demesi çok zoruma gidiyor benim. Onların konuşmaya hakkı dahi yok bence çünkü yaşadığımız şartlar farklı.

Benim tek derdim insanca çalışıp, insanca yaşayabilmek.
iste siz dunyadan o kadar bihabersiniz ki her sey turkiyede boyle zannediyorsunuz. dunyanin her yerinde su an her sey cok zor, is imkani olmayan bolumu okuyan insana yurt disinda da herkes okumasaydin diyor. ben 15 yil once falan okul okumadim, gecim derdim de yok yani okumasam torunumun torununu bile gecindiririm. ama herhalde bosuna cabaladim sizin demenize gore. hem yatayim, hem kolay bolum okuyayim, hem de mezun olunca hicbir ekstram olmadan direkt patron olayim istiyorsunuz herhalde. biraz buyuyun ya sizin bu sacma sapan laflarinizi ortaokul cocugu etmez bu devirde. bu kadar histerikseniz disari falan cikmayin siz. ilgi cekmek icin de intihar edicem virt zirt demeyin napalim ekranin icinden cikip dur dur diye onunuze gecicek halimiz yok. cozumu olmayan seyleri yazip polemik cikarmayin.

Yalnız kpss yi kazansanız bile 20 bin maaşınız olmayacak yoksa bunu da bilmiyormusunuz
Ben zaten memurum👍🏻20 bin maaş konusunda birşey yazmadım ama özelde kölelik yapmaktan iyidir.önü açık bir bölüm değil napsın başka en iyisi atanmak.

iste siz dunyadan o kadar bihabersiniz ki her sey turkiyede boyle zannediyorsunuz. dunyanin her yerinde su an her sey cok zor, is imkani olmayan bolumu okuyan insana yurt disinda da herkes okumasaydin diyor. ben 15 yil once falan okul okumadim, gecim derdim de yok yani okumasam torunumun torununu bile gecindiririm. ama herhalde bosuna cabaladim sizin demenize gore. hem yatayim, hem kolay bolum okuyayim, hem de mezun olunca hicbir ekstram olmadan direkt patron olayim istiyorsunuz herhalde. biraz buyuyun ya sizin bu sacma sapan laflarinizi ortaokul cocugu etmez bu devirde. bu kadar histerikseniz disari falan cikmayin siz. ilgi cekmek icin de intihar edicem virt zirt demeyin napalim ekranin icinden cikip dur dur diye onunuze gecicek halimiz yok. cozumu olmayan seyleri yazip polemik cikarmayin.
Benim sevgilim yabancı lise mezunu ailesinin çoğu ve kardeşlerin hepsi 20-30lu yaşlarda ev var araba var çoluk çocuk gayet iyi geçiyorlar.şartlar eskisine göre iyi olmayabilir ama türkiyede b.k gibi kusura bakmayın yani.

Konuyu sinir bozmak için açmışsınız gibi.
Üniversiteye çalışmadan girdim, öylesine bi bölümü iş olsun diye okudum şimdi mezun oldum, asla zora gelmek istemiyorum, yorulmak istemiyorum ama çok para kazanmak istiyorum 😢😢 çok üzgünçlü. 😢

Yurtdışını biliyor musunuz da böyle konuşuyorsunuz? Bir şey deyince hemen "ya tüm dünyada böyle" diyen sizin gibilere de sinir oluyorum. Sanki dünya avucunun içinde de, nerede nasıl bir yaşam koşulu var biliyorlar. Asıl sizin kurduğunuz bu saçma sapan lafları sokak röportajlarında malum kesimden insanlar söylüyor, o yüzden sizi ciddiye bile almıyorum.

Ben zaten memurum👍🏻20 bin maaş konusunda birşey yazmadım ama özelde kölelik yapmaktan iyidir.önü açık bir bölüm değil napsın başka en iyisi atanmak.
Ben sizi bi an konu sahibi sandım dikkat etmemişim nickinize ama konu sahibi üzerine alınabilir:)

Yurtdışını biliyor musunuz da böyle konuşuyorsunuz? Bir şey deyince hemen "ya tüm dünyada böyle" diyen sizin gibilere de sinir oluyorum. Sanki dünya avucunun içinde de, nerede nasıl bir yaşam koşulu var biliyorlar. Asıl sizin kurduğunuz bu saçma sapan lafları sokak röportajlarında malum kesimden insanlar söylüyor, o yüzden sizi ciddiye bile almıyorum.
Ajajsjsjs yalnız evet biliyor😂
Daha yurda giriş yapmadı sanıyorum o derece biliyor, eğitim alıyor senelerdir😂

Öğretmenler asgari ücrete de razı, o konuya hiç girmeyelim çıkamayız.
Sabah 8 akşam 7 haftasonu dahil bayağı asgari ücrete denk gelmeyen şekilde çalıştırılıyorlar.
Benim çalışmama sebebim bu mesela, asgari ücret.
Ağzımla kuş tutsam bulunduğum ilde mesleğimi icra edemem daha üst seviyeye gelemem, torpile ona buna ben karşıyım ah almam vs vs.
Trt kadro açtı da ben mi başvurmadım mesela yahut emeğimin karşılığı verildi de gitmedim mi, bireysel olarak tepkili şekilde mezun olduktan kısa süre sonra zirvede bıraktım, başka alanlarda 3 5 gelir olsun diye aranmalardayım kendimce.

Mazot olacak 28 lira, bunun izahı yok.
Bunun ne gıda ne tekstil ne gayrimenkul ne de yaşamda finansal olarak bir karşılığı yok, olamaz da.
Bitmek üzereyiz ve eğer bir şeyler düzelecekse benim umudum bu gençler işte.
İşlerini, eğitimlerini doğru düzgün yapan, algıları açık, kendini dünyanın diğer yerlerdeki denkleriyle kıyaslayabilen, gören süzen ve irdeleyen, sesini çıkaran bu gençler umudum.

Ama bunlar da böyle ne olacak sanki diye koyverince gözüm dönüyor.
Çok değil birkaç sene sonra batık gemiyi el birliği ile onlarla kaldıracağız lakin azim lazım, donanım lazım.
Bir şey değil çok şey bilip eli taşın altına koymak lazım.
Hayret, siz de ahkam kesen üyelerden birisiniz ama nedense siz de asgari ücrete çalışmayı kabul etmiyormuşsunuz. Peki kendiniz için reddettiğiniz bir şeyi neden başkası yapsın istiyorsunuz?

yok bilmiyorum yurt disini. hic cikmadim. evde oturup nasil gecinicem diye dusunup hicbir sey yapmayan bi ergenim ben.

Benim sevgilim yabancı lise mezunu ailesinin çoğu ve kardeşlerin hepsi 20-30lu yaşlarda ev var araba var çoluk çocuk gayet iyi geçiyorlar.şartlar eskisine göre iyi olmayabilir ama türkiyede b.k gibi kusura bakmayın yani.
ben herkes demedim. onu kapali bolumler dedim. turkiyede de lise biter bitmez bir ise giren (market calisani vs degil yani zanaat ogrenen) insanlar 30lu yaslarinda gayet kazaniyorlar ama cok calisiyorlar. buna bir sey demiyorum verdikleri emegin karsiligini alamiyorlar ama sonucta bir seyler uretiyorlar. mesela benim yasadigim ulkede de turkiyedeki saglik bilimlerine benzer bir bolum var, onu kapali, onu okuyan issiz kalir. okuyanla dalga geciliyor. bunu anlatmaya calistim.

Hayret, siz de ahkam kesen üyelerden birisiniz ama nedense siz de asgari ücrete çalışmayı kabul etmiyormuşsunuz. Peki kendiniz için reddettiğiniz bir şeyi neden başkası yapsın istiyorsunuz?
Sen diye hitap edeceğim izninle, iznin olmazsa bir sonraki mesajımda düzeltirim.
Güzel kardeşim, sana ilk mesajımda dedim ki 2022 yılındayız.
Fanustan çıkmadın, bilerek görerek büyüdün.
Ben 2006 yılında üniversiteye girdim, aramızda jenerasyon farkı olmasına rağmen gelip geleceğim nokta bu.
Bizler bilmiyorduk, az buçuk anlıyorduk.
Ellerimizde akıllı cep telefonlarımız yoktu, wikipedia kuşağıyız biz, sosyal medyaya bile ucundan yetiştik.
Ona rağmen çift dilim var(dı), hatta yıl 2002 de lisemi almanca seçtim ben ab üyeliği bu kadar gündemde iken resmi dilini öğrenmek ileride fayda sağlayacak diye.

Fi tarihi gibi değil mi lakin az buçuk akıl yahu.
Ben bok kadar 13 yaşında çocuk iken bu algıdaysam, her türlü erişimin dünyanın öbür ucundaki eğitimlere online ücretsiz katılıp kendini geliştirebilecek bir dönemdeyken, gözü açık olmak zorundasın.
Mevzumuz bu.
Amaç para kazanmak olmadı bizlerde, emek verip bir şeyler başarmak oldu.
Ha yapabildim mi hayır, kendi özel sebeplerimdir ama yapan, başaran da çok.
Ben olmadım diye onlar da olmadı değil ki, sen olurdun ama.
Çok da güzel olurdun en basiti bir erasmus kassaydın, bir sürü program var, ortalamanı üst tutsaydın vs vs.
Coğrafya öğretmenliği okuyorum diye hayatın coğrafya değil, eğitimcilik adına kendine katabilecek çok şeyin vardı.
Kızmam buna.

En azından okuduğunu anlayabilen bir insan olmasını beklerim 41 yaşında ve internet kullanmayı bilip buraya yorum yapabilen birinin. Sizin tuzunuz kuru tabi, gelmişsiniz belli bir yaşa, kurmuşsunuz düzeninizi, millete ahkam kesip duruyorsunuz oh ne güzel memleket. Sizin bizim yaşımızda olduğunuz yıllarda ülke bugünden daha iyiydi, alım gücü vardı en azından, iyi kötü alacağınızı aldınız tabi bize de "evet köle gibi çalışacaksın" diyorsunuz.
haa sen işi siyasete dökmek istiyorsunn.işte şimdi amacın anlaşıldı.siyaset konuşmak yasaktır sitede. :dondurma:

Onu yapmam bunu yapmam şöyle köleyim biraz da böyle öleyim. Zengin koca bulmaktan baska sansın yok maalesef konu sahibi. Hem zeki hem zenginler sana bakmaz, eskaza zengin olmus hanzolar anca bakar. E onlar da parayı sana full yedirmez, seni kendine köle yapar. Dışarda begenmedigin 7 bini mumla arar koca arkası toplarsın karın tokluguna. Hayat işte napcan, biz ve bizim gibiler de sana bakıp üzülcez uzaktan mlsf.

Onu yapmam bunu yapmam şöyle köleyim biraz da böyle öleyim. Zengin koca bulmaktan baska sansın yok maalesef konu sahibi. Hem zeki hem zenginler sana bakmaz, eskaza zengin olmus hanzolar anca bakar. E onlar da parayı sana full yedirmez, seni kendine köle yapar. Dışarda begenmedigin 7 bini mumla arar koca arkası toplarsın karın tokluguna. Hayat işte napcan, biz ve bizim gibiler de sana bakıp üzülcez uzaktan mlsf.
zengin hanzoya kolelik yapmak calismaktan daha kolay beybi en azindan disaridan bakan vaovvv ne zenginler falan der

Neler yaptığı hakkında fikrim yok tabiki tanımıyorum kendisini ama şunu biliyorum ki, 15 sene önce insanlar emeklerinin karşılığını alabilir, bir şeylere sahip olabilir durumdaydılar. En azından umutları vardı. Şimdi ne var elimizde? Neye sahip olabiliriz? Milyonluk evlere, yüzbinlerce liralık arabalara çalışarak nasıl sahip olabileceğiz? Ya da bırakın yurtdışına seyahat etmeyi, kendi ülkemizdeki güzellikleri dahi göremiyoruz artık. En azından 15 yıl önce o alım gücü vardı insanlarda. Şimdi o da kalmadı. Ancak karnını doyurup, kiranı ödeyip üste başa üç beş eşya alabilirsin artık kazandığın parayla.

İşte o zamanlardan çıkıp gelmiş insanların şimdi karşımıza dikilip "hadi yap, çalış, hadi kendini geliştir" demesi çok zoruma gidiyor benim. Onların konuşmaya hakkı dahi yok bence çünkü yaşadığımız şartlar farklı.

Benim tek derdim insanca çalışıp, insanca yaşayabilmek.
biz 35 40 lı yaşlardakiler de aynı şartlarda yaşıyoruz şu an.uzayda mı yaşıyoruz ?pahalılık geleceği görememek hepimizde var.ama siyasete çevirmiyoruz .git kpss çalış dil öğren etüd merkezlerinde falan iş ara .en azından bir başlangıç yapta görelim seni

haa sen işi siyasete dökmek istiyorsunn.işte şimdi amacın anlaşıldı.siyaset konuşmak yasaktır sitede. :dondurma:
Yahu boş boş konuşmayın 15 yıl önce de aynı iktidar vardı şimdi de var siyasetle ne alakası var durum tespiti yaptım sadece. Valla çocuğunuz için bir ton para veriyorsunuz ama bence kendiniz için de özel ders aldırıp Türkçe ve okuduğunu anlama eğitimi almalısınız isterseniz yardımcı olabilirim.

Back
X