• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezuniyet, bilinmezlik ve umutsuzluk

Aynen herkese bir dil öğren,kendini geliştir aynı laflar ama her mesleğin önü açık değil bence tek şans kpss veya başka bir bölüm okumak,meslek öğrenmek vs yoksa gerçekten özelde 3 kuruşa kölelik.matematik,fizik gibi bir bölüm olsa özel ders verir yine geçinirdi.
Yalnız kpss yi kazansanız bile 20 bin maaşınız olmayacak yoksa bunu da bilmiyormusunuz

bilgisiz demedim ki zaten deneyimsiz istemem dedim.ben de öğretmenlik yaptım ilk 1 sene gayet de zorlandım.bimek başka bildiğini çocuklara doğru yararlı aktarmak bambaşka.deneyimsiz avukat mühendis hemen büyük şirketlerde aktif olabiliyor mu hayır.öğretmen neden olabilsin iyi kolejlerde?
Deneyimli olanlar bile farklı iş ortamına geçince ordaki düzene en az 6 ay da alışıyor.. Bu biraz şans vermekle alakalı insanoğlu en çabuk uyum gösteren varlık bu dayatmalarla ilerlemiyor.. Hele maaş kısmını gerçekten sinir bozucu buluyorum..

Deneyimli olanlar bile farklı iş ortamına geçince ordaki düzene en az 6 ay da alışıyor.. Bu biraz şans vermekle alakalı insanoğlu en çabuk uyum gösteren varlık bu dayatmalarla ilerlemiyor.. Hele maaş kısmını gerçekten sinir bozucu buluyorum..
deneyimsizleri çalıştıran kolejler etüd merkezleri de var ama yok değil ki.oraların öğrenci ücretleri de daha düşük doğal olarak.herkes istediğini seçmekte özgür.artık garantili atanan öğretmenlik devri bitti 10 yıldır.dişe diş rekabet var maalesef

Ben düz memurum 7 bin alıyorum eşim mühendis 10 bin alıyor 13 yıllık memuruz :)
tam intihar sebebi bak tövbe tövbe konu sahibine göre.bol para kazanamıyorsak yaşamanın anlamı yokmuş.onu empoze etmek istiyor .iş bulamamak değil asıl sorunu.bol para az çalışma rahat hayat

Annen babanın senin deyiminle kölelik yapıp kazandığı parayla okul okursan hayat çok zevkliydi anlamlıydı. İş başa düşünce hayat çok anlamsız. Kusura bakma bu hayat pahalılığında herkes daha fazla kazanmak ister.

tam intihar sebebi bak tövbe tövbe konu sahibine göre.bol para kazanamıyorsak yaşamanın anlamı yokmuş.onu empoze etmek istiyor .iş bulamamak değil asıl sorunu.bol para az çalışma rahat hayat
Herkes ister bol kazansın rahat yaşasın napalim yani öldürelim mi kendimizi konu sahibi gibi bir kuzenim vardı memuriyeti küçümserdi üç kuruş maaş derdi geldi 42 yaşına hala bir baltaya sahip olamadi bide hayatta hiç zorluk görmemiş insanların böyle atıp tutmasına sinir oluyorum elin tokadını yemeden kendi yumruğunu balyoz sananlar hayat bir mücadele daha başlamadan böyle ah vah etmeleri falan yazık yani

aç tv yi ver tableti oğlanların eline 18 yaşına dek de elleme.baksana çalışmadan da kazanılıyormuş film. :KK53: :KK45:
Valla 4 yaşında bebem geçen gün ing olarak tuvalete gideceğim dedi, gözlerimde bir sulanma, ağlamamak için kendimi zor tuttum😅
Benim daha suyu düzgün içmeyi öğretemediğim çocuklara ing cümle kurduran hocanın elini öperim ben arkadaş.
Eğitim fakültesi bu kadar önemli işte, toplumu şekillendirecekler.

Bu sebepten bizim çok mühendis tanıdığımız istifa edip kamudan, özele geçti.
3 katı maaş alıyorlar artık.
Bunun içinde kendini geliştirmek lazım eşim ziraat mühendisi ama kamuda işiyle alakalı olmayan bir bölümde çalışıyor yani doğal olarak mezun olduğu alanda tecrübe edinememis körelmiş oluyor maalesef

deneyimsizleri çalıştıran kolejler etüd merkezleri de var ama yok değil ki.oraların öğrenci ücretleri de daha düşük doğal olarak.herkes istediğini seçmekte özgür.artık garantili atanan öğretmenlik devri bitti 10 yıldır.dişe diş rekabet var maalesef
İşte o etüt merkezleri asgari ücretin altına çalıştırıyor maalesef hak edilen değer bu olmamalı.. Mühendislik örneğinden ben de örnek vereyim belki önceden de vermişimdir bu örneği. Hepsinin bağlı olduğu oda kayıtları var. Ve belirlenen brüt ücretin altına çalışamıyorlar özelde. Deneyimli deneyimsiz fark etmeksizin hem de.. Yeni sistemde kıdem getirdiler zaten.. Ona göre düzenleme yapılabilir özelde de ama asgari ücret altına çalıştırmak insafsızlık değil de nedir?!

Atanmışlar tecrübeli olmadığına göre özeli ben asla haklı bulmuyorum.. Belli bir maaş kriteri ve deneyim kazandıran bir sistem olmalı.. Takdir edersiniz ki 5 gün 2500 ile çalıştıran kurslarla ya da komik rakamla ücretli öğretmenlik yapmakla deneyim kazanılmıyor..
İnsanlar böyle düşünüyor, özel okul sistemi bu. Para verip karşılığında tecrübe ve özel ayrıcalıklar bekliyorlar bu okullardan.
Ücretli öğretmenlik yaparak gayet deneyim kazandım üstelik, komik rakamdan bağımsız. Başka bir seçenek yok.

İşte o etüt merkezleri asgari ücretin altına çalıştırıyor maalesef hak edilen değer bu olmamalı.. Mühendislik örneğinden ben de örnek vereyim belki önceden de vermişimdir bu örneği. Hepsinin bağlı olduğu oda kayıtları var. Ve belirlenen brüt ücretin altına çalışamıyorlar özelde. Deneyimli deneyimsiz fark etmeksizin hem de.. Yeni sistemde kıdem getirdiler zaten.. Ona göre düzenleme yapılabilir özelde de ama asgari ücret altına çalıştırmak insafsızlık değil de nedir?!
burada haklısın belli bir taban fiyat olmalı öğretmen ücretlerinde de.kanunen suç olmalı bu ücretin altında çalıştırmak.

Bunun içinde kendini geliştirmek lazım eşim ziraat mühendisi ama kamuda işiyle alakalı olmayan bir bölümde çalışıyor yani doğal olarak mezun olduğu alanda tecrübe edinememis körelmiş oluyor maalesef
Evet maalesef öyle.
En azından bildiklerimiz 6 ay da olsa yurtdışında bir yabancı dil eğitimlere katıldılar, bilseler dahi cv de orada şunu şunu yaptım demek için dişlerini sıkıp evliyken gittiler.

Yabancı dilim yok. Açıkçası öğrenmeye mecalim de yok. Akademisyen olamam, 4 yılda zor bitirdim zaten bölümü baya zorlandım. Öğretmenlik yapabilir miyim onu bile bilmiyorum. Ölsem de kurtulsam artık.
E ne istiyorsun ki memleketin hali belli artıların olmazsa nasil iş bulacaksın ekmek artık aslanin ağzında değil yutmuş gitmiş çikarmış bile

Back
X