Dün ara ara konuya baktım, yorumların hepsini okuyamadım, denk geldikçe gördüm, sinir bozucu üslubunuza daha fazla dayanamadım yazmak istedim.
Bakın sevgili genç arkadaşım, ben kendimi bildim bileli tabiri caizse köpek gibi ders çalışan birisi oldum. Çünkü bildiğim bir şey varsa, o da başarının havadan düşmediğidir. Çalışmadan elde edilmez.
Gerçekten abartmıyorum, ilkokuldan lise sona kadar, çok fazla ders çalıştım. Üniversite sınavında tıp kazanmaktı hedefim, ülkemiz şartlarında kazanması nispeten daha zor biliyorsunuz, onun için de ders çalıştım. Birçok şeyden fedakarlık yaptım. Gezmedim, gezemedim, oyalanamadım, mecburdum. Yeri geldi bunaldım, oturdum ağladım, ben de istiyorum boşa zaman geçirmek, ders çalışmamak vb dedim, ama bırakamazdım, bırakmadım. Fakülteyi kazandım, yine ders çalıştım. Hem de günde 9-10 saate kadar. Gerçekten abartmıyorum. Fakülteden mezun oldum, tus çıktı, hala ders çalışıyorum.
Yani demem o ki öyle kolay yoldan, sisteme sızlanarak, kendi kendine lanetler savurarak başarı elde edilmiyor. Ülke şartları maalesef ortada. Burada yaşıyorsanız ortama uygun bir kariyer planlaması yapacaktınız. Ataması neredeyse olmayan , yata yata ( sizin tabirinizle) , ders çalışmadan, kendini geliştirmeden bitirdiğiniz bir bölümden bu yüzden fazla şey beklememek lazım.
Evet sistemi eleştirelim, bence de hatalar mevcut, ama siz bu işi kolaya kaçış olarak kullanıyorsunuz. Hatalarınızın sorumluluğunu üstleneceksiniz. Ve başarı kolay elde edilmiyor, uğraşacaktınız o zaman. Ayrıca hiçbir meslekte yatarak, yorulmadan, 20 bin tl kazanamazsınız. Sosyal medya şeylerini kastetmiyorum. Bakın asistan maaşları 10 bin ₺. Ayda 10 nöbetle başlanıyor. Anladınız mı? Pek sanmıyorum ama..